Jag helt enkelt.

Senaste inläggen

Av Dream Maddo - 29 oktober 2014 07:20

När man får barn finns en förväntan i samhället att det ska vara så jävla underbart hela tiden. Det ÄR underbart med barn. Men inte hela tiden..! Bebis vaknar och ska äta var tredje timme. Det innebär att du får sova två timmar om du har tur.För det är bajsblöjor och amning tar tid. Testa att köra två veckor med två timmar sova, en timme vaken, två timmar sova, en timme vaken. Fixa mat och äta ska göras under sovtider.

Jag gillar att sova på sidan. Får ont av att sova på rygg. De senaste nätterna har jag fått sova totalt 2-3 timmar på sidan. Resten av tiden har jag fått sova på rygg med bebis på magen. Det känns i kroppen kan jag säga! Men att ha barn är kul, mysigt och allt därtill. Det är också tungt, tröttsamt och påfrestande.

Av Dream Maddo - 28 oktober 2014 20:45

Vi ska köpa en syskonvagn av ett par bekanta i en stad någon timme bort. Men först glömdes vagnen sen blev det magsjuka hos den familjen. Nu inväntar vi ev i helgen då föräldrarna ska hitåt. Att vara hemma går bra men hundpromenad med en seg liten unge känns sådär.. Vill gärna få det till motion också. Då behövs syskonvagn. Jag trodde väl aldrig att jag skulle säga det! Håll tummarna i helgen för sjal i all ära men med stora ungen i vagnen blev det tungt. Hållningen blev kass.

Av Dream Maddo - 27 oktober 2014 18:34

Hade ettan hemma idag! Började dagen med att fråga om hen ville till förskolan. Nej. Ok, jag hade inte mycket lust att lämna ungen heller så jag skippade förskolan idag. Vi åt frukost i lugn och ro och tog en promenad till en lekplats. Det är tufft att vara hemma med två barn men det går bra över förväntan så nu överväger jag seriöst att säga upp platsen..!

Fördelen med platsen är att man får lite tid ihop med liten men nackdelen är tiderna, stressen av att aldrig hinna andas... Priset är också för högt i förhållande till vad jag får. Förr var barnomsorg nödvändigt, vi jobbade ju båda två.

Väntar på syskonvagn nu i helgen också. Då kan jag ta en bra promenad med kidzen själv.

Av Dream Maddo - 26 oktober 2014 07:46

Den här tröttheten går inte att beskriva. Förstår inte hur människan är gjord egentligen... Vem kom på att bebisar ska ammas och somna för att sedan bajsa och vakna av att man byter blöja?! Sömnbrist leder till att tålamodet blir sämre. Få ihop ekvationen?!

Jag kämpar. Huvudvärk och tröttheten. Fy, jag vill bara sova! Måtte första året gå fort så att det roliga kan börja..!

Av Dream Maddo - 24 oktober 2014 08:43

Inatt fick jag sova lite..då vaknade stora!! Stora har sovit hela nätter länge nu men när det väl vaknas är det olägligt! :-P

Eftersom mini sov fick jag gå upp och pumpa så det gick bra men usch vad segt det är med trots-skrik mitt i natten!! Välling-bråket avstod jag. Välling, jaha, okej. Sämsta mamman ever? Konsekvent?! När det kommer till att sova gör jag det, mer än gärna - nattetid!

Mini vaknade vid 6:30, ammade och somnade om?! På bröstet såklart.. Så det var min sömn! Just nu sover båda. Hoppas att de båda fortsätter kunna sova till nio framöver.

Av Dream Maddo - 20 oktober 2014 22:03

- Jag funderar på om mamma skulle ta ettan så jag kan träna. Vad tycker du?
- Jag tycker det är en dum idé. Nattningen blir sen och det gick inte nå bra förra veckan...
- Vad tycker du att vi ska göra då?
- Ha en familjekväll med spel och umgås?

Tystnad...

- Ettan, ska vi åka iväg och träffa farmor och pappa tränar?
- Jaa! Då kan jag leka i lekrummet!!

Ettan är trött idag. Somnade under middagen. Sambons pass slutar kl 20. Precis i samma tid som nattningen bör påbörjas...

Känner mig överkörd. Känslan av att inte vara tillsammans... Vad hände med vår relation? Det känns inte som om jag är älskad. Känner mig inte prioriterad. Värst av allt är att inte känna kärlek. Det där lilla extra. Det som gör en till bästa vänner med det lilla extra...

Håller på att somna flera gånger om i skrivande stund...

Av Dream Maddo - 20 oktober 2014 01:29

Snart är det dags för verkligen att starta...fy, jag är inte så peppad. Ettan till förskolan och allt ska synkas med amning och bebis. Rädd. Orolig. Spänd. Blä, inget jag känner att jag kan förbereda mig på...

Sambon har velat starta snabbare... Han tränade i måndags och vill träna idag igen. Mitt i middagstid. Det är en rätt tuff tid med ett barn bara. Ett som inte ammar när man lagar mat. Fy, jag vill inte.

Jag önskar att sambon kunde se bortom all träning och se oss andra. Stora som gråter efter pappa vid nattningen, lilla som inte får äta mitt i matlagning, sambon som stressar upp sig och blir orolig av barngråt och press. Men att få träna just det passet är viktigare än familjen på måndagar...

Av Dream Maddo - 18 oktober 2014 05:46

Jag har en tröttis som somnar vid bröstet hela tiden.. Men snuttet genererar också i mat så jag sitter gott här. Vore skönt om man kunde amma nattetid. Bekvämlighetsfaktor...

Igår kollade vi på en soffa. Från blocket. Vi är rätt kassa på att köpa begagnat, av enda anledningen att vi är bekväma..! Men idag/imorgon hämtar vi alltså en soffa!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards