Jag helt enkelt.

Senaste inläggen

Av Dream Maddo - 22 september 2014 20:37

Idag var det sista lediga dagen innan nya inskolningen. Då ville jag göra något roligt. Men vädret ville inte gå på djurparken. Två barn varav en i vagn så kändes någon mer inomhusaktivitet mer lockande! Det blev museum! Väldigt lugnt. Mycket att se. Barn- och barnvagnsvänligt. Det blir nog fler gånger!

Av Dream Maddo - 21 september 2014 20:30

Idag hälsade vi på nya kusinen. Som alltid känns det lite stelt hos dem. Stora kusinen är sur och ettan får inte leka med dennes saker... Sen är det svårt när man känner att samtalsämnena bara dör ut..!

Jaja, det var ett välskapt barn som går upp i vikt och det hade gått bra på förlossningen trots det omdiskuterade cykotek (stavas!) pga 14 dagar över tiden.

Väl hemma passade vi på att njuta av det dåliga vädret. Sånt här gör man inte i sommarvärmen. Jag kommer sakna det i nya boendet men glädjen över toalett, dusch och tvättstuga är större än sorgen!

Av Dream Maddo - 21 september 2014 01:23

Jo, förskolan ringde ju häromdagen. Snubblade in i en hylla, jack under ögat var domen. Sista dagen på förskolan. Sista skadan. Typiskt. Men lyckligtvis gick det att tejpa, behövde inte sy. Men det såg inte kul ut. Hoppas att det läker bra!

Av Dream Maddo - 21 september 2014 00:55

Hjälp och åter hjälp. Det är så mycket skrämsel mot gravida så det finns inte! Jag tycker det är synd. Alla är inte källkritiska utan lyssnar på allt som skrivs i såväl sociala medier som i kvällstidningarna.

Jag tror att många skräms upp och inte kan njuta av att vara gravida. Rädda för att göra
fel, äta fel och dricka fel. Undvik socker men har du minskade fosterrörelser ska du dricka röd saft, stark sådan! Opastöriserad ost ger listeria (kan ingen meddela att de tvättade ostarna oftare sprider listeria?)... Allt blir bara fel!

Det är lite den typen av samhälle vi lever i. Rätt och fel. Förut var vi landet lagom. Nu är det rätt eller fel. Bra eller dåligt. Vem bestämmer normen?

Jag blir så ledsen när jag ser hur många gravida kvinnor som är jätteosäkra på allt i graviditeten. Jag vill slå ett slag för sunt förnuft. Magkänslan. För att människor kan. Jag vill att vi ska kunna tro på oss själva. Media behöver inte ha säkra källor, de behöver bara ha en källa. Hur ska vi lära varandra, våra barn tex, att vara källkritiska?

Av Dream Maddo - 19 september 2014 13:24

Visst ja. Jag var hos barnmorskan idag, sista gången innan beräknat datum.

Jag följer kurvorna perfekt denna gång. Förra gången var de smått oroliga då jag inte ökade som jag skulle.

Har även avtackning till ettans förskola. Som ringde nu. Får skriva mer sen.

Av Dream Maddo - 19 september 2014 13:03

Idag är jag trött. Sjukt trött. Jag orkar inte. Börjat fundera på förlossning. Denna vecka kom jag ut i. Det är inte helt vansinnigt om bebisen kommer ut nu. När jag väntade ettan hade jag en sån dag då jag gick hem och sov efter en fika. Inte mycket ansträngning.. Sen gick slemproppen. Förstod inte då. Åkte in vid 22 för minskade fosterrörelser och fick veta att mina sd visst var värkar och jag var öppen. Skrevs in vid midnatt och ettan kom vid fem.

Jag ska åka in vid minsta tecken säger barnmorskan. Jag är rädd för att inte hinna. Det är ovanligt. Ja. Det är också ovanligt att man som förstagångsföderska föder så snabbt som jag gjorde. Andra förlossningen kan gå dubbelt så snabbt. Denna gång ska det hund- och barnvakt. Förra gången kunde hundvakten komma när vi redan åkt. Nu ska barnvakt fram först. Förra gången bodde vi också 40 min närmare sjukhuset. Nästa vecka flyttar vi. Stannar bebis till dess så vi får närmare till allt?

Av Dream Maddo - 17 september 2014 20:34

Idag var det mammaträff MED BARN!! Tro mig, det är ovanligt att det är ok med barn på träffar. Oftast blir det inget bra då man ska fika och barnen inte har samma planer.. Jag jobbar ju med barn och ser inga som helst problem i att träffa andra med barn. Så idag blev det djurpark. Barnen hittade varandra efter en stund och kollade på djur och allt runt omkring medan vi vuxna, blivande mammor kunde prata om flytningar, krämpor och glädjeämnen. Så sjukt fint väder och underbart sällskap. Jag glömde för ett tag att jag var trött. Nu har tröttheten och smärtorna kommit. Men mitt sociala konto är tankat. Skönt det. Uuunderbart! Nu ska jag försöka komma till ro, kissa när jag börjar närma mig sova och sen vill jag sova en riktigt lång och skön natt. Hoppas att ettan är med på noterna.

Av Dream Maddo - 17 september 2014 04:00

Gick upp. Kunde inte släppa det. Dörren var stängd. Tänkte att nu läggs jag snart in... Psyk nästa. Går in och kollar. Mycket riktigt. Vaket barn. Batti hade ramlat på golvet. Hungrigt barn. Men glädjen i att ungen var välbevarad och jag inte hade fel med magkänslan. Så lättad.

Jag säger alltid att man ska lita på magkänslan. För oss var det a och o i att få hjälp med öronen. Två öroninflammationer med ganska långt mellanrum. Öronbarn sa jag. Yeah Right sa sambon och sjukvården. Jag fick kämpa. Idag är läkarna rädda för antibiotikaresistens pga all antibiotika. Hade de lyssnat från början och läst på hade det inte blivit så många behandlingar. Då hade operation gjorts några månader tidigare. För remiss ska skickas om tre öroninflammationer uppstår på mindre än tre månader. Oktober - april fick vi åtta. Längsta mellanrummet var sex veckor. Två tillfällen. Det var en tuff tid.

Anyway... Magkänslan!! När det kommer till barn - lita på magkänslan!!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards