Jag helt enkelt.

Alla inlägg under december 2009

Av Dream Maddo - 28 december 2009 22:55

Jag brukar ofta göra listor när det är mycket att tänka på. Flytten är inget undantag. Jag glömmer att ta det lugnt ibland. Det tror jag många "listgörare" glömmer. Det ska ju stå på listan med rätt hög prioritet. "Skjut upp till imorgon endast det du kan tänka ha ogjort när du dör" finns ett citat på mitt kylskåp. Tänkvärt. För inte vill jag dö stressad med en superfint städad lägenhet. Jag dör hellre i kaos med ett leende på läpparna och känslan av att vara nöjd!


Men inför flytten så:

(Genomstruket = klart)

  • Byta toalettlock
  • Byta duschslang
  • Ta ner gardinstänger
  • Plocka ner porslin
  • Plocka ihop i hallen
  • Töm lägenheten i kartonger (det behöver inte vara total ordning)
  • Fokusera och ta det lugnt
  • Ligga på spikmattan minst en gång innan flytten
  • Maila de som hjälper till
  • Putsa fönster
  • Frosta av frysen
  • Göra rent skåpen i köket
  • ...

Har jag glömt något?


Kategori: Ny lägenhet.

Relaterad till: Bättre livsstil enligt Maddo.

Av Dream Maddo - 28 december 2009 20:59

Dagen kunde inte bli värre...trodde jag! Nä, försova sig är en sak, missa bussar, försenade bussar och trasig diskmaskin. Ingen dag jag direkt vill återuppleva men nu är den snart slut och det är la tur det. Hoppas ni haft en bättre dag. Lägenheten har många skravanker som synliggjordes nu. Hjälp!!!


Positivt är att vi fått klartecken med internet. Wie, det kommer funka. Jag flyttar med det på onsdag. Stressad? Jaa!


Ny lägenhet.

Av Dream Maddo - 28 december 2009 08:54

Jag har försovit mig till mitt möte. Suck. Jaja, jag ringde och bokade om det. Blir nästa vecka istället. Lika bra det kanske. Nu laddar vi om för möte med hon som har vår nya lägenhet. Jag känner mig sådär snurrig som man blir när man försovit sig. Jag vet inte vad det är med mig men jag kommer inte upp på morgonen, även om jag sover åtta timmar. Jag hörde inte ens klockan idag. Wake-up-light? Ja, tack! Ska kolla priser nu...

Av Dream Maddo - 27 december 2009 22:30

Inget svar från comhem ännu. Får nycklarna imorgon. Måste sova lite. Har bokat lastbil nu. Hoppas bli klar på fyra timmar. Ett lass vill jag ha, inte mer. Höga krav va? Hihi. Tid är satt. Vi börjar tömma lyan 8:30 och 9:00 hämtas lastbilen. På så sätt rullar det på. Soffan är prioritet nummer ett att få ut för den var svår även för de vana gubbarna som tog in den. Håll tummarna för att den går ut. Känner jag mig själv rätt står jag tisdag kväll och försöker få ut den i hallen.


Ny lägenhet.

Av Dream Maddo - 27 december 2009 11:04

Igår blev en filmkväll med självaste Gammelsmurfen. Film? Tio orsaker att hata dig. Jag älskar den! Okej, jag kan nästan varenda replik och eftersom jag och Gammelsmurfen jämt ska gnabbas hittade han rätt många möjligheter att pika mig. Men det är liksom charmen i vår relation. Det är rätt roligt. Ibland blir man ställd och visar man det då så är man körd! Då har den andre lätt ett övertag och det är svårt att vända. Haha.

Idag blir det jobb för mig och packning. Jag har som tanke att vara klar imorgon  med packningen. Känns inte helt omöjligt ... med lite diciplin! 



Gammelsmurfen med en påse sourcream cheez ringz. Riktigt goda!

Av Dream Maddo - 26 december 2009 19:19

Jag tänker på alla som faktiskt haft lite tjafs och stök under julen och som alltid säger eller tänker lite (väldigt) irriterat: "och på självaste julafton?!" Ni är inte ensamma! Jag skulle vilja träffa en familj där allt alltid är frid och fröjd. Jag skulle nog vrida upp och  ner på hela den familjens värld. För många gånger är det familjer som helt enkelt går omkring och är rädda för att säga sina åsikter.


Det kanske inte verkar som det, men jag var i många år rädd för att säga ifrån till min pappa. Jag har bearbetat det genom terapi men erkänner att jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till honom. Med det vill jag säga att det inte är lätt att bryta det beteendet.


Hur som helst har jag insett att man kan få en fröjdefull jul, genom att helt enkelt acceptera att allt inte kommer gå som man tänkt. Kanske behöver vi diskutera igenom våra förväntningar på julen? De kan se olika ut även om man har firat tillsammans i alla år.


Ja, det är inte lätt det där med julefriden. En helt perfekt dag existerar inte men vi väljer faktiskt själva vad vi vill fokusera och tänka på. Jag menar inte att vi ska skita i allt dåligt som händer. Absolut inte. Men vi kan välja hur mycket energi vi vill att det ska ta från oss.


Ibland behöver jag bli påmind om att saker tar lite mer energi än jag tänkt. Jag  är inte den bästa av människor vad gäller detta fenomen. Tur att jag har vänner som säger till mig att "ja, du har sagt det" eller "Maddo, jag orkar inte höra mer om det..." Annars hade mina vänner gått och irriterat sig på mig och det där lugnet hade aldrig infunnit sig.


Inlägg relaterat till detta: En annan typ av hysteri.

 

Kategori: Åsiktsbanken.

Inspiration: Mina tolkningar av era fantastiska bloggar, vännernas julberättelser men även Mia Törnbloms böcker om självkänsla och Christer Olssons bok Vart är du på väg och vill du dit?

Av Dream Maddo - 26 december 2009 15:13

Det är inte utan att jag blir orolig när jag får meddelande från comhem att internet är ändrat till den 24 jan. Har mailat tillbaka och frågat om detta betyder att vi står utan internet till den 24 jan... Isåfall säger jag bara en sak: FAN! Vi är liksom beroende av internet i första hand i studiesyfte. Detta bådar inte gott.


Ny lägenhet.

Av Dream Maddo - 26 december 2009 14:46

Det är inte utan att man förundras över vädret. Igår var det plusgrader och tö men när jag vaknade i morse var det vita trädtoppar! Ja, ibland ska man förundras över vädret. Komiskt att jag inte åkte bort i år under julen utan faktiskt fick uppleva en vit jul i Göteborg. Det är inte varje år! Jag tog mig friheten att fotografera lite, man får passa på medan snön ligger.


För i övrigt frostas frysen av just nu, avloppen i badrummet är rengjorda och det känns som om det inte kommer vara allt för mycket kvar när jag är ute ur lägenheten. Skönt!




Att titta upp bland träden i skogen är fantastiskt!


Maddo på fotoexpedition! haha.

 

Bäcken har inte frusit till is ännu.


Knoppar finns det trots kylan.


Med fokus på bilden.

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards