Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 6 mars 2015

dagarna går!

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker få till något för såväl stora som lilla.


Mycket kretsar kring mat och ekonomi just nu. Jag borde ta fler dagar känner jag. Börja planera tidigare.inte i sista sekund mer.

Vi äter sällan kött hemma. Jag har blivit matansvarig och kommer nog ta in ännu mer vegetarisk mat. Det är ju guld för ekonomin! Morotsbiffar är det tänkt idag. Annars går det bra med bönbiffar, linsbiffar och ja, ärtor ska väl gå!? Jag gör supergod tomatsås och tillsätter kikärtor eller andra bönor. Vi äter lax och vit fisk. Ex på lätt mat att göra är valfri vit fisk in i ugnen till nästan klar. Blanda en halv burk kavli räkost och mjölk (man kan ha bara räkost men jag tycker att det blir tjockt och att det blir godare att spä ut. Gör gärna potatismos och spritsa runt fisken innan räkosttäcket kladdas på. Tio min ytterligare i ugnen är toppresultat!

Jag vill självklart göra mer nyttigt men tänker på att äta med måtta. Det går okej just nu. Jag har svårt när andra har/bjuder. Hemma är det lättare..

Snart är det dags för frisören. Välbehövligt. Min mor tar barnen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 25 februari 2015 21:43

Rivna morötter Grädde Fiberhusk Ägg Cashewnötter (hackade) Salt Peppar (sambal olek och ingefära) Sååå gott! Till det Kvarg, turkisk yoghurt, meze alternativt annan yoghurt med saft från citron. Potatis ris eller bulgur. Sallad med päro...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards