Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 14 december 2009

En annan typ av hysteri.

Av Dream Maddo - 14 december 2009 13:54

Nu är det en hysteri i stan. Det är inte julen jag syftar till. Det är det liv vi hela tiden lever som har blivit en hysteri. Vi strävar efter att ha allt, ge allt och att tiden en vacker dag ska stå stilla så vi hinner med allt. Vad hände med uttrycket "Fånga dagen"? Ta vara på vad du har. Alla har vi resurser som är användbara. Det handlar inte om att utnyttja andra utan att våga be om hjälp. Att vara människa.


Detta är inget jag påstår är lätt. Har du någon gång stått och försökt med något som bara inte vill sig? Hur du än vrider och vänder på det så bara går det inte! Kanske är det en syltburk vi ska öppna? Men så kommer någon och säger att den ska försöka. Klick säger det och burken är öppen! Visst säger du tack då och tänker att det "var ju typiskt att den personen skulle klara det"? Vad gör det att du inte klarar av att öppna en syltburk menar jag? Det handlar inte om styrka. Det handlar inte om att du alltid har dålig teknik. Det handlar om att du inte var i dagsform att öppna burken just då. För du kan ju öppna burkar!


Istället kan vi vara glada över att vi fick hjälp. Vi fick hjälp när vår kapacitet inte räckte till. Har du ont i ryggen går du kanske till en massör och blir masserad. Så får du några övningar att göra och vips är problemet borta! Men vad hade egentligen hänt om du gjort dessa övningar från början? Jo, ditt problem hade troligtvis inte uppstått! Men i det läget tackar du den som masserar dig för att denne kunde uppmärksamma problemet och för hjälpen mot värken. Förstår ni min parallell?


Jag skrev ett inlägg om den fantastiska men omdiskuterade vardagen för nästan två veckor sen. Där skrev jag att det visst hade hänt negativa saker under min dag men valde att fokusera på det positiva dagen hade bjudit på. Det är inte lätt alla gånger. Livet är svårt. Medan andra saker i livet är lätta och underbara.


Var tacksam det du har. För det är inte säkert att du alltid kommer ha det! Ta vara på det du har. Just av samma anledning. Man säger att det man ångrar är det man inte gjorde. Sluta tro att det handlar om att hoppa bungyjump eller resa utomlands! För när du ligger på dödsbädden är det visst roliga minnen att ha, men frågan är om det är själva resan eller sällskapet som du minns som positivt? Kanske var det en kompis som drog med dig på resan? Då är du högst troligt glad över att vännen gjorde detta eftersom resan var fantastisk!


Visst ska du tänka på dig själv och inte bara på andra. Men att tänka på och värna om andra kan ge en tillfredsställelse. Man får och ger bekräftelse - något de flesta av oss saknar och längtar efter. Bekräftelse är någonting vi ständigt strävar efter att få. Vi vill ha positiv och konstruktiv kritik, inte höra vad vi är dåliga på. Det är svårt att ge något positivt till någon som alltid är negativ och visst måste vi få vara negativa. Däremot bör vi kanske tänka på vilka vänner vi vill umgås med och ge bekräftelse: Är det vännen som alltid har problem och är negativ eller är det vännen som faktiskt bekräftar dig och ler mot dig?


När jag diskuterar med mina vänner känner jag ofta att jag bara babblar och de ler och skrattar. Däremot är det just det där leendet som får mig att vela fortsätta bjuda på mig själv. En negativ händelse kan piffas upp med en gnutta ironi och vips har vi fått distans till händelsen. Det är inte lätt alla gånger, men jag upprepar: Livet är inte lätt, MEN livet blir vad du gör det till.


  

En riktig vän kan be om hjälp.


Ett självklart inlägg i kategorin: Bättre livsstil enligt Maddo

 
 
Ingen bild

Martin

14 december 2009 14:54

Så sant så, det är tänkvärt!

 
Maddo

Maddo

14 december 2009 14:58

Martin: Det är så mycket vi ska tänka på i livet. Det viktiga är inte att alltid göra rätt utan att sträva efter det som är bra - på lång sikt. Om du frågar mig såklart. :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

14 december 2009 15:08

mm, att sträva efter efter det bra är nog ett mer realistiskt mål än att allt ska bli rätt alltid.. blir det ändå inte
Det är väl lämpligast att fråga dig, särskilt här, hihi:P

 
Vivi

Vivi

14 december 2009 15:17

Ja, men det avr ju abra en tidsfråga ;P du skriver väldigt bra inlägg & nu har du skrivit ett till !

Jag gillade speciellt slutklämmen,d en skulle varit i dettext för det är ju så sant, livet blir faktiskt vad man gör det till ...återigen egna valet och det där :)

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

14 december 2009 16:04

Martin: Haha, ja det är nog så! :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

14 december 2009 16:20

Varsegod och tack själv! :)
Det blidde ett par örhängen jag spanat in, finns länk på bloggen, ett par stjärnor de var jättefina och kommer passa perfekt i min smyckessamling!!
Blev så glad för jag vinner nästan aldrig ngt !

http://www.missvivis.se

 
malin-heléna

malin-heléna

14 december 2009 16:28

Jag håller med Vivi här uppe! Slutklämmen är tyngd. Tyvärr är det ett citat som har nötts ut så det nästan inte har någon mening längre. Folk tar det bara som ord, inte som en mening och faktiskt är jävligt bra. Det är synd, man blir så blind för sådana ordspråk som faktiskt är väldigt bra och givande när de sagt för många gånger.
Åhh, nu kom jag på en super bra Winnerbäck monolog som jag verkligen måsta lägga upp på bloggen. Den texten är så otroligt bra, tror du kommer gilla den med. :)

Varför har jag inte funnit din blogg förut? Jag blir verkligen så glad av dina inlägg, äntligen någon mer som fattar saker! Någon som tar för sig av livet och göra exakt vad de vill med det!
Härligt med sådana människor, som du. :)

Sv: Så glad jag blev av sin kommentar, och vad roligt att du blev glad av min! hihi.
Ja, jag tycker det är grymt bra det där med spegeln. För det är ju så sant!
Klicka in på min blogg så ska jag lägga upp Winnerbäcks monolog nu på momangen! :)

http://www.malinhelena.blogg.se

 
Veiken

Veiken

14 december 2009 16:40

Vem har sagt att det ska avar lätt att leva, Vi får göra det bästa av det vi har. resten tar vi hjälp med eller slår våra kloka huvuden ihop. Kram

http://www.metrobloggen.se/horisont

 
malin-heléna

malin-heléna

14 december 2009 16:58

Nu är monologen uppe! :)

http://www.malinhelena.blogg.se

 
Teija

Teija

14 december 2009 17:17

Hm. Det är så rätt det du skriver här. Tack för det:D

Ja verkligen, tänk vad lite snö kan göra! Hihi, men vad kallt det blev ute...

Kramisar, ha en fin kväll

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
malin-heléna

malin-heléna

14 december 2009 17:34

När jag har en dålig dag, brukar jag lyssna på den monologen. :) Lasse gör mig alltid glad, jag är ju väldigt svag för honom. hihi. ;)

Positiva samtal låter mycket bra tycker jag! :)

Ja, första dagen tillbaka på jobbet kändes skönt. Dock var jag helt slut vid 2-3 tiden innan jag fått äta lunch. Jag såg du frågat tidigare i en kommentar vad jag jobbar med och det är sa att jag jobbar i ett "gatukök" typ. Kanske som en sabbmats restaurang, rätt stort ställe med salladsbar, olika maträtter som köttbullar och sånt och sedan självklart all snabbmat med. :P
Och så har vi super god thaimat på luncherna onsdag-fredag! *mumms* :)

Hoppas du får en trevlig kväll. Kram.

http://www.malinhelena.blogg.se

 
Sussi

Sussi

14 december 2009 19:44

Ännu ett tänkvärt och bra inlägg från dig ;-) Du är bra på att skriva!

Och visst läser väl tomten min blogg.. eller!??

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

15 december 2009 08:49

Vinner man choklad kan ju inte kalorierna räknas ...elelr hur ;P jag hävdar dessutom att choklad är nyttigt i rätt mängd!!

Hrm....det blidde ingen träning för mig går... hrm...
Jag både kunde, hade tid osv så inget annat att skylla på än lathet och trötthet ;P

http://www.missvivis.se

 
Sussi

Sussi

15 december 2009 09:10

Än så länge verkar "Lars" ha spått rätt. Snöar gör det :-) Vi kommer tydligen få snö i 2 dagar nu så det kommer vara en hel del att göra snöänglar i

Ha en bra dag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards