Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 23 september 2009

Challange-pass på fysiken!

Av Dream Maddo - 23 september 2009 21:29

Ni som följt med i min blogg vet ju om att jag är värd på fysiken (http://fysiken.nu). Något jag verkligen trivs superbra med! I uppdraget ingår att man ska testa passen som går. Idag blev det ett challange-pass och inte hade jag väl väntat mig detta! Fy fan va tungt och tufft det var. Det var ett pass som inte riktigt passade mig i smaken MEN enormt bra ledare och puch från ledare. Det är klart värt att gå på för vem säger att det som inte passar mig inte kommer passa dig? Nej precis! Testa testa testa!

Jag har också testat A-box. Ett pass som var grymt roligt men som kändes lite kort. Där är en fördel om man känner varandra och är i samma längd men det går bra att gå själv också. Det börjar med en aerobic-uppvärmning sen jobbar man i par. Ett tufft men roligt pass. I mitt tycke lite för kort - skulle gärna träna en halvtimme till.

Vattengympa är ett av mina pass jag är värd på. Som värd är jag med på passet. Vattengympa trodde jag var för pensionärer innan men ville hemskt gärna testa på så jag tog ett värdpass på det. Vet ni vad? Jag ångrar mig inte för fem öre! Det är skolveckans höjdpunkt! Jag älskar vattengympan. Man känner sig inte lika trött och svettig som ett vanligt pass men ändå känner man att man har tränat hela kroppen. Vattengympa är svårt att beskriva - måste upplevas!

Cykel(spinning)/ krafttag - två i ett. Är även här värd en gång i veckan. Passet börjar med 30 minuter spinning och det är precis vad jag känner att jag klarar av. Mer än så blir jobbigt och enformigt (än en gång: i mitt tycke) därefter följer 60 minuter krafttag som är ett pass med skivstång. Ett "vanligt" krafttag har fler benövningar men dessa tas bort på cykel/krafttag eftersom vi cyklar innan. På krafttag har du själv möjlighet att bestämma motståndet och passet blir precis så hårt du gör det till! Ett roligt pass och en grym kombination. Jag kan även nämna att jag gått på både cykel/krafttag och krafttag och båda rekomenderas!

Yoga och pilates - härliga pass som går igenom kroppen på ett lugnt sätt och andningen ligger i fokus. Det känns att man har tränat efteråt men det är roligt! Inget av dessa passen är så kallade obligatoriska för värdarna men jag har testat dem ändå. Likaså gäller afro som är ett danspass som är en upplevelse som inte kan beskrivas. Riktigt härligt pass där det gäller att våga släppa kontrollen en stund. Superhärligt!

Ja, nu kanske det verkar som om jag gör reklam för fysiken just? Jag är värd på fysiken så det kan mycket väl bero på det. Det viktiga är däremot inte anläggningen utan att man hittar den formen av träning som man är bekväm i. Jag har funnit min - fysiken.


  

  

 
 
thedarkcrystal

thedarkcrystal

23 september 2009 22:01

Oj oj, vad det va mycket å läsa om träning och allt... :P
Jo jag vet... Kommer ju inte sluta bara för att jag inte går dit en gång... :P
Kramar

http://thedarkcrystal.blogg.se

 
Sussi

Sussi

24 september 2009 08:18

Oj vad duktig du är..
Jag ska försöka ta mig i kragen igen och börja på BodyJam jag gick regelbundet på. Vad lätt det är att komma av sig :-(

Ha en bra dag

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

24 september 2009 10:09

Ja ...hon är så härlig Lizie. I slutändan bor dedet ju handla mer om att vara sund och frisk än hur man ser ut! :)
Oj...vad duktig du är som prövat allt det dära... får väl se om jag själv orkar mig till gymmet idag :*
(är ingen egentligen gym tjej)

http://www.missvivis.se

 
SaraQPrytz

SaraQPrytz

24 september 2009 10:22

Jag ska plugga hotellreception och konferans

/Sara

http://saraqprytz.bloggagratis.se

 
SaraQPrytz

SaraQPrytz

24 september 2009 10:34

Det läser man på Komvux i Skövde :)

/Sara

http://saraqprytz.bloggagratis.se

 
vivi

vivi

24 september 2009 11:01

Ja du ... när jag väl tar mig till gymmet är det styrka, simning eller kondition som gäller. Har iof sagt upp mitt gymkort nu eftersom vi flyttat och det blir lite långt till gymmet= vi orkar inte åka dit efter jobbet.
Har skaffat oss ett litet hemmgym nu vi tänkte försöka använda...vi vill komma iform till sommaren då vi ska gifta oss. :)

http://www.missvivis.se

 
thedarkcrystal

thedarkcrystal

24 september 2009 11:30

Ja att du är en optimist stämmer ju iallafall... :P
Jo jag tänkte allt på det jag med... Men det gick ändå åt mycket bensin, iaf på hemvägen! :P
Kram

http://thedarkcrystal.blogg.se

 
ida

ida

24 september 2009 11:31

jo ja misstänkte att det skulle vara hårt därför ja inte gick. varför var det inget pass som passa dig då? du gillar ju att ta ut dig? :) kramis

http://www.idapersson.se

 
Vivi

Vivi

24 september 2009 12:41

Vi har flyttat ca 20 min. utanför Halmstad, finns inte ens ett friskis och svettis här i närheten :)
Ngt jag saknar är Yogan, det är en träningform för mig , som tur är kan man ju köpa videos och träna hemma ;)
Afro verkar sjukt kul, men jag har alltid älskat att dansa :)
Hur ofta blir det att du tränar ?

http://www.missvivis.se

 
thedarkcrystal

thedarkcrystal

24 september 2009 13:42

Jo träna ska jag göra... Men nu har jag faktiskt lugnat ner mej, lite iaf... :P Eller faktiskt ganska mycket... hehe...
kram

http://thedarkcrystal.blogg.se

 
Vivi

Vivi

24 september 2009 14:56

Aha...hi hi då måste man ju nästan fråga när han är född... finns ju en sannolikhet att man vet vem det är :P
Själv är jag 81

Oj ...boll... vågar man det :)
Håller mig lite misstänksam mot de där bollarna, de är ju studsiga och runda... vad som helst kan hända på en sådan :)

Oj ..jag är imponerad, hade jag orkat hålla din takt hade jag varit i form fort!

http://www.missvivis.se

 
Sussi

Sussi

24 september 2009 20:43

BodyJam är när det slås ihop olika grunddanssteg av olika stilar. T ex kan det vara 4 olika stilar under ett pass och det kan vara salsa, hiphop, house och reggie.. Skitkul verkligen! Så jag förstår inte problemet varför man inte kommer igång igen?

Ha en mysig kväll
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
thedarkcrystal

thedarkcrystal

24 september 2009 21:04

haha... Aggressionerna va borta redan innan passet... Dock hade jag lite andra i mej... :P

http://thedarkcrystal.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se