Jag helt enkelt.

Alla inlägg under oktober 2009

Av Dream Maddo - 24 oktober 2009 21:16

Det nalkas modellbilder imorgon. Jag är jäkligt peppad. Kickan ska få fria händer men jag har lite att förbereda. Blev ombedd att göra en fransk manikyr och det passar mig bra eftersom jag sitter framför datorn just nu. Det är ett perfekt tillfälle att måla naglarna! På tal om att måla naglarna. Jag förstår inte varför man blir kissnödig när man gör det? Det måste ju vara för att det är komplicerat att gå på toa när man målar naglar. I-landsproblem. Nu är jag hur som helst peppad inför morgondagens plåtning. Jag älskar att stå framför kameran! Fotograf blir Michael, även kallad Micke. Det är den första fotografen jag fotades med. Denna gång har jag dessutom bara mig själv att tänka på. Underbart. Bjuder på en bild tagen av Michael och med Kickan (http://juliusson.bloggagratis.se) som stylist.


  

Av Dream Maddo - 24 oktober 2009 16:13

Igår var det fredag och återigen dags för fest. Jag börjar vända så fint på dygnet efter alla fester och eftermiddagsjobb. Gulligt. Nathalie fyllde år i torsdags och det firades på fredagen. Igår alltså. Jag tog som vanligt med mig kameran och dokumenterade kvällen. Tog med mig manligt sällskap i form av Söt efter begäran av värden. Ja, Nathalie alltså. Hon ville att hennes pojkvän, även kallad B1 här i bloggen, skulle kunna komma. Vad gör man inte liksom? Så frågor om Söt var min pojkvän kändes ju inte helt oväntade. Nej, söt är mitt ex, vi åker bara hit tillsammans det betyder inte att vi är tillsammans. Istället för att beskriva kvällen väljer jag att låta bilderna tala för sig själv.


  

En av få bilder som togs på mig - med min kamera i alla fall.

 

  

Födelsedagsbarnet.

 

  

So nice?

 

        

Presentöppningen bjöd på trevliga överraskningar!

Är det bara jag som anar glädje över denna present?


  

Presentbordet.

 

 

1.  2.   3.

4.  5.  6.

7.          


Klicka på bilderna för att få dem större!

 

1. Puss

2. Detta beskriver ordet: åpen

3. Nathalie sjunger singstar

4. Det dracks alkohol

5. Kvällen kretsade kring ostbågarna, haha

6. Söt sjöng singstar.

7. Nathalie med nya modet: Clementintuttar!

 

  

Ishockey-tårta (morotskaka), mer Nathalie än så blir det nog inte.

Eller jo, ishockey-cheesecake hade varit mer Nathalie.

 

  

Jag tycker nog denna bild är fantastisk.

Av Dream Maddo - 24 oktober 2009 01:17

Jag har tok-ångest. Det är tur att jag ska träna imorgon för träningen får mig att må bra. Jag längtar samtidigt som jag bävar för att klockan ska ringa. Dubbla känslor. Fråga mig efter passet hur jag mår istället för just nu är jag ingen vettig samtalspartner. Det är inte lätt att vara Maddo ibland. Idag är en sådan dag då det helt enkelt suger. Eller natt kanske jag ska säga. Inte roligt att veta att klockan ringer snart. Jag vet att det går över och att jag kommer må bra men just nu är det... skit.


  

Av Dream Maddo - 23 oktober 2009 10:34

Idag är det en tränigsfri dag. Detta innebär i regel att jag behöver tvätta träningskläderna och idag är inget undantag. När jag inte är i tvättstugan ugglar jag framför datorn och idag kom ett mail från chefen. Jag blir alltid lite förväntansfull när jag ser mail från chefen. I vanliga fall skulle jag bli orolig men jag älskar ju detta jobb så det är lite skillnad. Tidigare i veckan skickade hon ut förfrågan om någon kunde ta ett måndagspass en tid framöver då vi är en värd kort. Jag mailade henne och sa att jag kan ta två måndagar frammåt men att jag inte kan ha större framhållning än så. Det är ett lunchpass och får jag "vanligt" jobb funkar det ju inte. Så idag fick jag svar från chefen:


Hej min vän!

Du är en ängel och en fröjd för en gruppledare :) Nu på måndag tar *namn på annan värd* men nästa måndag skulle jag gärna vilja att du tog. (...)

Kram


I samma mail skriver hon lite som jag inte kan nämna i bloggen men hon skriver att jag är angelägen och pålitlig. Det är ju så man blir lycklig. Ja, jag tror detta jobb är mitt drömjobb! Jag skrev nyss ett svar till chefen:


Godmorgon!

Jag blir alltid så glad och peppad av dina mail! Det är härligt. :)

(...)

Kramar

 

När jag skriver (...) innebär det att jag har utelämnat något som står skrivet. Universitetsskada kallas det visst. Haha. Svaret då? Lika peppande som vanligt:


Tusen tack!

Skulle även hälsa från ledningen at vi är riktigt glada över att Gino fick sig en motståndare i fighten om utmaningen :)

You go GIRL!!!

 

  

Av Dream Maddo - 22 oktober 2009 23:17

ÄktaVara-märkningen (http://aktavara.org) jag skrivit om tidigare (E-polisen, varför tillsatser i maten?) väcker stor hysteri. Bland annat lockar aftonbladet läsare genom att framställa det som just en hysteri. Forskare kommer fram (frågan är om de ens forskar inom det området?) och påstår att e-tillsatserna är bra för våra kroppar. Ja, hon, Marie-Louise Danielsson-Tham, påstår att de är "livsviktiga" (Se uttalandet och intervjun här). Tur för oss att hon är professor i livsmedelshygien. Det måste ge henne enorm kunskap om själva livsmedlet. Inte bara hur det hanteras menar jag. Okej, jag ironiserar.


För att åter igen försöka vara seriös tänkte jag citera och referera (Ja, jag är skadad från universitetet. Dooh, ironi igen), detta för att du ska få en bättre översikt och själv kunna läsa om debatten. Marie-Louise Danielsson-Tham säger i en chatt på aftonbladet att hon aldrig kollar tillsatserna (Läs chatten här). I samma chatt säger hon också att hon anser att E621 inte är en smakförstärkare utan att hon den försämrar smaken. För någon som inte kollar på e-tillsatser tycker jag att hon har himla bra koll på hur E621 smakar. Är det någon annan som på rak arm kan säga hur E621, även kallat natriumglutamat) smakar? Oups, ironi igen.


Som professor (fortfarande i livsmedelshygien) tror jag hon är väl medveten om hur viktigt det är att verka trovärdig i sina uttalanden. Så för att öka på mina "petitessiga" anklagelser tänker jag citera Danielsson-Tham. Följande citat är svar på en fråga om skillnaden mellan naturliga och syntetiska vitmaniner. "Medicinskt sätt är det ingen skillnad, det vill säga alla är lika nyttiga". Medicinskt sätt eller sett?


Marie-Louise Danielsson-Tham menar att livsmedelsverket, som tydligen är sponsrade av bland annat margarinföretag, är en bättre källa än Äkta Vara. Jag har min åsikt klar inom detta område. Jag litar inte på livsmedelsverket.


Karin Ahlborg är med på Marie-Louise Danlielsson-Thams spår och uttalar sig i aftonbladet om huruvida vi blir lurade av ÄktaVara-märkningen som hon anser är missvisande (Läs mer om Karin Ahlborgs uttalande här). Hon menar att detta leder till att övriga produkter blir märkta som oäkta och att det är fel att företagen med ÄktaVara-märkningen ska vara med och betala sponsringen. Detta är helt rimligt för min del. Har du en äkta vara ska du vara stolt. I dessa tider som vi konsumenter börjar bli mer medvetna om vad vår mat innehåller är det bra reklam - Och reklam har väl alltid kostat?


Slutligen uttalar sig Mats-Eric Nilsson (Intervjun med Mats-Eric Nilsson hittar du här) i aftonbladet att det är "upp till konsumenten att bedöma risker". Är det något i denna debatt jag har förstått är det att alla (Marie-Louise Danielsson-Tham, Karin Ahlborg och Mats-Eric Nilsson) vill komma fram till, är det väl att vi som konsumenter ska få bestämma själva? Visst drar alla sitt strå i stacken och visar olika sidor av samma mynt. En fördel tycker jag som redan valt sida. En gång i tiden klarade vi oss utan e-tillsatser, vi hade mindre fetma och andra förutsättningar.


Jag väljer en ÄktaVara för att jag märkt att jag mår bättre av det. Min hy är frächare, mitt humör och min sömn är bättre. Jag har dessutom upptäckt en stor glädjekälla: Min hemmagjorda mat går snabbare än köpt mat. Smaka på den du! Ja, det smakar gott. Som mat ska smaka om du frågar mig.


  




 Stort tack till Pernilla (http://peque.blogg.se/) för mestadels av de använda länkarna samt för att du meddelade mig om denna debatt. Jag säger ju att man klarar sig utan tidningar - vänner gör det så bra. Hihi.

Av Dream Maddo - 22 oktober 2009 11:00

Jag får frågor emellanåt om hur jag gått tillväga med detoxen jag gör två gånger per år. Jag började med detta i våras och resultatet var då slående. Det var något av det tuffaste jag gjort men samtidigt gav det mig så mycket i min personliga utveckling. Jag tog mig tid att vara med mig själv. Jag fick helt enkelt stå ut med att vara mig själv. Dessutom gick jag ner i vikt, ökade mitt frukt- och grönsaksintag och har fått en sundare livsstil. Jag har fortsatt gå ner sen första detoxen. I höstas gjorde jag en ny detox. Detox rekomenderas göras två gånger per år. Det är ingen diet utan en utrensning. Det finns många olika detox-varianter och jag rekomenderar att man ska finna sin egen detox. Den detoxen jag gjorde i höstas gjorde vi i grupp. Vi var några bloggare och andra vänner som valde att göra detox samtidigt för att kunna peppa varandra.


Första detoxens resultat var inte lika noga uträknade eftersom jag inte räknade med det resultatet jag fick. Jag gick ner ca. 6 kg. Den största vinsten var ändå mitt välmående. Den senaste detoxen mätte och vägde jag mig noga innan. Resultatet? Midja: - 2 cm, höft: - 2 cm, vikt: - 3,8 kg. Inte nog med det, jag gick från BMI övervikt till normalvikt. Nu tränar jag en del och är medveten om att muskler väger mer än fett så normalvikt är en bonus för mig. Jag är glad så länge jag känner mig tillfreds med min träning, kost och mig själv. Som ni kanske förstått så älskar jag mitt jobb på Fysiken så det är inget jag kommer lämna i första taget. Vill du läsa mer om mina detoxar så kan du gå in på min gamla blogg: http://www.dreammaddo.se/blogg där finns två kategorier: Detox HT 2009 samt Detox VT 2009.


Jag kommer även här skriva om när jag gör nästa detox och du får självklart vara med när våren kommer. Jag skriver om det i god tid innan och du kan alltid följa med i kategorin: Detox.


  

Resultatet i bilder. Ovan är förebilderna och underst efterbilderna.

Av Dream Maddo - 21 oktober 2009 22:45

Idag har jag ätit gott och bara njutit av livet. Jag och Katarina begav oss för att söka lite lägenheter. Inte för att boplats är särskilt givande vad gäller sökandet. Varför har de ens personal och vad gör personalen? Sen Fick vi för oss att äta jättegott. Vi blandade kyckling, philadelphia, någon chilifrukt och tacosås och pluttade ut på natchos samt toppade med ost. Lyckat, enkelt och gott! Rekomenderas. Väldigt mättsamt.


Sen fick jag hoppa in på ett pass idag för värden kunde inte. Det var en annan tjej än den vanliga som körde passet (vattengympa) och vi pratade lite allmänt också. Bytte nummer. Håller tummarna för fortsatt kontakt. Jag gillade henne! Jag gillar typ alla på Fysiken. Haha. Jag älskar mitt jobb!


Sen drog jag mig till Kaserntorget (Fysikens andra lokaler) för att träna AfroPowerDance. På vägen träffade jag en av de jag spelade innebandy med. Det var trevligt! Skoj att känna igen folk och så. Sa att jag skulle komma någon gång och då blir det två mål. Vad har jag nu gett mig in på liksom? Afrot var riktigt roligt och långt. Lite jobbigt när man inte kört på ett tag (två veckor) för man kör barfota och det kan ge blåsor under fötterna. Inte riktigt så skönt som det låter. Haha.


Det är min dag i stora drag. Det låter kanske mycket men faktum är att den har varit lugn och skön. Jag gillar denna dag. Nu: Svara på kommentarer och sen är det dags för sängen!


  

Av Dream Maddo - 20 oktober 2009 21:39

Det är så att tårarna bränner när jag pratar om min nya släkt. C sa att jag var värd en ny sund släkt och jag kan inte mer än hålla med. Men det är så svårt att bara förstå hur allt positivt händer! Jag skickade ett mail med information om intervjun jag gjorde med fysiken. Jag hade lovat att säga till när den kom upp. I mailet passade jag på att tacka för senast; det trevliga sällskapet och den goda maten. Nu fick jag ett mail av min farbror:


"Tack själv vännen roligt att ha dig med ...ska titta på fysiken sen.. ha det gööött och var rädd om dig"


Jag blir så glad att jag vill gråta! Mest av allt är jag glad för att jag tillåter mig att ta emot värmen från dem. Jag är så glad över att de finns och att jag får tillfälle att lära känna dem. Bättre sent än aldrig? Nej, nu ska jag se till att hämta papper. Tårarna kommer. På riktigt.


    


Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards