Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 20 maj 2011

Min man diskar inte, tvättar inte och förstår inte när det behövs städas..!

Av Dream Maddo - 20 maj 2011 09:51

Fy fan vad jag är less på att folk klagar på sina män! Visst att man ibland behöver klaga men måste det alltid vara samma visa? Han diskar inte, städar inte, ser inte det jag ser... Neej! Du ser inte vad han ser heller!!! När jag håller på och ser allt vad som ska göras så ser Olof en stressad Maddo som behöver slappna av. Jag får tuppjuck för att han inte inser att jag blir stressad av att ha kaos och han får tuppjuck för att jag inte kan låta kaoset stå ett par dagar. ETT PAR DAGAR?! Men jag vet vad han ser. Jag vet att han tänker på mig. Jag vet att världen inte går under om det är skitigt en dag extra.


Varför tar jag upp detta? Jo, för att jag var inne på ännu en "mamma-blogg" som klagade på sin man som inte ser... förstår... inser... tänker själv... Vart är kommunikationen? Självklart blir man arg på sin käraste, man blir irriterad och ibland har man faktiskt olika åsikter (ganska ofta). Det handlar inte om att vi tjejer behöver stå på oss i lägen då det kommer till städning. Vi behöver lära oss att slappna av. Visst behöver många tjejer lära sig att säga ifrån; när det gäller dem själva!!! Men om du gång på gång ber pojken att diska, tjatar på honom att han inte gjort det, tjatar lite mer, blir irriterad och suckar...vissa gör det till och med själv eftersom "det är bättre om jag gör det själv" hur tror du att du skulle känna som "man" (djur?) om någon försökte bossa med dig sådär? "Men sånt utstår ju vi tjejer dagligen" jaaa, och det är DÄR du ska lägga energin. Säg ifrån, lär dig ignorera, stå på dig... När folk bossar över dig! Inte när din partner glömmer plocka in tvätt, diska, krydda på ett visst sätt, byter blöja på fel sätt, matchar kläderna fel på barnet... you name it! Det är små skitsaker i världen. För du låter ändå andra människor bossa över dig!


Jag är också människa, självklart ber jag Olof diska och suckar när han inte gör det. Men jag väljer inte att skriva det offentligt för hela världen. Ibland gör jag det själv. Ibland suckar jag. Väl medveten om att han har jobbat mer än heltid när jag varit i Stockholm medans jag faktiskt knappt åtagit mig något under dagen. Jag har en underbar pojkvän som inte gnäller på mig eftersom jag "inte gjort något vettigt under dagen" som jag skulle säga. Medan han anser att det är rätt bra jobbat att ha fixat tvätten, vikt tvätten och plockat iordning i lägenheten så det går att komma fram. För mig är det bara självklart att göra. Behöver jag tvätta kläder så gör jag det. Behöver jag komma fram i lägenheten så plockar jag undan.


Vi har rätt olika nivåer. Jag känner behov av att tvätta minst varannan vecka medan Olofs kläder räcker bra längre än så. Jag har valt att ha en liten garderob med saker jag använder. Olofs garderob innehåller så mycket kläder att han skulle kunna byta varje dag i en månad - minst! Men då får jag väl tvätta oftare då? Det är ju jag som behöver det..! Nu har jag en pojkvän som anser att grus i hallen är bra mer irriterande än jag anser (hund i ett år har satt sina spår.. haha) så han kan sucka när han kommer hem från jobbet och trampar på grus, jag sitter då lugnt kvar i soffan för min gräns är inte nådd. Vill han få bort gruset får han väl dammsuga eller sopa golvet?


Vi kommunicerar rätt mycket. Om vad som behövs göras, prioriteringar och sånt. Nu vet jag att vi inte varit tillsammans länge och jag erkänner att vi ibland blir irriterade på varandra men vi glömmer inte att kommunicera. Vi går inte på rutin. Rutin är den största fällan vi kan gå in i.


Angående mamma-bloggar... Ni är ensamma hemma och ser all skit dagligen. Skit ni aldrig skulle sett om ni jobbade och kom hem för att äta, skita och sova. Försök inse att mannen också är trött. Jag påstår inte att det är lätt att vara mamma, jag inser också (trots att jag inte är mamma själv) att det är SKITTUFFT att vara mamma. Men vad ger er rätten att sluta kommunicera med er man och hitta gemensamma lösningar samt spy galla över era män offentligt?? När var det okej att med namn och bild visa hela världen att denna personen är värdelös när det kommer till hushållssysslor..? Vill du själv bli stämplad på det sättet?


Skit i småsaker och börja kommunicera. Skit i städning, tvätt och vikning i trettio minuter. Prata istället! Vad har hänt med kommunikationen i vårt avlånga land?



   Om du inte lyssnar på mig så tänker jag inte lyssna på dig och då blir det säkert bättre!!! Eller..?

 
 
Sussi

Sussi

20 maj 2011 20:57

Hahaha vilken underbar bild på Tessan! :)

Håller nog med dig lite. Visst gnäll jag med på min sambo. Att han kunde gjort mer men jag är lite slarvig i veckorna att plocka undan efter mig själv med. Det resulterar i att det tar dubbelt så lång tid att städa när det väl är dags på helgen. Då brukar jag bli gnällig och sur och påpeka för sambon att vi måste lära oss att plocka undan efter oss. För tyvärr ser inte smabon smutsen lika tidigt som mig och därför får oftast jag städa..Men inte lär vi oss inte. Samma visa nästa vecka ändå ;)
Men jag skriver inte heller om det i bloggen!

Helgkramisar till dig

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Dream Maddo

21 maj 2011 08:41

Klart man måste gnälla lite på varandra också, men måste man göra det offentligt!

Kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards