Jag helt enkelt.

Alla inlägg under maj 2011

Av Dream Maddo - 4 maj 2011 17:28

Va och fixade en finfin sak idag. Vet att den som fixade det gillar att läsa bloggar men tyvärr kan jag inte avslöja vad jag gjorde. Tänkte att det skulle bli en överraskning imorgon. Så hemligheter is tha shit!


Idag var jag på skolan och köpte tre böcker. Det är för kommande kurser. Den ena boken är medicinsk grundkurs och jag tror att den både är svårast och mest intressant. Det är nytt för mig åtminstonde.


Köpte en present till lilla Filiph idag också. Tur att det alltid finns någon rea för barn. Det är ju svindyrt med barn! Ändå vill jag ha egna... Japp, det är bara börja tjata på Olof då. Haha.


Jag och Tessan gick in i skogen idag och där fanns en annan hund som hon skällde på en gång. Jag sa till henne och hon lyssnade. Första tillsägelsen! Helt otroligt. Min skrutta. Sen passade Tessan på att sno den andra hundens pinne, inte helt snällt. Tessan snor alltid saker när hon vet att den hon ska ta från inte ser. Den andra hunden var jätteförvirrad ett tag, sen hämtade den två nya pinnar.


  Jag och Tessan i Vättlefjäll.

Av Dream Maddo - 4 maj 2011 10:51

Ska läsa en kurs som heter "Människan socialt och kulturellt" och behandlar socialisation, genus och etnicitet. I det stora hela. Självklart lite fördjupat. Jag har läst fem av sju terminer på lärarprogrammet. Arbetat inom vård, omsorg och skola i sex år, skrivit en b-uppsats i genus och är utbildad barnskötare. Ändå har jag inte möjlighet att validera eftersom det är FÖR SENT på terminen. Min skola gör mig galen. Jag tappar motivationen att plugga. Det är sjukt omotiverande! Jag har alltså läst detta på UNIVERSITETSNIVÅ men måste göra om det på GYMNASIENIVÅ. Jag hade förstått om det var omvänt. Trångsynta jävlar.

Av Dream Maddo - 4 maj 2011 08:29

Det är mycket på gång nu. Massor av händer. Datum som ska firas och skrivas in i kalendern. Exempelvis fyller lillebror år och för första gången tänkte jag komma ihåg datumet. Sandra fyller också år snart. Halkan är bokad. Veckan efter halkan är det körning fem dagar i rad. Sen kommer Olof ner snart också. Det kommer storhelg och sen sommarjobb. Bad om en ny kurs i skolan, har egentligen ingen press på mig för jag har gjort allt jag ska göra denna termin och CSN vet jag kommer utan att ifrågasättas. Överväger att jobba istället för att leva på CSN. Uppenbarligen har jag tid att plugga samtidigt. Jag skulle behöva klippa av mig lite hår. Varför är frisören så dyr?! Tessan mår bättre nu också. Hennes klant till matte skulle ju ge henne smärtstillande två gånger om dagen. Igår vägrade hon och då tänkte jag att vi går ut först och tar tabletterna sen. Men det glömde matten. Så när hon skulle ge mat på kvällen såg hon de ensamma små tabletterna som låg och väntade på att gå ner i Tessans mage. Nu ska jag se till att gå ut med vovsan. Skönt att kunna gå ut på promenad igen. Man får lite abstinens när man inte får frisk luft.


En av mina inneboende är sjuk just nu så jag försöker få in så mycket syre som möjligt i lägenheten för att undvika smittspridning. I stillastående luft sprids förkylningar i en jädra fart. Är glad att det är väder man kan vara ute i. Så håll nu tummarna för att jag förhåller mig frisk. Blir jag sjuk är jag i regel jävligt sjuk, vill inte!!!

Av Dream Maddo - 3 maj 2011 12:45

Igår pratade vi om när Olof skulle komma ner nästa gång. Det känns alltid mycket bättre att ses om man vet att man ses snart igen och det vet jag att vi gör nu. Då kan jag ta en dag i sänder. Annars bokar man gärna upp sig med vänner och dyligt och plötsligt har man inte träffats på flera veckor. Så var det i början. Men då var vi inte tillsammans. Nu känns det viktigare att veta att vi ses. Det känns bra.


Fick mitt sommarschema igår och den semester vi hade planerat fick vi gott skjuta på ett par veckor. Från önskade vecka 26 (som Olof såklart hade fått ledigt) till vecka 33. Det känns som om vi kan behöva ses lite mer än så i sommar dock...

Av Dream Maddo - 3 maj 2011 10:53

Vi har kommit till det där stadiet då vi inte är överrens om allting i vår relation och samtalen slutar inte alltid sådär underbart som de gjorde i början. Jag tycker fortfarande om Olof och längtar efter våra samtal på kvällen, hans puffar på facebook och att träffas men ibland är det skönt att vara utan honom också. Dit har vi kommit nu. Tänk att få läsa en bok på kvällen istället för att prata i telefon. Att inte behöva ha kvällen bokad till Olof. Inte så att vi måste prata med varandra varje dag, vi väljer det ju självklart. Men vi vill ju inte vara utan varandra så länge. Det är väldigt dubbelt och nu gäller det att finna en bra balans så det fortfarande är mer positivt än negativt. Kernell förföljer mig!


På torsdag ska jag åka till Olof. Det blir en lång tripp. Jag måste ha med extraväskor och en del kläder. Eftersom vi fick snö idag och jag misstänker att norra delarna har lite kallare än Göteborg så blir det till att ta med lite varma kläder (som tar mycket plats..suck!) och lite sommarkläder (som tillsammans med varma kläderna tar ännu mer plats), sen ska Tessan vara hos hundvakt så det ska till en del saker för henne. Och...ja, det är ett annat sätt att packa nu jämfört med tidigare. Eftersom mitt besök blir längre än vanligt måste jag ta med mer kläder. Eftersom vi ska göra mer än vanligt måste jag ta med fler ombyten. Sen är det fest och vad i helvete ska jag ha på mig då? Några kläder till det får slinka ner och Olof får hjälpa mig med valet. Får inte glömma ta med mig  min sourz apple för jag vill ha P2 på festen. Vaniljvodka har Olof köpt på taxfree när han va i Schweiz. Varför har jag så svårt för packning? Jag tar alltid med mer än jag behöver. Och gör jag inte det så glömmer jag något viktigt. Typiskt. Kanske borde jag packa istället för att skriva? Men usch! Regntäcke till Tessan, behövs det? Handduk? Leksaker? Veterinärskort? Vart är chip-brickan nu igen?! Jag lär ju glömma hunden i all hast!


 

Av Dream Maddo - 2 maj 2011 15:05

Jag är lite nervös nu. Jag var på körskolan idag och de ansåg att jag var redo. Redo för vaddå? Jo, halkan. Fy så läskigt! Men jag tror det blir roligt. Men nu är det liksom på riktigt. En milstolpe är satt och den är satt efter den tidigare milstolpen som var; att köra till norrland (ska på inflyttningsfest hos Olofs kompis i ö-vik) och detta gör jag på fredag. Två veckor senare är det halkan. Visst ja! 1750kr senare också... Fy fan. Hundvakt, någon? Tar rätt lång tid dit och lång tid tillbaka och ett par timmar där.. Ojoj, men det löser sig alltid. Min lilla skrutta är lyckligtvis älskad av de flesta. Hon är rätt trött av tabletterna och klagar inte över korta promenader även om man märker att hon börjar piggna till och riktiga promenader faktiskt börjar bli på tal.


Nej, dags att packa. Stockholm på torsdag! 

Av Dream Maddo - 1 maj 2011 11:18

Igår började vi dagen med en Qigong på stranden i Varberg. Varbergs kurort är verkligen något speciellt. Till ljudet av vinden, havet och vår egen andning gjorde vi ett uppvaknande av kroppen. Välbehövt.


Sen bestämde vi oss för att ta frukostbuffén och åt oss mätta i 1½ timme typ. Oj så mycket gott det fanns! Och så mätta vi blev.


Yoga i gräset stod på schemat och efter det tog vi lunch. Inte allt för hungriga och tyvärr var maten inte lika underbar som sist jag var där men ändå helt ok och rent utsagt god och fräch.


Sen blev det bad och sol. Tyvärr är jag lite känslig för deras saltvattenpool, vilket är en av deras grej. Men en liten stund blev det åtminstonde, måste man så måste man. Haha. Tills det började bli lite röda utslag vid bikinilinjen (max 5 minuter). Vi gick ut och solade och det är ungefär vår dag. Men oj så trötta vi var efteråt. Det tar på krafterna att slappna av när man inte brukar slappna av. Det är rent utsagt utmattande. Ett träningspass kan inte ge den tröttheten som avslappning ger. Flera gånger fick vi påminna varandra om att vi är på spa och tar dagen som den kommer. Tillslut kom vi ifrån mobil- och  klocktänket. Då var det dags att åka hem.


Sista biten vi åkte fick vi abstinens. Våra älsklingar var ju där hemma. Min skrutta med tassarna och hennes dotter. Jag blev så glad över att träffa Tessan så det kändes underbart!


Tyvärr blev det en rätt jobbig kväll men jag visste att det skulle komma såsmåning om och ångest kommer i regel efter lugnet. Man kan skjuta på sånt länge men det kommer alltid vid avslappning.


Nu ska jag försöka rensa och städa. Undrar om det är någon som är intresserad av en soffa eller en skänk? Jag älskar både soffan och skänken men med en hörnsoffa blir det för mycket med ytterligare en tresits. Och skänken har nog mest bara blivit ett ställe där folk lägger skit. Papper. Post. Reklam. Datorer. Jag har svårt att njuta av en avlastningsplats.


Jag har kommit in i ett rejält rensartag och det behövs! Nu ska det slängas och ordnas ordentligt. Kanske borde gå igenom källaren också?



   För att bevara soffan täckte vi den i plast och in genom dörren kom den då inte... Fönstervägen fick det bli!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards