Jag helt enkelt.

Alla inlägg under december 2009

Av Dream Maddo - 14 december 2009 09:20

Jag lovade Katarina att ringa kvartersvärden idag. Jag vaknade, drog mig och sen slog det mig att jag inte hade nummret! Sätta på datorn, leta upp nummer, ringa. Upptaget. Typiskt. När det inte var upptaget längre var telefontiden slut. Sånt som händer om man är ute i sista sekund. Hade ju faktiskt 10-15 minuter på mig när jag skulle ringa men jag började leta på fel ställen. Känns lite bittert.


I helgen tog jag bort väggdekorationen i vardagsrummet. Det kändes lite tomt. Plötsligt blir flytten verklig liksom. Den väggen måste jag måla om på grund av dekorationen. Detta innebär att jag måste köpa en burk med färg relativt snart. Målar om runt jul. Börjar känna mig stressad över flytten eftersom det är så mycket som händer. Vad kan man packa ner i förväg och vad gör hemmet till ett hem? Vad ska man hyra för flak? Lastbil? Vem har lastbilskort? Ja, mycket är det. Särskilt när vi inte vet exakt inflyttsdatum.


Skulle ringa och ändra elen i veckan. "Vilken dag ska du flytta in? Vilken dag flyttar du ut?" Vad svarar man på det? Jo, jag vet inte ännu eftersom tidigare hyresgästen säger sig vela flytta ut tidigare men inte har sagt något datum. Får la säga datummet som står på kontraktet... Går det att ändra i värsta fall? Jaadå. Tur är väl det!

Av Dream Maddo - 13 december 2009 14:33

Efter en intressant diskussion med Dietisten har jag nu insett att våra tandläkare lurar oss. Inte nog med att det kostar skjortan att gå till tandläkaren. Nej, de lurar på oss saker som innehåller konstigheter. Ta flourtuggumi exempelvis. I Sverige har vi allt större problem med folk som gnisslar tänder. Detta beror till stor del på stress. Men nu undrar du kopplingen mellan flourtuggumi (eller egentligen alla tuggumin) och gnissling av tänder är? Om du undrar det gnisslar du troligtvis inte tänder!


Att du gnisslar tänder på grund av stress har att göra med att du spänner käken när du stressar. När du tuggar tuggumi anstränger du också den muskeln. Det vill säga stressade och tuggumituggande människor har större risk att gnissla tänder. Jag säger inte att alla som stressar och tuggar tuggumi gnisslar tänder. Välj att förstå mig i detta läge!


Jag menar att den kost vi stoppar i oss faktiskt påverkar oss mer än många tror. Huruvida tuggumi nu kan klassas som kost! Men för att spinna vidare på kost och tuggumi så innehåller tuggumin i regel TVÅ sötningsmedel. Hur många gånger har jag inte lyssnat på folk på stan som säger att man ska minska sötningsmedlen och att de faktiskt också är dåliga mot kroppen? Ofta! Det stämmer faktiskt. Många sötningsmedel kan naturen och kroppen dessutom inte bryta ner vilket gör att vi förstör naturen.


När jag piercade tungan (senaste gången var i våras) bestämde jag  mig för att sluta tugga tuggumi. Sen dess har jag inte tuggat tuggumi en enda gång kan jag ju tillägga. Min käke mår bra av det. Och visst finns det bettskena för de som gnisslar tänder (jag är en av dem) men hur skoj är det när du har en dejt på besök som ska sova över och du ska försöka stoppa in den där smidigt och snyggt? Den luktar inte gott heller av torkat saliv. Rätt osexigt om du frågar mig! Och det kan väl inte vara allt för bra för salivproduktionen?


Allt detta för att jag tror att våra tändläkare lurar i oss saker som vi naturligtvis inte skulle behöva, om vi åt naturligare mat, fick en sundare inställning till livet där den dåliga stressen minskade och vi rådde om vårt mående. Nej, ibland undrar jag vad vi egentligen gör mot våra kroppar och vår natur...


  

Ta hand om naturen och din kropp!


Ett självklart inlägg i kategorin: Bättre livsstil enligt Maddo

Av Dream Maddo - 12 december 2009 16:24

- Jag kan inte.

- Jag vet inte hur man gör.

- Nej, det går inte.


Det finns en sak som irriterar mig mer än något annat. Det är folk som tror att det inte går. Javisst, jag använder också den ursäkten ibland. Jag är inte bäst, även om jag självklart är grym. Haha. Nej, men allvarligt. Jag tror på att allt går. Ingenting är omöjligt (någon annan än jag som tänker på Gunde Svan nu?). Vill du äta bättre? Ja, då går det! Vill du träna mer? Ja, då går det! Jag säger inte att det är enkelt, för det vill jag verkligen inte påstå. Jag vill heller inte påstå att du möjligtvis kan komma att förlora något annat på vägen.


Det handlar om prioriteringar. Du kan inte prioritera allt i livet men du kan välja vad du prioriterar. Förut har jag prioriterat mina vänner. Nu prioriterar jag mig själv, jag försöker få en balans mellan arbete, vänner och träning. Min största satsning när det kommer till mig själv är träningen. Den tar ett par timmar i veckan, det ska jag inte skjuta under bordet med. Men det är å ena sidan jobb, å andra sidan ett sätt för mig att känna att jag duger och... träningen har många för- och nackdelar, både privat och i arbetet. Jag väljer att se fördelarna.


Det har givit mig en viss distans till mina vänner. Jag är inte tillgänglig för mina vänner hela tiden. Att inte ha tid till sina vänner hela tiden kan både förstöra och stärka banden i en relation. Det har jag fått erfara under hösten. Minns ni att jag skrev hur jag kröp på väggarna i början av mitt studieuppehåll? Jag var tvungen att träffa folk, få bekräftelse och göra saker. Hela tiden. Idag går det hur bra som helst att ha en lugn dag. Jag får ut energi ändå, genom träning. Om jag inte tränar så klättrar jag på väggarna.


Vart var jag  nu? Jo, jag trodde tidigare att jag behövde någon att träna med för att finna motivationen till att träna och få den kropp jag ville ha. Visst jag har inte uppnått det resultat jag vill ha men jag har förlikat mig med tanken på att det kanske inte går. Mitt liv har blivit mer likt det jag önskat mig. Ett liv som innefattar att jag kan gå och träna - själv. Jag har en sundare inställning till livet och en viss distans till mina vänner. Jag måste inte umgås eller prata med mina vänner på samma sätt som tidigare.


Visst behöver man en spark i rumpan ibland men då är man medveten om det. Jag skrev exempelvis i min ansökan till Fysiken att jag ville ha jobbet för att jag då inte skulle ha någon ursäkt att inte träna. Det har jag inte heller. Jag har fått min spark i rumpan eftersom jag fick jobbet. För att få sparken för att komma igång måste man be om den. Gå inte omkring och tro att sparken kommer av sig själv eller att ditt mål inte kommer kosta något annat i ditt liv. För varje prioritering du gör kostar en annan prioritering. Enkel matematik. Att vi inte har all tid i världen kan nog de flesta hålla med om. Så fort du prioriterar en sak, tar du tid från något annat. Sen kan man ställa sig frågan om det är rätt eller fel? Ja, det är upp till dig själv att avgöra. Personligen har det givit mig otroligt mycket att prioritera träningen. Det har givit mig en distans till mina vänner och stärkt vissa band. 


Nästa gång du säger att du inte kan komma igång med något eller säger att det inte går och att du inte vet hur man gör då vill jag att du tänker på Gunde Svan: Ingenting är omöjligt! Säg hellre att du inte vill, har lust eller orkar. Det är mer ärligt - mot dig själv! Om du bestämmer dig kommer du få reda på hur (för då frågar du någon som vet) och du kommer inse att det faktiskt går - om du ger de tid och visar att du vill.

  


Kanske var detta inlägg rörigt men jag var tvungen att dela med mig av mina åsikter. Ett självklart inlägg i: Åsiktsbanken.

Av Dream Maddo - 11 december 2009 23:11

Idag var det julfirande med det nya jobbet. Det var skoj att träffa kollegorna. Det är ett typiskt jobb som man kan känna sig ensam om man inte har såna här kvällar. Det var superskoj. Många olika personligheter. Inte alla jag riktigt kände att jag passade med men en som jag till och med bytte nummer med! Skoj.


I centrum missade jag såklart bussen och började promenera till nästa hållplats...och nästa. Där stannade jag och snart kom en bil, stannade till och en tjej stack ut på huvudet och frågade på danska: Skae du hjem, Maddo? Ja, mycket riktigt det var Nina som var i ett lyckorus. Hon var så flammsig för hon hade sett Peter Jöback i Scandinavium. Det gör hon varje år. Hon älskar denna man. Liksom Mark Feehily är han bög. Hon dras till dem! Det är en bra tjej att ha med på krogen om man ska ragga. Haha. Anyway, hon och jag stod och pratade en stund utanför porten (gudarna ska veta att jag kommer sakna henne som granne!) och hon berättade att jag var hennes prio två. Efter Jöback alltså! Då sa jag att hon allt ljuger varpå hon svarar att hon inte alls gör det. 


- Westlife då? Frågar jag lite klurigt.


Vet ni vad hon svarar då?! Ja, inte är det något fint som att Jöback och Westlife delar första plats. Inte heller något om att jag ska byta ner mig till plats tre, utan hon utbrister: Dom ligger med dig!

 

Jaha, är det något jag har missat? För just den delen av mitt liv skulle jag vela veta om! Tro jag blev stum ett tag. Jag hade inte klagat men jag skulle gott vela både känna och veta om det. Undrar om jag blivit gravid? Haha.


Ibland är det så lätt att säga fel och jag har själv fått äta upp kommentarer som att jag ska skaffa en begagnad hund, vilket är Ninas favorit. Hon retar mig ofta för den. Därför vet jag att det är befogat att skratta åt hennes feluttalande idag.


Ett självklart inlägg i kategorin: Onödiga konversationer och roligheter.

Av Dream Maddo - 11 december 2009 15:31

Snabbt, enkelt, smidigt och billigt. Visst är det väl så vi vill se på matlagning? Därför har jag ett recept idag! Måtten bestämmer du själv!


  • Köttfärs, kött eller motsvarande vegetariskt.
  • lök
  • vitlök
  • Morötter
  • Vitkål
  • Pasta, förslagsvis nudlar

Övrigt: Kryddor (ex. paprika, salt, grillkrydda, franska örter)


Stek upp köttet (eller motsvarande veg.) tillsammans med hackad lök och vitlök. Skala (eller riv) ner morötterna. Skiva vitkålen i den form du vill ha. Lägg ner med köttet och låt det bli varmt. Krydda efter smak. Låt stå medan du kokar pastan. Rör ner pastan och servera! Förslagsvis med soya, sötsursås eller ketchup. Smakfråga helt enkelt!


Enkelt och årstidsmat! Bra för plånboken och miljön. Tummen upp.

Av Dream Maddo - 11 december 2009 00:30

Ibland säger en bild mer än tusen ord. Ibland säger tystnaden mer än tusen ord. Vi letar ständigt efter meningen. Ibland finns den redan i oss, ibland i bilden, tystnaden, handlingen eller, som i mitt fall, i låten. Ord är överflödiga.



If I could right the wrongs that made you cry
Would you promise not to say goodbye ohh
Cause I'm holding on
With a love so strong
And I can't take a day without you by my side


Girl if I could change
If I could change your mind
Maybe you could help me wipe these tears from my eyes

Chorus:
Girl don't stop (don't stop)
The sun from shining down on me (oh, shining down on me)
Cause I can't face another day without your smile (your smile)
And if you take away the loving arms that surround me
Then I might break down and cry just like a child

Girl I can't belong and I won't be free
If I fail to bring your loving back to me (back to me)
So I'm pressing on
I hope you understand
There's a broken heart that lies within your hands, yes

So if I could change (so if I could change)
And it won't hurt your pride (and it won't hurt your pride)
Baby you can help me stop these tears from my eyes

Chorus:
Girl don't stop
The sun from shining down on me (shining down on me)
Cause I can't face another day without your smile
(Your smile, your pretty smile)
And if you take away the loving arms that surround me
Then I might break down and cry just like a child

Extended Chorus:
Like a child
Just like a child
With her spirits running free
She drove me wild
Oh she did

Like a child (oh baby)
Just like a child
Think of what our love could be (ohhh)
If our hearts could set us free
Like a child (yea-yea-yeah)

Chorus:
Girl don't stop
The sun from shining down on me (shining down on me)
Cause I can't face another day without your smile (your pretty smile)
And if you take away the loving arms that surround me (ohhh)
Then I might break down and cry just like a child

Girl don't stop (ohhh)
The sun from shining down on me (shining down on me)
Cause I can't face another day without your smile (oh your pretty smile)
And if you take away the loving arms that surround me
Then I might break down and cry just like a child

Girl don't stop (baby your love will last forever)
The sun from shining down on me (I know that we will stay together)
Cause I can't face another day without your smile
(your my love we'll last forever)
And if you take away the loving arms that surround me
Then I might break down and cry just like a child

Av Dream Maddo - 10 december 2009 16:24

- Hur orkar du?

- Jag hade gett upp för länge sen!

- Herregud, du har en ängels tålamod!

 

Kommentarer jag ofta får höra när jag har duster med vänner. Jag tror att en dust, ett gräl och ett tjafs hör till vänskap. Självklart är det inget som ska förekomma allt för ofta ,men jag har nog väldigt lätt att stanna i en sådan relation. Många av mina vänner mår dåligt och är i behov av en stadig person. En person som står där denne står. Ibland slår det tillbaka på mig. Jag mår dåligt av det. Men när det är bra så är det underbart! Det är en skön känsla att veta att man varit med och påverkat att en vän mår bra. Det går upp och ner i en relation. Vissa människor visar mer känslor än andra. Jag går i vågor. Jag kan få tuppjuck på att folk, som jag vet har svårt att visa eller prata om känslor, inte visar känslor. Jag kan också få tuppjuck på vännerna som vanligtvis inte pratar känslor oftast har en tendens att bara spy känslor när de väl kommer. Det är häftigt att se men kan bli påfrestande. Många av mina vänner har jag träffat när de mått som sämst och fått se en utveckling på. De flesta mår bra idag.


Jag har den där vännen som allt bara går upp och ner med. Det känns emellanåt som om vi inte når fram till varandra hur tydliga vi än är. Så kommer den där dagen då allt bara är underbart. Vi skrattar åt det som var och känner hur det stärkt våra band. Det är sådär fantastiskt bra ett tag och sen... tillbaka på steg ett igen. Vad får mig egentligen att hålla fast vid denna vän? Jo, vetskapen om att en del av problemet ligger hos mig. Jag vet inte hur jag ska hantera min vän när både vännen och jag mår dåligt. Samtidigt. Men jag vet ändå att jag älskar denna vän. Det fanns en person som trodde på mig när jag låste in mig på toaletten på jobbet och bara grät. En person som stod utanför och sa att mina tårar gjorde mig mer mänsklig. Denna person är den person jag har kvar i minnet. Kanske är det en energitjuv ibland men oj så jag älskar denna person. När vi inte mår dåligt båda två. Jag älskar när vi skrattar och skojjar med varandra. Ser på film eller bara... är.


Om detta beror på att jag har en ängels tålamod eller att jag helt enkelt har svårt att släppa taget låter jag andra avgöra. Rädslan av vad som kommer hända med min vän om jag släpper taget eller vad som händer med mig om jag håller fast är så stor. Hur jag än gör blir ju något fel. Frågan är om jag ska tänka på min vän som är i behov av mig eller mig själv som är i behov av att må bra.



Ibland kanske det är viktigt att säga stopp,

men vännen kanske betyder mer än själva dusten ibland?

Av Dream Maddo - 10 december 2009 12:55

Jag skulle bara innan jag la mig. Så efter mitt bara kunde jag inte somna. Nu fick jag bekräftat också. Ja, jag skrev ju igår att det säkert kommer något nederlag och det gjorde det. Just nu har jag ingen lust att gå in på vad.


På vägen hem från jobbet läste jag en bok som heter Vart är du på väg? - Och vill du dit? Väldigt intressant bok och mycket givande. Jag kände, som man alltid gör med självhjälpsböcker eller vad man nu ska kalla dem, som om jag skulle kunna hålla uppe hela världen på mina armar. Jag skulle kunna... allt. Poff sa det och känslan var borta. Men eftersom boken faktiskt berättar för mig (det är kanske författaren som gör i och för sig) att vi styr våra egna tankar. Så ska jag nu styra mina tankar en stund. Svara på kommentarer och läsa bloggar. Få i mig lite lunch och sedan slappna av lite. Ikväll är det jul med jobbet. Det jag känner mest för just nu är att träna. Typiskt när jag har träningsfri dag...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards