Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 25 mars 2011

Körkort, skola och kärlek.

Av Dream Maddo - 25 mars 2011 13:19

Risk 1:an är gjord. Den handlar om säkerhet. Droger, alkohol och riskbeteenden. Det är en intressant kurs med mycket diskussioner. Men jag kan tänka mig att vissa körskolor inte får till bra diskussioner. Vår lärare, eller fröken som jag säger, är duktig på att få folk att vilja prata och hon drar sig inte för att underkänna en person som inte deltar aktivt. Idag träffade vi människor som dessutom kommer gå teorin med mig. Intressant. 13 körlektioner är bokade så jag har 7 kvar att boka. Mitt "lämp" har kommit så jag hoppas Olofs blir beställt och betalt inom kort så vi får köra "på riktigt" också.


Många säger att jag har mycket att göra just nu. Och jag måste erkänna; jag drar ner på vänner. Jag pratar med dem i telefon men tar inte lika lång tid till att ses. De är medvetna om att jag tar körkort och har mycket just nu. Jag väljer att umgås med de som jag kan lära mig av för undersköterskeprogrammet (dvs. vänner som är undersköterskor eller läser till "uska" som det också kallas) samt de med körkort så man kan reflektera över körningen. Sen har vi Tessan och henne är det väl aldrig problem med? Ibland blir det något man gör bara för att göra men minst en gång om dagen tar jag mig tid att vara med henne. Jag njuter av att hon ligger på huvudkudden varje kväll exempelvis eller sparkar mig i ryggen när jag pratar med Olof i telefon, då vet jag att hon har somnat och drömmer. Olof är en del av mitt liv just nu och stor del i att vi kan hålla den kontakten vi har är för att han är min handledare i körningen. Han är ingen "ny som jag måste lära känna helt" utan visst behöver vi lära känna varandra men vi har naturligt något som binder oss samman just nu.


Över till den där frågan; "Men, är ni tillsammans?"

Nej, vi träffas och vi trivs med att träffas. Vi har haft diskussionen uppe ett par gånger och för att citera Olof; "Det är väl egentligen närmare tillsammans än vänner..." Vi har inte bråttom.


Jag läser inga extra böcker utöver teoriboken och skolböcker, jag ser inte/sällan/aldrig på tv eller film, vilket för många upptar minst en timme om dagen (7timmar/vecka). Jag väljer att effektivt planera mina aktiviteter. Och är det något som ryker är det tid med vänner. Riktiga vänner finns kvar efter körkortet, det är en kortare period. Så ser det ut just nu. Och jag är inte arg, bara lite trött på att förklara det om och om igen så nu får alla förklaringen, vare sig ni vill eller inte. Hihi.


Puss  

 
 
marica

marica

25 mars 2011 14:18

Prio ett är du :) så du gör ett klokt val! Vännerna finns kvar sen annars är de inga riktiga vänner! Huvudsaken är ju att man har kontakt o pratar men kanske finns mindre tid att ses just precis nu ett par veckor framöver! Detta fixar du! Puss ;)

http://maricaaberg.blogg.se

Dream Maddo

25 mars 2011 14:31

Tack fina du! Det är också en sak jag insett att jag måste se: vilka vänner är de ritkigt bra vännerna?

KRamar i massor!

 
Vivi

Vivi

25 mars 2011 15:26

Det låter bara så mycket ju :)
Egentligen handlar det ju om vad som tar energi av en. Man kan ju egentligen ha en massa saker på gång utan att just den biten tröttar ut.
Jag tycker du gör helt rätt i prioritera som du gör för riktiga vänner finns alltid kvar :)

Ps , himla söt puss bild :) Ds
Ha nu en riktigt härlig helg!
Kram

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

25 mars 2011 15:30

Tack =)

 
Sussi

Sussi

25 mars 2011 22:49

Awwww.. Vilken gosig bild på er två! :)

Jag tror det blir ganska naturligt så att man mer och mer börjar umgås med personer som kan ge en nåt just då. Dom "gamla" vännerna tycker man ju inte mindre om för det. Och antagligen kommer du umgås mycket med dom sen igen. Som du skriver. Riktiga vänner finns kvar där oavset..

Har konstaterat att jeansen var liite för långa. Man får använda högklackat när man har dom på sig! Men vi får väl se. Bild kanske dyker upp så småningom..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Dream Maddo

26 mars 2011 09:10

Hihi, tack söta du :)

Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards