Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

Vad äter vi....egentligen?

Av Dream Maddo - 19 oktober 2009 22:15

Jag såg på matakuten nyss och det väcker många känslor hos mig som e-polis. Det gör ont i mig när jag vet att jag ska bli lärare med så mycket motstånd. Först ska vi försöka få kökspersonalen intresserade av bra mat. Jag som tagit för givet att folk i kök vill laga mat?! Sen ska man bråka med chefen. Många i kvinnodominerande yrken håller med om en sak: Jag vågar inte säga emot chefen för jag vill behålla mitt jobb. Så ser det ut i dagens samhälle. Speciellt i finanskrisen.


Sen kommer jag att tänka på alla föräldrar som inte orkar "tjafsa". Jag förstår dem. Efter en hel dags jobb är jag också trött. Vem är inte trött efter en hel dags jobb? Vi vill att våra barn ska vara lugna och försöker få så kallad kvalitetstid som vi ständigt anser att vi misslyckas med. Jag kanske inte har barn men ibland behöver man inte ha barn för att förstå. Ibland är det faktiskt en fördel att inte ha barn. För många gånger möter jag föräldrar med en syn på alla förändringar som besvärliga och krångliga. Visst är det så om du har ett heltidsjobb och ett hellivsjobb (barn och familj). Då behövs vi som har ork! Peppa oss att fortsätta då. Vi har ju inte barn att ta hand om.


Jag märker så mycket suckar och motstånd när jag arbetar med att få mitt hem så gott som e-fritt. Hur är det då inte att arbeta för att få en hel förskola eller skola e-fri? Vissa e-tillsatser har kända hälsorisker, en vanlig sådan är: Hyperaktivitet. Vi får veta att maten vi ger barnen går att jämföra med att äta socker. Är det inte sanslöst? Det tycker jag.


  

Garanterat e-fri men möter större motstånd än GI.

 
 
Lena

Lena

19 oktober 2009 22:32

Nu blev man ju inte sugen på bullar.. neej..inte alls! =)
Håller med dej om det här med skolmaten..fattar inte att man inte lägger ner mer energi på sånt..det är mest bara halvfabrikat som serveras. Barnen är ju trots allt vår framtid!

http://lenaskrypin.bloggagratis.se

 
sara

sara

20 oktober 2009 08:47

Sanslöst. Jag skulle iaf vilja att mina barn fick bra mat i skolan. Inte känna att de åt halvfabrikat med massa gifter i. Och man vet ju själv hur länge man var mätt på skolmaten... :-(

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

20 oktober 2009 09:29

Det tråkiga är att man oftast vet om att det man äter inte är bra för en men av lathet och ibland pengar så äter man det ändå! Man har liksom inte ork att ta tag i det..

Även jag kan förstå hur svårt det kan vara att få barn att äta rätt. Det finns inte mycket energi kvar när arbetsdagen är slut!

Jag stod utanför din dörr igår med dammsugare och bakbok. Jag ringde på flera gånger!! Vart var du?? hahahaha

Ha en trevlig dag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

20 oktober 2009 17:46

Hej igen.. du, bullar kan man aldrig få för många av! =)

http://lenaskrypin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards