Jag helt enkelt.

Alla inlägg under september 2009

Av Dream Maddo - 27 september 2009 04:17

Klockan är strax efter fyra och jag är nyss hemkommen från en rätt trevlig kväll ute med tjejerna. Innan dess jobbade jag som värd på fysiken, ett jobb jag känner att jag bara trivs mer och mer med. Dagen har verkligen vart onyttig och det känns skit måste jag erkänna. Men man ska väl ha såna dagar också.


Vi kan likväl börja från början: Jag ställde klockan för att åka iväg och trän, efter en stabil frukost begav jag mig iväg och mötte C för att träna. Skönt med sällskap på träningen. Därefter mötte jag upp min pappa och vi tog oss till "kinesiska muren" för att äta. För er som inte bor i Göteborg så är det en restaurang. Efter att ha ätit mat, som var rätt god begav vi oss iväg till farbror för att säga hej och så. Det gick bra och vi satt och tjötade ett par timmar. Mina kusinbarn var där med sin pappa (mamman = kusin jobbade) så de fick jag också träffa. Självklart fikas det. På bordet fanns lite allt möjligt. Utöver singoalla och brago choklad som vi hade med oss fanns bullängd och mjuk pepparkaka. Därefter tillkom ostbågar samt de generösa barnens lördagsgodis. Tacka och ta emot.


Sen begav jag mig hem och packade kläder, fick skjuts till Kickan. Gjorde mig iordning på kort tid för att sedan bege oss iväg till Kickans kompis och vidare till Parken som ligger på avenyn. Nice ställe. Så nu går jag omkring och nynnar på "barapapapapapa papapapapa".... ja, ni förstår? Inte lätt att somna när man tänker på den!Av Dream Maddo - 25 september 2009 22:40

Idag gjorde jag mitt livs första salstenta. In på min fjärde termin var det dags för en tenta (prov) där man sitter i en stor sal och ska skriva. Vi skulle göra en analys på en text. Jag tycker inte om salstentor eftersom jag blir helt tom i huvudet när jag sitter där. Gillar bättre att kunna bolla idéer med folk och se olika vägar. Gillar inte att gå min egen väg helt. Haha.


Innan dess drog jag iväg till skärgården och jobbade och efter tentan begav jag mig till Katarina för att ha en underbar eftermiddag med henne och hennes familj. Vi spelade finns i sjön och gissa vem som vann flest omgångar? Jo, jag!! Jag är lite stolt ja! Och på tal om Katarinas familj så hade hennes bror hicka - konstant! Det var roligt. Ja, dagen var helt enkelt lyckad med några snedsteg som jag inte har någon lust att gå in på.


Imorgon ska jag träna och sen ska jag träffa pappa och vi ska troligtvis till min farbror som jag inte visste fanns förrän för ett par veckor sen. Spännande va?


  

Av Dream Maddo - 24 september 2009 21:04

Denna vecka blir mest bara träningsinlägg för jag har tränat en himla massa! Idag gjorde jag tredje träningspasset. Av fyra möjliga dagar. Sanslöst. Visst var det tungt att gympa igen efter gårdagens tuffa pass men ändå skönt att få mjuka upp musklerna i vattnet. Än en dag har gått med värdjobbet och jag trivs som... fisken i vattnet! Haha, på vattengympa. Ja, det var ju passande. Jag tycker detta jobb är otroligt roligt. Varje gång träffar jag nytt folk och träffar folk man känner igen. Som idag när en av deltagarna skämtade lite skojfriskt om att jag faktiskt fuskade, detta sa personen med glimten i ögat. Det får mig att le eftersom man inte skämtar om personer om man inte fått för sig att den är en person som kan ta det. Ja, det känns helt enkelt som om jag kommit in i jobbet! På lördag kör vi igen!


  


På tal om allt och inget vad gäller fysiken (http://fysiken.nu) så vågade jag mig inte riktigt på att fråga någon om den kunde ta mitt pass den 7:e november eftersom jag fyller år den 6:e. Hur skulle det se ut om jag drog iväg ett mail: "Hej allesammans, jag fyller år den 6:e november och tänkte dra ut och partajja. Vet inte riktigt omjag är sugen på att träna bakfull, skulle någon av er kunna ta mitt pass den 7:e? Självklart tar jag ett av era pass som kompensation!" Hmm... nej, jag fick helt enkelt glädja mig åt att lördag är en bra dag att ha fest på, men så kom detta mail om byte väldigt lägligt! Toppen helt enkelt.

Av Dream Maddo - 23 september 2009 21:29

Ni som följt med i min blogg vet ju om att jag är värd på fysiken (http://fysiken.nu). Något jag verkligen trivs superbra med! I uppdraget ingår att man ska testa passen som går. Idag blev det ett challange-pass och inte hade jag väl väntat mig detta! Fy fan va tungt och tufft det var. Det var ett pass som inte riktigt passade mig i smaken MEN enormt bra ledare och puch från ledare. Det är klart värt att gå på för vem säger att det som inte passar mig inte kommer passa dig? Nej precis! Testa testa testa!

Jag har också testat A-box. Ett pass som var grymt roligt men som kändes lite kort. Där är en fördel om man känner varandra och är i samma längd men det går bra att gå själv också. Det börjar med en aerobic-uppvärmning sen jobbar man i par. Ett tufft men roligt pass. I mitt tycke lite för kort - skulle gärna träna en halvtimme till.

Vattengympa är ett av mina pass jag är värd på. Som värd är jag med på passet. Vattengympa trodde jag var för pensionärer innan men ville hemskt gärna testa på så jag tog ett värdpass på det. Vet ni vad? Jag ångrar mig inte för fem öre! Det är skolveckans höjdpunkt! Jag älskar vattengympan. Man känner sig inte lika trött och svettig som ett vanligt pass men ändå känner man att man har tränat hela kroppen. Vattengympa är svårt att beskriva - måste upplevas!

Cykel(spinning)/ krafttag - två i ett. Är även här värd en gång i veckan. Passet börjar med 30 minuter spinning och det är precis vad jag känner att jag klarar av. Mer än så blir jobbigt och enformigt (än en gång: i mitt tycke) därefter följer 60 minuter krafttag som är ett pass med skivstång. Ett "vanligt" krafttag har fler benövningar men dessa tas bort på cykel/krafttag eftersom vi cyklar innan. På krafttag har du själv möjlighet att bestämma motståndet och passet blir precis så hårt du gör det till! Ett roligt pass och en grym kombination. Jag kan även nämna att jag gått på både cykel/krafttag och krafttag och båda rekomenderas!

Yoga och pilates - härliga pass som går igenom kroppen på ett lugnt sätt och andningen ligger i fokus. Det känns att man har tränat efteråt men det är roligt! Inget av dessa passen är så kallade obligatoriska för värdarna men jag har testat dem ändå. Likaså gäller afro som är ett danspass som är en upplevelse som inte kan beskrivas. Riktigt härligt pass där det gäller att våga släppa kontrollen en stund. Superhärligt!

Ja, nu kanske det verkar som om jag gör reklam för fysiken just? Jag är värd på fysiken så det kan mycket väl bero på det. Det viktiga är däremot inte anläggningen utan att man hittar den formen av träning som man är bekväm i. Jag har funnit min - fysiken.


  

  

Av Dream Maddo - 23 september 2009 11:15

Idag begav jag mig till naprapaten (http://www.napraidrott.se/) jag skrivit om. Riktigt centralt och med ett bra pris på 490kr/gång (20% rabatt på första besöket och 10% rabatt som student) kunde jag inte annat än hoppas på en bra behandling. Det är svårt att hitta någon det känns bra med direkt men denna gången funkade det riktigt bra. Ett mysigt ställe med fokus på att träning är det bästa för välmående - bara det används rätt. Magnus Olsson hette han som ägde stället, han är även naprapaten då. Det är ett nystartat ställe fick jag veta och dessutom hade han gått naprapatutbildningen (som jag efter lite googlande fått veta bara ges på några få ställen i världen) tillsammans med min gamla naprapat, som jag gillade väldigt mycket. Ett stort plus!


  


Behandlingen då? Jo, först och främst en rutinkontroll och lite tester på kroppen därefter masserade han upp ryggen och jag konstaterade att musklerna kändes trötta. Han förklarade så jag förstod (också ett plus!) om varför och tog i lagom hårt. Tryckte till på några knutar och gav tips på hur jag skulle lösa det hela. Höger sida var mer spänd än den vänstra och han trodde att det kunde vara därproblemet låg. Lite streching och övningar (jag hade rätt med att jag behövde träna ryggen en del men även byta ut mina magövningar lite. Det ska bli spännande. Efter passet jag ska träna idag blir det in på gymmet för att göra övningarna. Tar inte så lång tid men det är ändå tid man får ta sig. Han tyckte att det var bra att jag tränade och såg det som en stor fördel i mitt välmående (fokus kroppsligt!). Att han såg bra ut är ju bara ett plus också. Hehe.

Av Dream Maddo - 21 september 2009 22:08

Idag har jag gjort lite nytta samt bakat onyttigt. Däremot har jag tränat så det går nog på jämt ut. Jag och Nathalie gjorde oss en toscakaka som blev god. Åt en bit sen trodde jag att jag skulle smälla av. Så jag kan nog säga att: Ja, man kan få för mycket sötsaker! Vad njuter jag mest av sen jag gjorde detox då? Jag njuter av keso på smörgåsen och te på morgonen. Det är de små sakerna som gör de stora förändringarna. Jag detoxar två gånger/år så jag kan nog tänka mig att leva livet 50 veckor/år. När man ser det på det sättet är en vecka inte så farligt va?


Till er nya så finns mina två detox-kurer att följa här: http://dreammaddo.se/blogg. Där finns recept och tips inför detox. Kolla bland kategorierna för att hitta rätt!

Av Dream Maddo - 21 september 2009 10:35

Idag har jag bokat en tid hos naprapaten. Ska dit på onsdag kl 9:00. Det känns skönt att ha bokat. Mamma ringde igår och då sa hon att både jag och min bror fått det från min pappa. Min pappa har mycket problem med ryggen. Inte allt för roligt men sånt är livet. Man får lära sig att leva med det! Jag lider inte av det mer än när det gör förbannat ont. Men nu ska jag se om jag kan få tag i en terapeut också!


Det lutar helt enkelt åt att jag kommer stanna på bloggplatsen nu. Håller tummarna för det och för en banner kanske? Jag har ju en på den andra bloggen. På denna blogg vill jag däremot ha en ny och ida (Http://idapersson.se) har fått som uppgift att göra en till mig. Inte för att jag är missnöjd med den jag har på min blogg, men det skulle vara skoj att se en header där en tolkning av mig görs. Det är spännande!

Av Dream Maddo - 20 september 2009 22:40

Nu ska vi se, sitter och pular fram och tillbaka. För er som tidigare varit på http://dreammaddo.bloggagratis.se så ser det nog helt annorlunda ut och högst troligt väldigt tomt ut. De gamla inläggen finns på en lösenordsskyddad adress utan blogghänvisning. Det är fortfarande samma tjej bakom tangentbordet som nu överväger en nystart på bloggagratis. Jag tror jag gillar sidan en hel del. Hoppas på förbättringar inom området: bilder.


Utöver detta är jag mer bekväm med denna sida än med blogg.se Vi ses kanske framöver?

Tidigare månad - Senare månad

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards