Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 9 december 2009

Det finns en mördare i oss alla!

Av Dream Maddo - 9 december 2009 11:52

Nu ska jag bli av med mina bananflugor en gång för alla! Det är inte artigt att lämna husdjur till kommande hyresgäst och jag känner inget behov av att ha dem med mig till nya lyan. Så idag blir det till att ställa ut fällor i hemmet så att de små rackarna kan drunkna. Min blogg är inte till för djurvänner idag. Haha.


Igår kom jag in i ett rätt bra flow tillslut. Jag rensade ut två av skåpen i köket så nu är det lite tomt i skåpen. Bara det mest nödvändiga kvar. Eko-varning snart. Haha. Det positiva med att ha ett litet kök är att det får plats lite saker vilket gör att man inte har så mycket saker. Mycket bra! Julkopparna åkte fram och året-runt-kopparna ska packas ner i en låda. Halva porslinsskåpet är numera tomt. Kryddhyllan är rensad och skåpet brevid spisen har fått sig en rejäl rensning. Skåpet under diskhon är tömt och ekar i princip. Jag slängde en och en halv svart sopsäck igår och nu är jag i behov av att slänga sopor igen! Som ni förstår så går det frammåt.


Jo, jag fixade i förrådet också igår. Jag ställde allt som är färdigpackat längst in och när jag höll på som mest kom min granne ut. Hon bjöd på stenugnsbakat bröd. Riktigt gott. Hon hade en sån typ mobil grej som hon gräddade brödet på. Det var riktigt gott. Mina grannar är så underbara och tycker det är tråkigt att jag ska lämna dem. Det känns tråkigt även för mig. Dessa grannar lär ju höra om man har fest, det gör inte mina söta pensionärer!


Jag pratade med Nina om mina söta grannar igår. Jag sa att jag kommer sakna dem och hon berättade om tillfällen då hon träffat dem vid bussen exempelvis. Ja, det är riktigt goa och aktiva grannar jag har. Allt som oftast ser jag dem på busshållplatsen, när jag sitter och äter frukost!! Aktiva är bara förnamnet. Haha.


Nej, nu är det dax att ta på sig kläder och bege sig ut för att köpa vinäger. Detta med honung, vatten och diskmedel ska vara rena dynamiten för att få bort bananflugor enligt wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bananfluga). Andra tips på hur man kan ta död på dem? Jag tror inte det finns allt för många som gillar de små djuren så ni borde ha massor av tips!



 
 
Vivi

Vivi

9 december 2009 14:08

Pyttesmå råttfällor ? :)

Jo det var trist det där med löken, älskar rödlök, men men ...det finns mycket annat gott också och det är ju inte så farligt och jag lagar till den lite :)

Vad duktig du har varit !!! Nu sak du verkligen vara stolt över dig själv, jösses så effektivt!

Du var väl värd berömmet ;)

http://www.missvivis.se

 
julia

julia

9 december 2009 15:26

sv: haha bra fråga, vet faktiskt inte riktigt.. :p ett tag fanns det en knapp på inställningar där det stog "skaffa google-översätt till din blogg" tryckte där och sen så fanns det bara^^
känns inte som att jag var mke till hjälp men.

fin blogg!

http://juliam.bloggplatsen.se

 
Teija

Teija

9 december 2009 17:08

Härligt att du får flyt i rensandet. De e bar å njut då:D

Vad det gäller bananflugor kör maken min med vatten med en skvätt vinäger plus några droppar diskmedel. Han lyckas väl att ta livet av några. Men skall testa ditt recept nästa gång de dyker upp... Kanske det är bättre.

Haha, annars är jag en sådan där som får ömma känslor för allt som lever... men bananflugor är inte skoj.

Hoppas att du får en bra kväll, kram!

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

9 december 2009 20:13

Oj, så många sopsäckar.. Du som inte gillar att gå med soporna hihi
Men skönt att det börjar minska med saker att göra. Det är inte så kul om man står där och har massvis kvar att göra när det är dags att flytta.
Så var det hos en kompis förr. När vi skulle komma och hjälpa till med flyttningen fick vi ställa oss och plocka ner saker i lådor först..
Inte så kul :-(

Om jag hade sagt det där med gula sidorna till sambon i natt så hade han nog kastat nåt hårt på mig hihi

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards