Jag helt enkelt.

Senaste inläggen

Av Dream Maddo - 10 september 2014 22:19

Jag har så jävla ont! Imorgon är det ettan som lämnas på förskolan och jag ska göra så lite som möjligt! Blev en heldag med ettan och nu har fogarna berättat att de inte tyckte om det! Men själen har tankat energi iaf!

Av Dream Maddo - 9 september 2014 22:23

Imorgon bär det av till läkaren för att få en sjukskrivning (förhoppningsvis)

Idag mår jag förjävla illa faktiskt. Denna graviditeten är verkligen sjukt olik förra... Ont på annat sätt. Moderkakan ligger annorlunda osv.. Ungen är fixerad. Tidigt. Jag är konstant kissnödig. Löjligt kissnödig!

Ska försöka sova lite nu, det är lite roligheter som kommer imorgon. Titta på djur och träffa mammor!

Av Dream Maddo - 9 september 2014 18:12

Idag var det mysig mammafika. Så drog sambon sms att jag skulle unna mig en ny bh då den förra gick sönder (bygeln). Väl hemma när vi åt middag kommer han och frågade om vi inte kunde gå på restaurang i dagarna. Say what?! Vem slog min sambo i huvudet med stekpannan?! Tack typ!

Blev ingen bh då det bara är en månad till bf och då växer brösten 24 storlekar på en natt och sen får vi se hur de artar sig.. Men ÄNDÅ!

Av Dream Maddo - 8 september 2014 18:11

Hade noll energi idag men tog mig i kragen och städade köket medan ettan var på förskolan. Det är så kul nu för ettan lär sig så mycket nu! Snart byter vi förskola, hoppas slippa den jobbiga starten vi hade på denna förskola efter möten med förskolechef blev det ju mycket bättre. Skönt att sluta på topp!

Av Dream Maddo - 6 september 2014 14:37

Jag.kan.inte.andas

Det är underbart att vara gravid. Att få en kula till mage. Känna sparkar. Se rörelser. Höra hjärtljuden i dopplern. Ultraljud är fantastiskt.

Vem pratar om baksidorna? Tarmarna tvingas flytta på sig och det medför problem i matsmältningsprocessen (svårt att få i sig mat, alt skita). Vitamin- och mineralförrådet töms, främst järnet så du är konstant trött. Alla dina favoriträtter är förenade med fara och ska undvikas under 1,5 år (från plus till amningsstopp typ). Bebisens mysiga rörelser gör att du ibland tappar syn och verklighet (tryck på aortan) eller så kan du bara inte andas (hej hej lungor!). Fogarna mjukas upp vilket kan resultera i smärtor runt hela bäckenet och gärna ner mot underlivet fram och ner på hela låren bak, foglossning kallas detta underbara fenomen. En liter extra blod, behöver jag ens nämna temperaturskillnaden, konstant varm, svettig och svullen. Tröttheten. Behöver jag ens nämna att det är en ganska stor process för kroppen att vara gravid? Immunförsvar kan du glömma, med immunförsvar stöts fostret bort = inte bra! Rätten till din kropp ska vi kanske inte tala om? Din mage är numera inte i din ägo, alla äger nämligen rätten att ta på din mage, rätt att kommentera form och utseende. Du ska veta att "vad fet du blivit" är en komplimang!

Men visst är det fantastiskt att vara gravid, ibland är det bara...tungt också.

Av Dream Maddo - 5 september 2014 22:20

Vi har följt varandra i flera år nu. Många av oss har aldrig setts! Men nu planerar vi för fullt för att få till en träff nästa år. Det gäller att ha framförhållning. Jag är sååå taggad! Festkommitté är fixad och ungefärlig tid likaså!

Idag vart det fika med en kompis och hennes son. Myspys. Glömde p-skivan men Slapp bot, Phew!

Nu är det dags för mig att sova!

Av Dream Maddo - 3 september 2014 06:43

Jag gick hem från jobbet igår. Sammandragningar och illamående. Ringde bm och fick komma dit. Ordentligt fixerad och mått ser bra ut. Hon sa att jag inte borde jobba mer nu. Fixade en läkartid nästa vecka. Sex veckor hemma, måste nog komma på något att göra om dagarna nu. Jag hoppas att bebisen kommer tidigare för jag är less på att vara så här. Jag har gått så långt i graviditeten så bebis kan klara sig hur bra som helst utanför magen. Ska lämna urinprov idag, hoppas slippa uvi. Snabbtestet sa inget så är inte så orolig.

Av Dream Maddo - 1 september 2014 21:55

Vem sa att det skulle göra ondare med andra barnet egentligen?! Plockade enstaka saker på gården idag. Plockade undan maten från vårt låga bord. Skrapade av mat i en låg hink. Sopade upp lego. Det fick mig att skaka av smärta. In med ettan i bilen. Upp för backen för att duscha. Ner för backen. Böja sig för att ge en nattpuss. Gråter inombords av smärta. Hela högra skinkan brinner av smärta. Det gör ont.

Graviditeten är sååå mycket bättre än förra gången men jag har ondare. Mycket ondare.

Appen roterar bilderna till liggandes, oavsett... V.34 Nu får den komma snart.

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards