Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 21 september 2014

Högskolans måste, källkritik.

Av Dream Maddo - 21 september 2014 00:55

Hjälp och åter hjälp. Det är så mycket skrämsel mot gravida så det finns inte! Jag tycker det är synd. Alla är inte källkritiska utan lyssnar på allt som skrivs i såväl sociala medier som i kvällstidningarna.

Jag tror att många skräms upp och inte kan njuta av att vara gravida. Rädda för att göra
fel, äta fel och dricka fel. Undvik socker men har du minskade fosterrörelser ska du dricka röd saft, stark sådan! Opastöriserad ost ger listeria (kan ingen meddela att de tvättade ostarna oftare sprider listeria?)... Allt blir bara fel!

Det är lite den typen av samhälle vi lever i. Rätt och fel. Förut var vi landet lagom. Nu är det rätt eller fel. Bra eller dåligt. Vem bestämmer normen?

Jag blir så ledsen när jag ser hur många gravida kvinnor som är jätteosäkra på allt i graviditeten. Jag vill slå ett slag för sunt förnuft. Magkänslan. För att människor kan. Jag vill att vi ska kunna tro på oss själva. Media behöver inte ha säkra källor, de behöver bara ha en källa. Hur ska vi lära varandra, våra barn tex, att vara källkritiska?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skapa flashcards