Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 20 april 2010

En negativ energibalans.

Av Dream Maddo - 20 april 2010 22:32

Jag har en infektion i fingret. Tror jag bitit bort ett nagelband så har jag grävt lite i såret med en nål och inte tvättat tillräckligt noga. Ja, så har det nog gått till. Jag vaknade inatt av att fingret dunkade. Det har varit svullet ett tag men inte mer än så. Nu har det svällt upp ordentligt. Inatt dunkade det och armen fick vara i högläge. För att inte diskutera vilken feber jag hade. Dubbla täcken? Check! Värktablett - Ja. Snorpapper? Skulle inte kunna leva utan. Vad nu då? Jag har ju inte verkat sjuk? Men mitt immunförsvar gillade visst inte mitt liv de senaste dagarna så nu protesterar hela kroppen. Att detta kommer natten innan ett obligatoriskt seminarium om ett redan jobbigt och känsligt ämne (anorexia nervosa) är bara så typiskt att jag inte finner ord. Ingen cykel till skolan idag, jag klarade inte riktigt det.


Efter skolan begav jag mig hemmåt och mötte Björn.  Vi åt och tjötade lite och begav oss till apoteket där jag satsade på ett fästinghalsband till Tessan. Eddie fick en fästing igår så det är nog dags nu. Halsband är det hon haft förut och jag tänker inte ändra på det om det funkar för henne. Nu får jag se till att inte schampoonera henne under ett halvår. Blää..! Hon på apoteket var grymt otrevlig dock. Sen begav jag mig hemmåt och strax efter fem kom dietisten förbi. Vi gjorde en näringsvärdesberäkning via programmet Dietist XP som jag ska göra i skolan. Jobbigt och pilligt. Dock skönt att ha någon som förstår sig på programmet. 32 sidor för fyra dagars beräkning. Denna analyserade vi och fem timmar senare var vi relativt klara. Frågor skickade till lärare och ett tillägg om riskerna med matdagbok ska göras. Denna kurs är tung. Mycket att kunna men som jag inte ser något värde i att kunna utantill. Kursen är 1/4-dels termin (7,5 hp) och innefattar:


  • En salstenta
  • Seminarium med tillhörande inlämning av ätstörningstexter
  • Kostdagbok (4dagar) och aktivitetsdagbok (1dag) som sammanställs i Dietist XP och analyseras
  • Granskning av hälsobudskap i media
  • 24h-recall (intervju) med tillhörande uppdukning av ett dygns mat och kostförslag.

7,5 hp motsvarar fem veckors studier. Tycker ni att detta verkar rimligt för fem veckor? Utöver detta tillkommer kurslitteratur och föreläsningar alltså. Jag tycker det är sjukt. Så om jag verkar lite off beror detta på att kursen upptar större delen av mitt liv just nu. Jag är så trött, detta kan visserligen bero på att jag, enligt min analys av min kost- och aktivitetsdagbok äter 50% av vad jag bör äta. Vilket ger en negativ energibalans. Jag tror jag uttryckte mig så enkelt att ni förstår. Men för att vara extra tydlig: Jag bör äta dubbelt så mycket för att få i mig allt vad min kropp behöver.

 
 
sandy

sandy

20 april 2010 23:12

BLÄ! Det är det enda jag har o söga om skolan nu. BLÄ!

Stackars fingret. Du får ge det en puss och ett Hellokitty plåster så blir det bra på en gång ska du se =)

http://tobax.blogg.se

 
Ingen bild

Martin

21 april 2010 07:23

Hoppas du får svar idag från GUL
Här får du lite peppning, Pepp pepp:)

 
Sussi

Sussi

21 april 2010 08:12

Usch hoppas fingret är bättre nu. Sånt där kan det bli riktigt illa av. Infektioner är inte att leka med.

Fästinhalsband ska inhandlas till Doris med. Man ska bara få arslet ur...

Ibland är jag så virrig så jag vet inte vad. När jag berättade bilnyckelhistorien för min sambo när jag kom hem så frågade han mig, tänkte du inte på att du hade låst upp bilen. Det betyder ju att du måste ha haft bilnyckeln med dig till bilen!! Hmm så långt tänkte inte jag!
Jag gillar inte när han ska vara så himla smart helatiden hihi

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

21 april 2010 08:27

Martin: Tack! =) Kom du hem väl igår? Och du, tack för hjälpen med arbetet!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

21 april 2010 12:07

Det gjorde jag:) och hör av dig om det blir något mer,kommer knappt ihåg hur det vi gjorde blev tillslut, tungt var det iaf.. Ha en finfin dag!

 
Maddo

Maddo

21 april 2010 13:04

Martin: Haha, jag vågar inte ens öppna dokumentet längre! :P Ja, riktigt tungt arbete. Inget svar från läraren ännu. Hoppas du har en bra dag!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

21 april 2010 14:17

Inte klokt vad kurser kan skilja sig, en del glider man igenom medan andra lärare verkar överösa en med uppgifter & prov. Det lär som väldigt myclet på en 7,5poängare...å andra sidan läser pojke 5 poäng på distans och har TRE tentor!

Stackars finger (har redan läst inlägget ovan :) ) men du får minsann gå till läkare om det itne lägger sig, blir ju nästan lite orolig för blodförgiftning eller ngt :(

http://www.missvivis.se

 
sara

sara

22 april 2010 22:32

Oj, du får äta mer då antar jag! Tugga tugga.
usch och fy för dina symptom (framför allt fingret). Riktigt obehagligt. Ta hand om dig!
Hm, låter som många moment. Håller med Vivi om att kurserna är väldigt oregelbundna till sitt innehåll... Lycka till med allting!

sv. ja visst är det trist att de blankar. Men det är ju så på juristprogrammet. Alltid denna betygshets!

http://smuppra.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards