Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 7 december 2009

RECEPT: Lättlagat och vegetariskt.

Av Dream Maddo - 7 december 2009 15:25

Det var länge sen jag gav er något recept så här kommer en pastasås jag gjorde idag. Fördelen med denna är att den innehåller mycket årstidsgrönsaker, den är också vegetarisk. Bra va? Mat ska vara lätt, gå snabbt och vara personligt. Därför skriver jag inte ut mått, måtten är ju en smaksak. Testa dig fram!


  • Morötter
  • lök
  • creme fraiche
  • vitkål
  • vitlök
  • palsternacka
  • röda linser
  • tomatpuré eller ketchup
  • Kryddor, ex. paprika, peppar, salt.

Övrigt: Olja eller smör att steka i. Pasta till.


Skölj av linserna och koka enligt anvisningarna. Medan linserna kokar upp kan du hetta upp en panna, hacka löken och vitlöken. Lägg dem tillsammans med olja/smör i en wokpanna. Skala och riv morötter och palsternacka. Riv eller skär vitkålen i små smala "remsor" (jag kan konsten att tala kockspråk känner jag, haha). När löken blivit mjuk lägger du i denna blandning och låter det bli varmt i pannan. Lägg i creme fraiche och låt koka upp lite lätt. Blanda i linserna. Lägg i tomatpuré efter smak, likaså kryddor.  Serveras med pasta.

 
ANNONS
 
Sussi

Sussi

7 december 2009 20:51

Det där hade varit en perfekt rätt för mig som är lite överviktigt. Men det är inte så kul alla gånger att vara tillsammans med en som förbränner mer än vad han hinner stoppa i sig! Han äter fet mat och behöver det och då blir det automatiskt att jag också gör det. För vem orkar hålla på med två maträtter!!?

Skönt att du känner att jag får gnälla lite ;-) Det blir nog bättre efter idag. Det känns lite surt när beskedet väl kommer även fast man är förberedd!!

Kramsiar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se