Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

Irritation beror ofta på otydlighet.

Av Dream Maddo - 18 oktober 2009 11:49

Under ett samtal med en ny bekant på bussen säger vederbörande:


- Jag kan ju leta upp dig på facebook.

 

Visst är det ett enkelt sätt att hitta personer på men jag tycker samtidigt att många faller ut i tomma intet på facebook. De blir en i mängden. En av alla de man har på listan och inte riktigt bryr sig om. Jag förklarade att jag inte hade facebook. Vi bytte nummer istället.


Varför berättar jag detta? Jo, jag vill faktiskt belysa att det går superfint att leva utan facebook. Jag får vänner jag träffar och umgås med istället för en internetpolare som bara finns där för syns skull. Jag har också börjat leva mer sunt och bryr mig om mig själv mer. Jag tränar och finner tid till att träna. Nu har jag tredje dagen utan träning och jag känner att jag klättrar på väggarna! Ullared, facebook och fest i all ära men träning är bra mycket mer. Jag blir trött av träning. Sover bra om natten och blir glad.


Söt sa att jag verkar ha en helt annan inställning till träningen i höst än tidigare. Kanske är det så. Andra säger bara att det är klart jag kommer ha kropp á beach 2010. Det känns lite tråkigt och emellanåt smått förnedrande då det kan uttryckas på ett sätt som typ...förgivettagande. Jag hatar att bli tagen för givet. Tyvärr blir jag det ofta. Det är klart att jag ska på fest, det är klart att jag klarar saker, det är klart, det är klart.. Även om jag känner att jag inte klarar det så är det enligt vissa vänner klart att jag kommer klara det. Det finns ett sätt att undvika den attityden. Det handlar inte om att ändra det man gör utan lägga till något.


Det är klart du kommer klara det. Säg bara till om du behöver stöd!

 

En kommentar som ovanstående är bra mycket mer peppande än en kommentar om att man bara kommer klara av att komma till sitt mål. Som om jag aldrig möter på motstånd. Jag möter på motstånd rätt ofta men jag väljer att bortse från dem ibland, rätt ofta. Det betyder inte att jag kommer klara allt. Och absolut inte klara det lätt som en plätt.

Du har för höga krav på dig själv, säger en av mina vänner. Ändå förväntas att jag ska förstå vad jag gör fel eller hur jag uppfattas. Jag må analysera en hel del av mitt beteendemönster men jag förstår inte alltid. Tydlighet är viktigt. Bjuder man folk på en fest och skickar bara ut information på facebook så får jag inte informationen. Är man tyst och går undan när man blir irriterad så kanske jag inte märker det. Hur tydligt det än är för andra. Jag kanske inte tänker på just det? Jag kanske själv har reagerat på något som tar upp mina tankar. I helgen har jag varit med om mycket förgivettagande.


I fredags kväll/natt kom jag på att vi skulle åka till Ullared kl 7:00. Då tog jag saken i egna händer och skickade ett sms till Nina: Kommer du upp till mig innan vi åker imorgon? Du vet hur jag är. :P Mest för att jag är superkass på att komma till en buss i god tid men Nina är expert på det. Sagt och gjort. Visst hade jag med all säkerhet hunnit med bussen annars också. Men tydlighet.

Åh, vi måste ses snart! Jaha, närdå? Är det något du bara säger för att man "ska" säga så eller för att du vill träffa mig? Vilken tid är egentligen festen och vad förväntar du dig av dina gäster? Men största frågan är ändå: Vad förväntar du dig av mig? För jag förväntar mig tydlighet. Hellre övertydlig än otydlig.


  

Jag vill ha te och bulle ska denna bild förmedla. Är den tydlig nog?

 
 
Sussi

Sussi

18 oktober 2009 16:53

En sak jag tycker är ganska kul när man träffar folk som frågar om man har facebook och man säger nej.. Då tittar dom på en som om man vore helt galen!!!

Jag är tyvärr en som kanske inte är den tydligaste person när det gäller att träffa dom man inte träffar så ofta! Man brukar säga.. vi måste ses nångång men på nått sätt så vet man att det inte kommer hända! Tråkigt.. Man kan ju alltid ändra sig :-)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kryddan

18 oktober 2009 19:19

weeeeeeeeeeeeeeeee vi gör en grupp :) vvfb=VågaVägraFäjsBöök du får vara ordförande så e jag din sekreterare å kan sitta i ditt knä å ta diktamen .... ööö kanske bättre tvärtom du sitter i mitt knä så skiter vi i diktamen hihi :) Hoppas allt e bra med dig hjärtat å du vet var jag finns med om du vill surra :) Puss o kram resten av dan :) Micke
Ps: vilka fina bullar du har haha ds

 
Maddo

Maddo

18 oktober 2009 19:38

Kryddan: Haha, jag tycker däremot att fb kan vara bra ibland. För vissa. Men inte för mig. :) Allt är fint med mig. :) Själv då? Kraaam

http://blogg.dreammaddo.se

 
Veiken

Veiken

18 oktober 2009 20:09

Jag har Facebook, tyvärr.....använder det aldrig. Jag gillar inte det sätt man är medlem på. Man kan INTE avsluta ett medlemsskap där. Det är sjukt!

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?ar

 
Veiken

Veiken

18 oktober 2009 20:10

Förlåt, glömde att skriva in den adress du vill ha;)

http://www.metrobloggen.se/horisont

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards