Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 7 maj 2010

Vad är egentligen en vän?

Av Dream Maddo - 7 maj 2010 11:21

Oj oj, tiden går himla fort och dagarna bara flyger fram. Här sitter jag nu och det är fredag - igen! Vart har veckan försvunnit? Jag har inte mått allt för bra men har kämpat på ändå. Det jag kunnat dra ner på har jag dragit ner på. Att träffa vänner varje dag är inte nödvändigt. En sann vän finns kvar ändå. Samma sak gäller telefonen, ett samtal kan i regel vänta. Sandra sa att hon ändå skulle fortsätta ringa som vanligt och det kändes bra. Mina vänner hör fortfarande av sig till mig och jag är inte helt utan socialt umgänge.


Fick ett samtal igår från en som var orolig för att jag låste in mig och inte kom ut och jag tror att det är fler som verkar tro att jag gör så. För er som tror det vill jag bara berätta en sak: Jag är kombo och har hund!!!


  


Vad vill jag få fram med detta? Jo, även om jag vaknar på morgonen och känner att jag vill skita i allt så kan jag inte det för att Tessan ska ut. Katarina och jag hade en deal när jag kom med förslaget hund: Katarina tar inga morgonpromenader (det har hänt en gång sen januari att hon gjort det, då var jag sjuk). Jag kommer alltså både upp från sängen och ut från lägenheten. Vad har kombolivet med detta att göra då? Jo, jag träffar någon varje dag!! Det går alltså inte en dag utan att jag träffar en vän. Jag bor med en!


Så för er som är oroliga för att jag sitter hemma hela dagarna: Hur mycket jag än vill detta när jag mår dåligt så kan jag det inte. Jag har flera vänner som hör av sig om dagarna men jag orkar inte svara på alla samtal. Jag är glad att ni hör av er men kräv inte att jag ska orka hela tiden.


Jag hade en annan konversation då jag berättade att jag insett att jag har himla massa vänner, men att jag är rädd för att jag inte räcker till så mycket som de vill att jag ska räcka till. Jag får då svaret att man inte får ha för många vänner. What?! Man kan inte ha för många vänner har jag  lärt mig!!! Jodå, det kunde man tyckte personen jag pratade med. För denne person är vänner de man umgås med. För mig däremot är vänner de jag kan vara ifrån i två år men de finns fortfarande kvar när man väl ses. De man kan ringa en gång i veckan, i månaden, eller bara skicka ett sms, utan att nödvändigtvis träffas. Ibland ses man ofta och ibland ses man sällan. Vissa finns där men man umgås inte pga. avstånd och dyligt, men de är fortfarande vänner - för mig. Tänk så svårt det kan bli när man lägger olika värderingar i ord...


Mina dagar har denna veckan ägnats åt att fixa till mitt rum, plugga och gå ut med Tessan (att gå med Jenny och Eddie på kvällen är mer vardag än undantag) samt jobba. Jag sköter mina jobb och enda undantaget var en presentation i skolan som jag kände att jag inte ville göra själv när jag var oförberedd och omotiverad. I onsdags såg jag på Big Comedy och det var skönt att få skratta igen. Komiker är underskattade!

 
 
Vivi

Vivi

7 maj 2010 12:38

Ibland orkar man inte med vissa människor, specieltl en massa människor när man inte mår bra, man ska lyssna på sig själv & sin kropp :)

Bra inlägg, en vän är mycket mer än ngn du träffar ofta, för mig är det ngn som finns där om du behöver henne/honom, även när du inte behöver ngt speciellt utan bara sällskap elelr en pratstund :)

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Martin

7 maj 2010 13:21

Hund och kombo, det är grejor det! ibland krävs det inte så mycket mer. Hoppas du har en om inte bra så okey dag!

 
Maddo

Maddo

7 maj 2010 13:37

Martin: Så ska man hinna tänka på mat och träning också! Hur orkar folk?

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

7 maj 2010 13:57

Ja visst är det konstigt! men jag tror inte de gör det faktiskt heller

 
Vivi

Vivi

7 maj 2010 13:59

Oj ..är det ngt speciellt som hänt ?
Om du behöver ett öra så lyssnar jag...
*kram*

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

7 maj 2010 14:08

Martin: Nä, det gör det kanske inte. Är det därför du är specialicerad på kost, personliga tränare på träning och psykologer på psyket?

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

7 maj 2010 14:56

jag tror att det är så faktiskt.. ändå tror man och tycker att alla andra klara allt så bra, typ

 
Vivi

Vivi

7 maj 2010 15:02

Ohhhhh din stackare !!! Din "vän" borde läsa din blogg och gör han/hon redan det och inte förstår så... ja då är det en ganska självisk vän.
Jag håller med om att tillit är otroligt viktigt och inget kan såra som folk som inte litar på en.
Förstår att det känns jobbigt , det är så energikrävande att försöka övertyga en vän att man vill ha den i sitt liv, men behöver utrymme.

*kramar om*

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

7 maj 2010 15:23

Martin: Ah, väldigt kloka ord! Och jaa så känner man!!!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

7 maj 2010 15:27

Ibland kan det vara skönt att putta sina egan känslor åt sidan och försöka hjälpa andra :) problemet är väl att jag ibland är alldeles för duktig på det ;P

http://www.missvivis.se

 
sara

sara

7 maj 2010 15:56

Jag har insett det där med kombo och Tessan, så har inte varit orolig för just det. Sedan är det ju aldrig bra att du mår dåligt så klart, men det är en annan del av det hela.

Håller med dig av vän-definitionen. Mina allra närmaste vänner kanske jag träffar 1-4 gånger på en termin (när båda sidor har mycket att göra) och sedan mycket mer under loven. Sedan vill vi träffas oftare, och har kontakt på andra sätt under terminerna. De är mina allra närmaste vänner, för att vi varje gång vi ses tar upp tråden där vi var. Vi famlar inte i något mörker, det är inte någon obehaglig tystnad och vi babblar på och fyller igen den tid vi inte setts. Vi kan prata om i princip allt utan att det blir knasigt. Det är vänskap.
Hade en liknande diskussion för några år sedan med en tjej som inte tyckte att det var skillnad på kompis och vän. Bekant var däremot någon mer flyktig kompis/vän, men just kompis/vän var samma sak för henne. INTE för mig. Vän är närmare och mer bestående.

Jo, jag vet att det kostar. Men jag har billiga boendekostnader och handlar billig mat (som jag delar med J). Dessutom tar jag fullt lån trots att jag inte behöver. Utan lån skulle jag gått back 15000 kr på 1½ år, dvs 5000/termin. Nu har jag lånat mycket mer än så (vilket det blir ändring på bara jag får tillbaka godkänt betyg på c2an) och har därmed mycket att lägga undan. :-) Helt sjukt att jag som verkligen bor och lever superbilligt (när jag inte unnar mig) inte ens klarar mig på endast bidraget. När ska studenter få leva över existensminimum egentligen?
Kramar

http://smuppra.blogg.se

 
sara

sara

7 maj 2010 15:57

Har sett den filmen förresten- massor av gånger!

http://smuppra.blogg.se

 
sara

sara

7 maj 2010 15:57

ÅH ny veckans tänkvärda! Den var bra!

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

8 maj 2010 10:27

Vi gjorde ungefär samma deal jag och sambon. Jag skulle slippa alla morgonpromenader. Men eftersom åretn går tar man fler och fler..
Nu är det mest jag som går på tidiga morgonprommisar med henne. Så det kan bli hihi

En vän är någon som ser vad den andre behöver och låter den få det..
En vän mäts inte i hur många gånger man träffas utan kvalitén när man väl träffas..
Det tycker jag i alla fall ;)

Ha en härlig lördag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

8 maj 2010 21:19

Haha, du skulle prata med mej i telefon nu!!! Jag sluddrar som om jag hade supit i 4 månader, har en äkta whiskeyröst och minns inte vad jag säger i mer än 3 sekunder. Då får du ett gott skratt iaf!! :)
(Drogad på morfin, opererad i ryggen via halsen och minnet är dåligt i vanliga fall, sämre nu då!! ) *asg*

http://kavril.bloggplatsen.se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se