Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 18 december 2009

Sanning eller konsekvens?

Av Dream Maddo - 18 december 2009 13:04

Vi pratar ofta om att ge och ta och ibland känner vi att våra vänner tar mer än de ger. Ibland stämmer det medan man ibland kan vara den som, i brist på självkänsla, tar och tar utan att egentligen känna att man tar eller glömmer att ge. Ibland är det en period man behöver få ta och inte ge. Man kan inte alltid ha en helt jämn relation.


Ibland brukar jag leka en lek på msn. Ni vet den lilla texten under ens namn? Där kan man ibland se vad man lyssnar på eller vad man tänker på. Ja, det är olika vad vi skriver där. Ibland skriver jag "sanning eller konsekvens?" och det roliga är att det väcker spontana reaktioner från folk som faktiskt kan skriva antingen sanning eller konsekvens istället för hej. Då gäller det att snabbt ha en fråga på lager. Det är sällan folk säger konsekvens för det är lite svårt men det händer. I juletid passar det ju bra att be någon skicka ett julkort. Hehe.


Denna lek kan väcka många intressanta frågor och svar. Jag leker den ofta med mitt ex. Ofta är väl att överdriva då vi inte pratar så ofta. Men många gånger har det ändå slutat i denna frågelek. Det har inte bara hållt vår relation vid liv, det har lärt mig mycket om hur han tänker och fått mig att formulera mina tankar och känslor.


Det är inte lätt att säga vad man tycker och tänker i en relation. Det kan därför vara viktigt att ta sig tid att prata igenom relationen. Det bästa tips jag kan ge är att säga hur man känner istället för hur det är. För det är väl egentligen rätt svårt att säga att det är på ett sätt när den andra kanske tycker annorlunda om samma situation. Då är det ju känslor vi talar om!



Att ge och ta är inte lätt alla gånger.


En bättre livsstil enligt Maddo

 
 
Ingen bild

Martin

18 december 2009 14:57

Det är en svår balansgång mellan vad det kostar och smakar..
fast du har ju rätt, känslor är oftast bättre än vad man tror, och för att beskriva upplevelser helt klart! Då måste man vara väldigt öppen för att den andra inte känner samma sak och det är lite skrämmande, är nog därför det är svårt om det är svårt..:)
Finurlig idé med sanning eller konsekvens på msn tycker jag:P hihi

 
Vivi

Vivi

18 december 2009 15:13

Bra tips, du har kommit långt i ditt tänkande, det märkts. Du känns nästan lite äldre i ditt sinne än vad du är ( menat som komplimang :) ) Tror många realtioner brister pga kommunikationsproblem och att man iten säger just "jag upplever det som, jag känner" istället för som du påpekar "det är"

Mja... om medecinen egentligen var värd att ta är som sagt frågan, jag ahr bieffekter som fortf sitter kvar så det är rätt jobbigt. I slutändan så är ju gjort gjort ;)

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

18 december 2009 15:17

Martin: Tack! Det är svårt ibland för man kan få kniviga frågor och beroende på vem man pratar med kan man inte passa heller. :P Men det rensar luft. :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Mallan

Mallan

18 december 2009 20:37

Haha, smart lek. Ska prova om den funkar för mig :) Gillar dina inlägg. Vissa är så himla, himla läsvärda! Och det är verkligen kul att läsa då .. =)

Ha en bra kväll! :)
//Mallan

http://www.malinbloggen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards