Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 6 september 2014

Fantastiskt underbara graviditet!

Av Dream Maddo - 6 september 2014 14:37

Jag.kan.inte.andas

Det är underbart att vara gravid. Att få en kula till mage. Känna sparkar. Se rörelser. Höra hjärtljuden i dopplern. Ultraljud är fantastiskt.

Vem pratar om baksidorna? Tarmarna tvingas flytta på sig och det medför problem i matsmältningsprocessen (svårt att få i sig mat, alt skita). Vitamin- och mineralförrådet töms, främst järnet så du är konstant trött. Alla dina favoriträtter är förenade med fara och ska undvikas under 1,5 år (från plus till amningsstopp typ). Bebisens mysiga rörelser gör att du ibland tappar syn och verklighet (tryck på aortan) eller så kan du bara inte andas (hej hej lungor!). Fogarna mjukas upp vilket kan resultera i smärtor runt hela bäckenet och gärna ner mot underlivet fram och ner på hela låren bak, foglossning kallas detta underbara fenomen. En liter extra blod, behöver jag ens nämna temperaturskillnaden, konstant varm, svettig och svullen. Tröttheten. Behöver jag ens nämna att det är en ganska stor process för kroppen att vara gravid? Immunförsvar kan du glömma, med immunförsvar stöts fostret bort = inte bra! Rätten till din kropp ska vi kanske inte tala om? Din mage är numera inte i din ägo, alla äger nämligen rätten att ta på din mage, rätt att kommentera form och utseende. Du ska veta att "vad fet du blivit" är en komplimang!

Men visst är det fantastiskt att vara gravid, ibland är det bara...tungt också.

 
 
ida

ida

8 september 2014 15:39

Va roligt att ni också väntar syskon. Vad blir det för flytt, lägenhet? Hus? Hoppas du mår bra. Trots att jag ser inlägg om graviditetens baksidor :p

http://www.blavinge.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards