Jag helt enkelt.

Alla inlägg under oktober 2009

Av Dream Maddo - 14 oktober 2009 12:42

Idag ringde jag till UFL (Utbildning- och forskningsnämnden för lärarutbildnig; http://www.ufl.gu.se/) för att ändra i min valwebb inför våren. Därefter ringde jag CSN (http://csn.se) för att säga till om mitt studieuppehåll. CSN var så otroligt snälla och lät mig behålla pengarna för de två veckorna jag fått för mycket. "I god tro" kallas det visst. Så snällt att jag kan få några tusenlappar extra med fantastiskt hög ränta va? Underbart.


Nej, jag ska dra mig iväg på sista utmaningen nu: Innebandy!

Av Dream Maddo - 14 oktober 2009 10:46

Vad gör egentligen en blogg läsvärd? Och vad får oss att fortsätta läsa en blogg? Hur ska man skriva för att få fler läsare och hur gör man för att få fler kommentarer? Det är frågor som många bloggare ställer sig. Därför har jag bestämt mig för att berätta hur jag tänker när jag letar efter bloggar. Och hur jag vet att det är en blogg jag vill följa. Avslutningsvis tänker jag berätta hur jag gör när jag bloggar.

När jag surfar runt och kollar i bloggar så tittar jag i första hand på hur personen skriver. Jag har inte en standard utan det sätter som personen skriver på ska, i mina ögon, matcha med ämnet. Det kan vara långa inlägg, korta inlägg, skämtsamt, alvarligt eller vardag. Något som är viktigt är att skribenten ändå har en bra variation av långa respektive korta meningar. Detta underlättar för mig som läsare. När bloggen gått igenom denna koll så och enligt mig är en godkänd blogg brukar jag kommentera.

Hur vet jag då att det är en blogg jag kommer följa? Jo, jag brukar vänta på svar på min kommentar. Inte bara en kommentar med ett svar utan en kommentar om bloggaren läser min blogg. Det är nämligen så att jag inte känner för att ha en ensidig kommunikation utan vill ha en dialog. Genom denna port är det färre som kommer. Många svarar idag bara på kommentarer utan att läsa bloggen - för de tror att de behåller läsare. De har då tappat mig som läsare. En bra blogg är en person som skriver om något som rör personen i fråga och som skriver på ett personligt sätt.

Ibland kommunicerar jag med en bloggare under en längre tid men det rinner ut i sanden. Då låter jag det göra det. Vissa har man kontakt med ett tag och sen läser man mer än man kommenterar. I det läget gäller det att ha funnit en kontakt med personen. Att jag ska skriva upp länkar på min blogg kräver oftast en längre kontakt då jag känner behov av att läsa bloggen. Eller ett intresse av ämnet personen bloggar om.

När jag bloggar skriver jag om det som faller mig in. Som person i min vänskapskrets är man ständigt utsatt för media. Det finns alltid en risk att bli omskriven i bloggen. Vid vissa tillfällen gör jag mina vänner anonya. Jag kan skriva att jag såg någon på spårvagnen eller på gymmet som jag egentligen känner. Detta för att göra mina vänner mindre utsatta. Alla namn som nämns i min blogg har jag fått godkännande av vederbörande att använda i bloggsammanhang. Personer med egen blogg anser jag att jag inte behöver tillfråga då de redan är offentliga och då använder jag namnet de bloggar under. Ämnen jag berör i bloggen är:

  • E-tillsatser i mat
  • Motion - i första hand Fysiken (http://fysiken.nu)
  • Skola - jag läser till lärare
  • Personlig utveckling
  • Bilder och bildutveckling
  • Psykisk ohälsa och levnadsstandard

...samt mycket mer. Välkommen!


  

Av Dream Maddo - 13 oktober 2009 20:28

Nu var det länge sen e-polisen var igång. Ja, erkänn att ni saknat denne e-polis? För er som är nya i debatten kan jag lugna er med att säga att det inte handlar om en mail- eller e-postpolis utan om e-tillsatser i vår mat. Idag är det stora ämnet skinka! Skinka är något de flesta dieter ställer sig positiva till. Jag däremot ställer mig negativ till skinka. Ända tills idag. Jag älskar skinka men har inte velat trycka i mig alla dessa e-tillsatser som dessa innefattar. Men idag gick jag till charkdisken och frågade: Har ni någon skinka utan e-tillsatser?

Det hade dem! Jag beställde ett hekto och vet ni vad? Den smakar gott också. Jag som gått omkring och varit sugen på skinka de senaste veckorna blev helt lyrisk. Jag har ju sett skinka utan glutamat (E621) men inte helt utan e-tillsatser. Föga irriterande. Kickan (http://juliusson.bloggagratis.se) hittade en färdigpacketerad (stavas det så?) skinka som var utan e-tillsatser för inte allt för länge sen.


  


Jag tog mig friheten att smygfota en av de skinkor som fanns på ICA:s sortiment, nämligen Pärssons rökta Gourmetskinka som för det första innehåller druvsocker. Why? Att den dessutom innehöll fem e-tillsatser (E325, E301 E331, E425, E250), varav en omnäms såhär på http://aktavara.org:

E250

Kända hälsorisker: Omdiskuterat ämne med cancereffekt i vissa djurförsök.

Jag tycker det är sanslöst! Uppenbarligen behövs inte alla dessa tillsatser för att en skinka ska smaka gott. Eftersom det finns god skinka utan e-tillsatser menar jag. Var vaksamma på vad ni trycker i er är mitt tips.

Något som gör mig glad i denna e-debatt är följande:

Läs mer här: http://aktavara.org

Av Dream Maddo - 12 oktober 2009 21:54

När jag kom hem så tänkte jag att jag skulle logga in på en av mina communitys och se om en person svarat. Jag frågade nämligen om personens msn. Och då, just då kom jag att tänka på tiden då msn inte fanns. Jag känner mig gammal som de grekiska gudarna (inte fy skam att vara gudinna!) när jag tänker på det men är det någon annan än jag som minns tiden med ICQ? Man hade ett ICQ-nummer som man faktiskt satte på minnet och detta nummer kunde man logga in på vilken dator som helst. Detta var tiden då skolan inte riktigt hängde med i utvecklingen och kunde stoppa det. När vi unga låg steget före i allt vad hette data. Kan ni tänka er hur det känns att sitta på en data-lektion med en lärare som är sämre på dator än dig själv? Det känns inte riktigt utvecklande.


Så vi satte igång och "hackade" oss in på lunarstorm och laddade ner ICQ osv. Lagom till MSN kom började lärarna hänga ikapp lite men det finns alltid bakvägar. Lunarstorm fanns på andra möjligheter än den vanliga länken och så fort den upptäcktes gjordes en ny site så man fick tag i lunarstorm. Det var tider det!


Och på tal om detta läste jag en artikel i GP om att Burgårdens Utbildningscentrum vill behålla de unga lärarna för att bland annat utvecklas på den tekniska fronten(GP:s hemsida vill inte fungera just nu så jag har inte kunnat leta fram artikeln). Något som ser omöjligt ut i dagens läge då det är sist in först ut som gäller i neddragningarna. Ja, det är inte lätt att till höra ett framtidens yrke inte. Synd bara att vi aldrig kommer hinna ikapp. För en dag blir jag också gammal i gemet och hänger inte med i utvecklingen. Men då ska ni veta att jag sitter säkert på mitt jobb men de som hänger med och orkar - just de personerna kommer sitta löst. Är det bara jag som ser denna nackdel med att ha ett fast jobb?


  

När behöver man ligga steget före?

Av Dream Maddo - 12 oktober 2009 11:25

Idag har jag passat på att sova. När jag vaknade vände jag mig om och somnade om. Jag behöver en hel del sömn numera. Det är två riktigt tuffa träningsdagar som ligger framför mig innan första vilan kommer på onsdag. Så jag ska se till att göra iordning lite mat innan jag åker iväg. Keso ska packas ner och de där vidriga algerna ska ner i magen. Jag tror de kan behövas nu.


Fick ett mail av min chef på fysiken idag:

Grymt jobbat med utmaningen, ser att du kommit långt! Riktigt imponerad, fortsätt så

 

Go girl  ;)

 

Det känns bra. Superroligt helt enkelt!


  

Av Dream Maddo - 11 oktober 2009 21:09

Efter att ha bloggat om tiden som gick långsamt och hur tråkigt jag hade så rusade tiden fram. Ja, faktum är att jag höll på att missa bussen! Vilker i sin tur inte är så himla ovanligt. Jag brukar inte missa bussen alltså utan bara vara på väg att missa den. Stor skillnad! Denna gång hade jag en minut till godo. Tur att jag alltid tittar upp hållplatsen innan!


Jag åkte för att träffa Katarina och vi skulle spela badminton! Det är ju superroligt. Det säger man varje gång och sen blir det inget mer. Men nu hoppas jag att det blir mer badmintonspelande. Det är som sagt roligt. När vi satt och väntade på att få gå in såg jag han som "leder" i utmaningen, han som ligger etta alltså. Så jag berättar det för Katarina. Då slår det mig att jag sitter ju och snackar bakom ryggen på honom! Hur ska jag nu rädda situationen?


Jo, det ska jag berätta! Smart som jag är så bjuder jag in honom i samtalet. Det var inte svårare än så. Nu undrar du om jag helt enkelt snackade skit om hans träning - med honom. Nej nej, så ond är jag inte. Jag frågade om det var hans sista aktivitet och det var det. Nu har han gjort alla aktiviteter. Ja, sen fortsatte vi prata och jag sa att nästa gång så jävlar ska jag slå honom. Men bestämde mig för att slå honom i badminton istället. Jag som suger på badminton. Vad har jag nu gett mig in på?!


  

Jag funderar på det där med gluten - jag sväller rätt bra när jag inte detoxar.

Kanske är jag lite känslig? Bilden är tagen precis efter en detox.


Jag och Katarina spelar mot honom och en annan kille. Det är inget jämnt spel direkt. Ja, nog för att ingen av oss fyra spelat på länge men jag suger verkligen på baminton. Ja, det är den bittra sanningen. Jag byter lag så Katarina får ledaren och jag den andra killen i mitt lag. Mycket jämnare spel men inte fan blev JAG bättre för det. Spelet urartade lite och blev en liten skojsam tävling mellan mig och "utmaningenkillen". Tur att vi inte räknade poäng.


Det här var roligt, det får vi göra om! Sa utmaningenkillen efteråt. Jag nappade på förslaget och vi bytte nummer. Det betyder väl inte mycket mer än att jag har en träningskompis? Jippie!!


När jag kom hem slog det mig att jag har en dansmatta hemma som inte använts på länge. Det hade jag ju kunnat göra när jag hade så tråkigt. Typiskt. Bättre sent än aldrig... eller: Det är lätt att vara efterklok.


  

Min älskade PC-dansmatta!

Av Dream Maddo - 11 oktober 2009 15:21

Det kryper i kroppen. Ska jag inte göra något? Jag känner ett enormt behov av att göra något! Bada har jag redan gjort, bytt sängkläder också... plockat iordning allt på vardagsrumsbordet (där allt samlas), slagit in födelsedagspresent, sett på tv i en timme, lagat mat, chattat och bloggat.. Är dagarna verkligen såhär långa? Ska det vara så?


  



Så undrar folk varför jag tränar som en galning? Jag går under! Jag vet att det är bra för mig. Lugn ocgh tristess. Det har jag så sällan. Imorgon kommer jag säga att dagen varit super för då har jag fått perspektiv på dagen men just nu!


Skrev till ett av mina ex:


vad gör man när man har tråkigt men vet att det är viktigt att ha tråkigt ibland och att man egentligen borde ha tråkigt just för att må bra?


Svaret blev inte helt oväntat:

då har man tråkigt :P

 

Så nu ska jag ha tråkigt. Är det såhär det känns att finna sig själv? Det var inget roligt! 

 

Beroendeframkallande

Av Dream Maddo - 11 oktober 2009 11:43

Idag har jag unnat mig en sovmorgon. Jag sov till nio-tio någon gång. Därefter tog jag mig ett lååångt bad och åt en lätt frukost. Jag har plockat lite i skiten här hemma och tagit bort sängkläderna. Allt har jag gjort i lugn och ro. Jag tror att det är dags att dammsuga lägenheten och ordna lite bland lånade saker så de kommer i rätta händer. Utöver det ska jag bara slappa. Det är skönt att ha såna här dagar.


  

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards