Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 3 december 2009

Tillbakablicken - En situation som betytt mycket i mitt liv.

Av Dream Maddo - 3 december 2009 20:58

Idag har jag fått massor av inspiration. MissVivis (http://missvivis.se) skrev om en tillbakablick i sin blogg idag. Det handlade om tiden hon hade i Stockholm. Sussi (http://allt-om-inget.bloggagratis.se) skrev om ett hur liten världen är. Det handlade om en person som kände till en annan på namnet, en person som Sussi känner om jag förstått det rätt. Då kom jag att tänka på när jag träffade en tjej i kören...


För att börja om från början. Jag flyttade ner till Göteborg 2002 och var då ca 16 år. Men kören började jag 2003. Det var en skolkör som många i Göteborg känner till vid namn Burgårdens skolkör. Där sjöng jag. Vi hade ett sammarbete med en skola i Sydafrika vilket gjorde att vi fick sjunga på en tillställning där Sydafrikas vice president närvarade. Spännande va? Ja, som tack för detta fick vi gå på en teater. Jag och några körkompisar gick och såg på den tillsammans. En av tjejerna var intresserad av att veta mer om föreställningen och vi begav oss därför fram till de ansvariga och pratade med dem. Körkompisen skrev ner sin mailadress varpå jag utbrister: - Men den känner jag igen! Hon tittar på mig som om jag var dum i huvudet och jag släppte det rätt snabbt. Många mailadresser är ju lika varann, ellerhur?


Så begav vi oss tillslut bort från teatern. Teatern som hade väckt många känslor fick oss in på ämnet mobbning. Eftersom jag varit mobbad och hade bestämt mig för att vara öppen med detta så pratade jag på om detta (de som känner mig vet att jag kan prata otroligt mycket. Pernilla uttryckte en gång att hon aldrig träffat någon som har så mycket att säga som jag, positivt la hon faktiskt till) och hon inflikar att hon också varit mobbad men hade flyttat från det stället. Självklart sa hon vilken stad men eftersom det är en rätt liten stad vill jag inte yttra mig om vilken. Då går det upp ett ljus för mig! - Om jag säger min mailadress så vet du vem jag  är. Jag nämner min mailadress och hon förstår plötsligt varför jag hade känt igen hennes mailadress.


Denna tjej hade jag träffat på en chatt efter ett tv-program om mobbning (Ramp, ett program som tog upp mobbning ur tre perspektiv). Därefter hade vi haft långa utförliga mail där vi berättat allt om hur vi känt och hur vi hade mått. Sen slutade hennes mail komma och relationen dog ut i sanden. Två år senare stod vi där: i samma kör, i samma stad, på samma skola. Det var en skön känsla. Den fyllde liksom hela kroppen.


Ibland är världen liten. För hur många lämnar staden de bor i för att börja om på ny kula efter mobbning? Hur många väljer Göteborg och hur många väljer att börja i en skolkör? Det var häftigt. Än idag blir jag varm vid tanken på det mötet. Att få ett ansikte på denna person, att vi faktiskt delade intressen och veta att våra mail inte hade varit förgäves. Vi hjälpte varandra att läka och att våga börja om. Det är stort.


  

 
 
Ingen bild

Martin

3 december 2009 23:02

Oj vilka konstiga vägar livet kan ta ibland! och inte kommer du att glömma det i första taget heller, men sydafrika vad är oddsen för det?:P

 
Zandra

Zandra

4 december 2009 01:18

Hej! Tack för din kommentar! Tycker nog det låter som ett ganska klokt råd. Men jag tror nog att man kan läsa vissa tidningar. Men inte de som är inriktade på skvaller.

Ja visst kan världen vara liten! Jag tågluffade i Östeuropa för två år sedan. då träffade jag en Kanadensare som också var ute och reste. Han visade sig känna några av mina vänner hemifrån Stockholm, som han träffat på ett jongleringskonvent i Grekland tror jag det var.
Det finns ju något "talesätt" att det bara finns 500 personer i hela världen. Ibland är jag beredd att tro på det :P

http://drak.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

4 december 2009 08:26

Ännu ett bevis på att världen är bra liten..
Kul att ni hittade varann efter så lång tid. Det känns verkligen som om det var "meant to be"

Ha en bra dag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

4 december 2009 08:59

Kul att jag kunde inspirera ;) och dessutom till ett så härligt inlägg! Vad fantastiskt att träffa på ngn som haft betydelse på ett sådant sätt....häftigt :) det får en faktiskt ibland att undra om det faktiskt finns gnt som ödet ;)

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

4 december 2009 09:50

Martin: Oj, nu har jag nog varit otydlig! Vi träffades i Göteborg i kören som hade ett sammarbete med en skola i sydafrika. Detta sammarbetet gjorde att vi fick sjunga i Sverige för Sydafrikas vice precident. :) Men jaa, världen är liten!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Teija

Teija

4 december 2009 10:25

Tänka sig så det kan bli ibland. Du har fått med dig mycket i bagaget av det här, det är lätt att förstå!
Ja, de första bilderna var lika... men din var mycket finare. Har ingen bra kamera precis.
Tack Maddo, tar hand om halsarna här nu. Många Esberitox och te med honung är det.
Tänka sig att nu har jag dig som följer min blog på Bloglovin. Hihi, det känns kul. Måste kolla in det där, har inte så stor koll på hur det funkar faktiskt!
Ha en fin fredag, många goa kramar till dig!

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Martin

4 december 2009 10:41

Aha:) där missade jag en hel del. Ändå en lyckoträff eller hur man ska se det iaf! :p

 
Vivi

Vivi

4 december 2009 10:53

Du har rätt, men jag känner att jag komemr använda den, den är en sådan där klänning man faktiskt känner sig ganska smal i och den fungerar ju till både jul & nyår , så använda den kommer jag definitvt!
Den kommer nog få stanna .... tror jag ... :)

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

4 december 2009 11:06

Martin: Ja, verkligen! Även om vi inte har allt för mycket kontakt idag känns det ändå bra att ha träffats och det betydde en hel del. :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

4 december 2009 11:11

Det är ett toppen tips tycker jag! Om man lätt hamnar i "shoppingfällan" så är det ju precis det man ska göra egentligen :) Tack!

Humpidum.... jag har tråkigt .....

http://www.missvivis.se

 
marica

marica

4 december 2009 21:37

Å ja världen är liten,, härligt att läsa inlägget! Kraaam

http://maricaaberg.blogg.se

 
sara

sara

9 december 2009 19:59

Oj vilken story. Hoppas hon har det bra i gbg nu då :-)
Fast jag är så nyfiken på varför hon slutade maila bara :-p

http://smuppra.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards