Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 5 november 2009

Det löser sig alltid på något sätt.

Av Dream Maddo - 5 november 2009 22:21

När jag gjorde avbrottet i mina studier visste jag att det skulle bli knapert. Jag visste att jag inte skulle få a-kassa eftersom jag inte jobbat heltid i fem månader (visst är det fem?). Jag visste att jag inte skulle få socialbidrag eftersom mitt sparkonto innehåller pengar. Jag visste att jag en dag skulle behöva börja jobba men jag sköt på det för att ta hand om mig själv. Jag gick ärligt talat miste om ett vikariat på en vecka som visade sig bli i alla fall fyra veckor. Men det är väl ingen idé att vara bitter för det. Lite jobbar jag ju varje månad så det ger några enstaka hundralappar (min lön har inte direkt ökat sen jag började och måste vara en av de sämsta hittils). Det täcker el, mobil och internet/telefon. Thats it. Nu är det bara att börja om där vi var i somras.


Vart var jag i somras då? Jo, jag bestämde mig för att försöka ta vara på sommaren. När tiden var inne till att söka jobb mådde jag som sämst och det fanns inte på min karta att jag skulle jobba. Jag hade turen att få extra timmar på jobbet under sommaren. Nu är de extra timmarna borta. Plus att jag har mitt jobb på Fysiken nu som "ställer till det" en dag i veckan.


I helgen bestämde jag mig för att börja kolla på vikariejobb. Jag har fått mina papper från polisen (belastningsutdrag för att jobba inom barnomsorgen) och hoppas att jag kommer kunna vikariera lite. Håll tummarna för mig. Sen blir det till att lämna mitt VISA-kort hemma. Jag har bara önskat mig pengar av familjen och presentcheckar på ICA av mina vänner. Jag visste att det skulle bli tufft när jag gick in för detta så det är inte oväntat.


Jag vet att jag kommer klara det. Det funkar alltid på ett eller annat sätt och om det inte funkar så löser det sig. När jag får CSN igen kommer jag försöka lägga undan pengar varje månad igen. Ett sparkapital är bra att ha i såna här situationer. Mitt ex sa alltid att pengar är till för att slösa. Lätt för honom att säga, som får pengar. Står man en gång utan och inte har möjligheten till samma stöd från hemmet är det inte lika lätt. Jag har gjort detta för min skull och jag hoppas det ska lösa sig.


Att prata med dietisten ger mig nya vinklar på kost i förhållande till min motion. Kanske kan det dra ner mina matkostnader lite. Jag kommer inte göra någon resa under denna period. Haha. En hel del av mina saker kommer nog säljas i alla fall. Sånt jag inte behöver. Men nu ska jag lägga mig på min spikmatta, läsa en god bok och släppa allting. För imorgon fyller jag år. Det ska inte vara en dag med ångest utan en dag i lyckans tecken.


  

 
 
Ingen bild

Martin

6 november 2009 07:09

Klart det löser sig, på ett eller annat sätt så..
Ha en jättebra födelsedag, GRATTIS!

 
Vivi

Vivi

6 november 2009 08:49

Jag har haft många vänner som haft det jobbigt med ekonomin, pluggat & inte fått CSN av olika anledningar osv, har ärligt talat själv varit i liknande situationer.
Som du sägr så löser det sig alltid på ngt sätt och man uppskattar pengar på ett helt annat sätt en de personer som aldrig fått vända på kronorna!
Ett extra jobb låter välsom en bra idé , själv var jag Black Jack dealer i flera år !

http://www.missvivis.se

 
sara

sara

6 november 2009 09:56

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!
Hoppas du får pengar och presentcheckar på ICA idag.

Jag håller tummarna för att du får ett jobb iom barnomsorgen och att du får tillräckligt med pengar för att göra en buffert. Håller verkligen inte med ditt ex utan med dig. Man måste spara lite när man har får när man inte har behöver man varenda krona! Det kanske han märker en vacker dag och då kanske det är så allvarligt att det är Lyxfällan som gäller...

Hoppas du får en toppen fredag iaf!

http://smuppra.blogg.se

 
Maddo

Maddo

6 november 2009 10:03

Martin: Ja, det gör det nog :) Tack! Kramar

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards