Jag helt enkelt.

Alla inlägg under december 2009

Av Dream Maddo - 9 december 2009 22:19

Kom hem från ett riktigt genomkörarpass på Fysiken nu. Så har jag fått mail från antagningen. Oooh, jag vet inte om jag vågar kolla! Är nervös. Men nu när jag skrivit ut hur nervös jag är kan jag kolla. Hihi.


  

Nervös så jag nästan kissar på mig!


JAG KOM IN!!! Fattar ni? Jag kom in! Hurra, hurra, hurra, hurraaa!! Jag ska pugga igen! Kursen? Jo, hälsa kost och fysisk aktivitet heter den. Nu har jag avslöjat det. Men det sa jag ju att jag skulle göra OM jag kom in. Jag kom in! Oooh, detta känns bra! Någon som vill fira med mig?


Jo, förresten! Arbetsintervjun jag skulle göra i måndags... Jag imponerade. Jag fick helt enkelt höra att jag IMPONERADE på intervjun. Fy fan vad detta känns bra. Rädd för att något ska gå snett nu bara. Men tills dess ska jag njuta!


  

Ja, detta är en bra dag!

Av Dream Maddo - 9 december 2009 11:52

Nu ska jag bli av med mina bananflugor en gång för alla! Det är inte artigt att lämna husdjur till kommande hyresgäst och jag känner inget behov av att ha dem med mig till nya lyan. Så idag blir det till att ställa ut fällor i hemmet så att de små rackarna kan drunkna. Min blogg är inte till för djurvänner idag. Haha.


Igår kom jag in i ett rätt bra flow tillslut. Jag rensade ut två av skåpen i köket så nu är det lite tomt i skåpen. Bara det mest nödvändiga kvar. Eko-varning snart. Haha. Det positiva med att ha ett litet kök är att det får plats lite saker vilket gör att man inte har så mycket saker. Mycket bra! Julkopparna åkte fram och året-runt-kopparna ska packas ner i en låda. Halva porslinsskåpet är numera tomt. Kryddhyllan är rensad och skåpet brevid spisen har fått sig en rejäl rensning. Skåpet under diskhon är tömt och ekar i princip. Jag slängde en och en halv svart sopsäck igår och nu är jag i behov av att slänga sopor igen! Som ni förstår så går det frammåt.


Jo, jag fixade i förrådet också igår. Jag ställde allt som är färdigpackat längst in och när jag höll på som mest kom min granne ut. Hon bjöd på stenugnsbakat bröd. Riktigt gott. Hon hade en sån typ mobil grej som hon gräddade brödet på. Det var riktigt gott. Mina grannar är så underbara och tycker det är tråkigt att jag ska lämna dem. Det känns tråkigt även för mig. Dessa grannar lär ju höra om man har fest, det gör inte mina söta pensionärer!


Jag pratade med Nina om mina söta grannar igår. Jag sa att jag kommer sakna dem och hon berättade om tillfällen då hon träffat dem vid bussen exempelvis. Ja, det är riktigt goa och aktiva grannar jag har. Allt som oftast ser jag dem på busshållplatsen, när jag sitter och äter frukost!! Aktiva är bara förnamnet. Haha.


Nej, nu är det dax att ta på sig kläder och bege sig ut för att köpa vinäger. Detta med honung, vatten och diskmedel ska vara rena dynamiten för att få bort bananflugor enligt wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bananfluga). Andra tips på hur man kan ta död på dem? Jag tror inte det finns allt för många som gillar de små djuren så ni borde ha massor av tips!



Av Dream Maddo - 8 december 2009 20:20

Jag sitter och funderar på hur det artar sig med vänner. Hur lär man känna folk och hur vet man egentligen att det är en riktig vän man har att göra med? Tänk om det bara är en kortvarig tid? Eller om det är för hela livet. Hur vet man det? Egentligen är det väl samma sak med kärleken men det är ett kapitel i sig.


Jag håller på och rensar i köket, inför flytten. Jag slänger gamla förpackningar och onödiga ting. Så kom jag till kylskåpet. Där utanpå sätter jag alla kort jag får. Så fick jag för mig att jag skulle rensa bland dem. Jag har börjat slänga massor av gamla brev sen tio år tillbaka. Kändes som om det var läge för det nu. haha. Men i denna lägenhet har jag ju  bara bott i lite mindre än tre år. Vilket innebär att jag har bott här vid två jular (säger man så?). Jag hittade ett gammalt julkort där det stod: God Jul & Gott Nytt År önskar BingoBerra. Jag vet mycket väl vem BingoBerra är i mina ögon. Det är ingen lila björn som är med på Bingolotto (som jag kallar bongolitto) utan en av mina vänner.


Denna vännen har emellanåt varit min vardag och vi har hjälpt varandra genom många tuffa tider. På senare tid har jag funderat på om det är en energitjuv och när jag såg kortet idag så slår det mig att det inte alltid har varit som det är mellan oss idag. En gång i tiden var vår relation rätt bra. Vi skrattade och stöttade varandra och sen... Sen hände något. Jag tror vi utvecklades olika, eller så umgicks vi för mycket. Men jag saknar verkligen de tiderna. Vi pratade i telefon tjugo gånger om dagen och sågs minst en gång per dag. Ibland är det svårt att se vad man har när man har det. Men ett kort kan väcka så mycket tankar, känslor och funderingar. På gott och ont. Ibland är det ännu mer förvirrande, som i detta läge.



Av Dream Maddo - 8 december 2009 15:03

Jag borde verkligen ta mig i kragen och städa. Rensa lite. Slänga soporna. Men ingenting känns lockande. Inte för att städning är lockande men det brukar ändå locka lite att ha rent i hemmet. Men icke. Det känns bara tråkigt.


Jag har tränat idag. Något vettigt. Det blev ett DansMix-pass. Mitt favoritpass. Förut älskade jag Afro och Afro är roligt fortfarande. Men DansMix är underbart. Det får mig att må bra och bli glad. När jag kom hem tappade jag dock humöret. Dagen börjar gå mot mörker och mitt hem ser ut som ett bombnedslag. Hur kan jag leva när det ser ut såhär?


Jag borde ta ut de färdigpackade lådorna. Slänga allt som ligger i "ge bort". Jag vet att folk har mer att göra än att gå igenom saker hos mig men nu är halva innehållet i förrådet sådant som andra ska gå igenom. Jag vill mest bara få bort det. Vanligtvis följer något viktigt med så blir det väl i denna omgång också.


Nej, idag är ingen bra dag. Men det kan bara bli bättre, eller hur? Jag har fått i  mig lite mat i alla fall så jag kommer nog igång snart.

Av Dream Maddo - 7 december 2009 16:07

Det är inte utan att jag ler när jag, än en gång, sitter vid datorn när min chef från Fysiken (http://fysiken.se) mailar och frågar oss värdar om hjälp. Jag har en tendens att svara henne inom fem minuter och detta var inget undantag. Mitt svar blev, med lite förkorningar för att ni inte ska få insiderinformation:


Det känns som om jag bor vid datorn för du mailar typ alltid när jag är här :P Otroligt nog har du en tendens att jobba när jag är på kt också. Hihi. (...) Mina vänner tycker att jag bor på fysiken så jag för göra slag i saken. Haha. :)


Som om detta inte vore nog? Min chef kan då få mig att le. Svaret blev:


Du och jag BOR på Fysiken, inte bara ett påstående utan ett FAKTUM!! Vad är väl en dag på Fysiken? Den kan vara trist och tråkigt och.. och.. alldeles alldeles underbar! Lika underbart som att du (...).. du  är bäst!!


Ja, så är nog det bästa sättet att beskriva Fysiken. Underbart. Jag sitter och skrattar lite högt för mig själv. För vem har en chef som jämför jobbet med en disney-film? Och vem har en chef som kan få en att le och känna att du gör ett fantastiskt jobb? Jag har det!

Av Dream Maddo - 7 december 2009 15:25

Det var länge sen jag gav er något recept så här kommer en pastasås jag gjorde idag. Fördelen med denna är att den innehåller mycket årstidsgrönsaker, den är också vegetarisk. Bra va? Mat ska vara lätt, gå snabbt och vara personligt. Därför skriver jag inte ut mått, måtten är ju en smaksak. Testa dig fram!


  • Morötter
  • lök
  • creme fraiche
  • vitkål
  • vitlök
  • palsternacka
  • röda linser
  • tomatpuré eller ketchup
  • Kryddor, ex. paprika, peppar, salt.

Övrigt: Olja eller smör att steka i. Pasta till.


Skölj av linserna och koka enligt anvisningarna. Medan linserna kokar upp kan du hetta upp en panna, hacka löken och vitlöken. Lägg dem tillsammans med olja/smör i en wokpanna. Skala och riv morötter och palsternacka. Riv eller skär vitkålen i små smala "remsor" (jag kan konsten att tala kockspråk känner jag, haha). När löken blivit mjuk lägger du i denna blandning och låter det bli varmt i pannan. Lägg i creme fraiche och låt koka upp lite lätt. Blanda i linserna. Lägg i tomatpuré efter smak, likaså kryddor.  Serveras med pasta.

Av Dream Maddo - 6 december 2009 19:58

Satan vad alla åker utomlands helt plötsligt! Gammelsmurfen ska åka utomlands, Söt åker utomlands, Dietisten har dragit utomlands. Två av dem pratar jag ju med dagligen. Det kommer bli tomt utan dem. Visst har jag vänner jag umgås med men ändå. Det kommer bli tomt utan förklaringar som:


Jag tror att du är mer fullständigt ego än mig, men eftersom mitt ego är mycket större så räcker det att jag är hälften så egoistisk för att ändå vara mer ego än dig :-P

 

Innan detta fina utlägg hade jag helt enkelt sagt att jag trodde att han, Gammelsmurfen, var mer ego än mig (titeln på blogginlägget). Jag gillar såna konversationer. Så...onödiga! Ibland behöver det inte vara nödvändigt för att vara underbart och roande. Det kommer helt enkelt bli tomt utan dessa msn-konversationer! Jag får se till att fylla mitt liv med något intressant. Hehe.


Ett självklart inlägg i: Onödiga konversationer och roligheter. 

Av Dream Maddo - 6 december 2009 14:46

Lite pyssel har det allt blivit i min lilla lya. Julen närmar sig och vad passar väl bättre än pepparkakor? Eftersom jag inte är så förtjust i pepparkakor (desto mer förtjust i degen) så försöker jag göra saker som kan finnas för syns skull. Hur oartigt är det inte att bjuda på pepparkakor som man själv inte äter? Nej då gör man såhär istället:




Julhjärtan i fönstret. Doftar gott, hihi.

 

Genusaspekten är med! Både en flicka och pojke vaktar borgen. Visserligen i klassiska flick- och pojkkläder (hmm... kläderna består av pepparkaksdeg, hur kvinligt eller manligt det nu är.. öh. haha) men inga färger. E-fritt. Hihi.

 

Min borg! På hyllan ovanför datorn.

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards