Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 30 april 2010

När betygen inte blir som man tänkt sig...

Av Dream Maddo - 30 april 2010 08:51

Det blir nog inget VG i denna kurs. VG är det högsta man kan få på universitetet. På något sätt stör det mig, jag vet att jag kan komma upp i VG. Förra delkursen (fysisk aktivitet) fick jag det på. En av mina inriktningar har jag fått VG på. Men jag får väl sänka mina krav. Dock har många i min omgivning VG-krav på sig själva och det är de som ständigt får VG jag jämför mig med. Jag har aldrig fått omtenta (vilket jag dock tror jag kommer få göra denna gång, gårdagens salstenta gick inte bra) utan endast kompletteringar. De gånger jag fått komplettering har det berott på att jag antingen mått dåligt eller att lärarna i förväg sagt att alla ska få komplettera (på lärarprogrammet får vi lära oss att det alltid kan bli bättre).


Jag skrev en reflektion inför seminariummet om ätstörningar. Ett ämne som är rätt känsligt för min del då jag själv är en tjej med ätstörningar i  bagaget. Jag ska ge er ett litet utdrag från texten:


"Förebygga - den bästa åtgärden?

Om ätstörningar upptäcks tidigare menar författarna till texterna att behandlingen ger bättre resultat. I undersökningar visar det sig att 20,8 % av anorexipatienterna i utvecklar kronisk anorexi medan 46,9 % blir helt återställda (FoU, 2004). Vid bulimi ser prognoserna för tillfrisknandet bättre ut, behandlingen går också snabbare. En behandling som pågår under längre tid anses ge bäst resultat. Löwenströmska sjukhuset (”Löwet”) i Upplands-Väsby är den största mottagningen för ätstörningar i Sverige, där behandlar utifrån ett multifaktoriellt angreppssätt som innefattar ”praktisk ätträning, kognitiv samtalsterapi och medicinsk behandling” (FoU, 2004, s. 11). I en studie på fyra skolor i New England har man gjort en uppföljning av ett nationellt ätstörningsprogram (National Eating Disorders Screening Program, NEDSP) visat sig ge positivt resultat, även här poängteras att en tidig upptäckt av ätstörningarna ger en bättre prognos för elevernas tillfrisknande och längden på såväl sjukdom som behandling (Cheryl, D’Souza, m.fl., 2005)."


Följt av mina egna reflektioner


"Egna reflektioner

Eftersom jag själv haft ätstörningar har detta varit ett smärtsamt ämne att ta sig igenom. Det har rivit upp många gamla sår samtidigt som det gett mig vissa svar. Jag har insett att det är ett väldigt komplext ämne utan några faktiska svar. Därför ställer jag mig frågan om det verkligen finns en ultimat behandling för ätstörningar. Vad jag har förstått utgår de flesta behandlingar från samma grund; kognitiv beteendeterapi samt ätträning. Då prognoserna för att bli kroniskt sjuk är relativt hög ställer jag mig även frågan om vi behöver en bredare behandlingskompetens där olika former av behandling finns. Visionen bör väl ändå vara att alla ska tillfriskna?"


Självklart är arbetet längre än så, analysen och reflektionerna vidare men för att ni ska få en insikt i hur arbetet ser ut eftersom jag tänkte ge er lärarens kommentar på arbetet! I sedvanlig ordning skriver läraren inte Maddo (konstigt egentligen för på inriktningen skrev och sa alla lärare Maddo till och om mig).


"Hej Maddo
bra analys av texterna. Du visar att du har fötstått litteratuern och kan koppla sammanoch resonera om innehållet. Bra personliga reflektioner där du lyfter flera viktiga frågor som alla som jobbar med barn borde resonera runt. Hoppa upppgiften inte rivit upp allt för mycket, utan att det i stället stärkt dig som person och i din kommande lärarproffesion.


G+"

 

G+!!! För att inte ha läst särskilt noga (en text varpå engelska, ett språk jag har svårt att hantera och en bok läste jag för flera år sedan) så får jag nog vara rätt nöjd. Men går det att komma närmare VG? Nej, men ändå så långt ifrån. Tydligen är jag ett gränsfall i många lägen. Tråkigt att det alltid ska vägas neråt...

 
 
Sussi

Sussi

30 april 2010 09:23

Du skriver väldigt bra och tydligt. Även om du kanske inte lagt ner den allra största energin på den så är det inte illa med G+. Grattis :)
Eftersom du haft en ätstörning själv så kanske ämnet är enkelt för dig då du kanske gått och tänkt mycket på det?

Jag är lite mot att det ska vara kladdigt i håret. Jag använder mousse innan jag fönar det men det torkar liksom in. Så det där hårceratet, är det kladdigt?

Kramisar




http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Teija

Teija

30 april 2010 15:16

Lätt att fatta att du blir ledsen när du är så snuddande nära att få vg. Men känner du själv att du kunde gjort mer?! Hm. Bara att kämpa vidare... som vanligt här i livet!

Trodde nog att man alltid måste deklarera om man har inkomster... men jag vet att man slipper skatta om man tjänar under 17-18´någonting.

Ha en go helg KRAM

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
sara

sara

1 maj 2010 11:12

Åh vad störande det är med de där plusen. De kör inte med sådana på juristernas tack och lov(?). Kommer ihåg hur irriterande det var att vara sååå nära. Jag vet en som fick ig++ en gång i högstadiet. Vad sjutton?! varför inte sätta g- eller g? :-S I högstadiet gjorde man (inte vi iaf) inte om några prov eller kompletterade.

Oj, jaha en liten miss iaf! Nåja, tanken som räknas. Hoppas verkligen du klarade dig iaf (för du sa väl att du helst bara vill bli godkänd på tentan?), om så precis på gränsen. Det är jobbigt att plugga till omtentor :-/
Synd att du inte kunnat uppfylla ditt mål om vg, men ibland blir planerna inte som man tänkt sig och man får anpassa sig efter situationen.
Kramar

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

1 maj 2010 13:05

Det blev ett par handskar som after ski sak. Jag köpte något med fiber i som man skulle ha till håret. Vi får väl se om det blir lättare att fixa i ordning det nu..

Ha en mysig lördag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

1 maj 2010 23:19

Det där tycker ju jag var jättebra, men jag är ju ingen lärare. Lättförståeligt och enkelt att ta in. VG tycker jag!! :) *kramar*

http://kavril.bloggplatsen.se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skapa flashcards