Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 26 november 2009

Hur firar du jul?

Av Dream Maddo - 26 november 2009 12:19

Julen närmar sig med stormsteg och många vittnar om att de börjat pynta smått i hemmet inför julen. Det skrivs om hur julen firas och hur man gör vid advent. Jag ska också pyssla lite är det tänkt. Jag vill baka pepparkakor. Måste bara hitta någon som vill äta dem för jag är inget fan av pepparkakor. Sen brukar jag försöka baka lite lussebullar, självklart med kesella. Dessa äter jag mer än gärna upp själv. Gärna lite deg också! Pepparkaksdeg är också gott. Hihi.


Vad gör jag mer inför jul? Jo, apelsiner med nejlikor hänger jag upp i vardagsrummet. Självklart ska det till ett rött snöre. Mina adventsstakar finns i vardagsrummet och en betlehemsstjärna i sovrummet. Köket pryds av en designadventsstjärna jag fick av exet.


Så kommer vi till hur jag firar jul? Sen 2001 har jag firat jul med min familj en gång. Det gör jag inte om. Jag försöker finna mitt eget julfirande. Jag tänkte helt enkelt berätta hur mitt annorlunda julfirande sett ut de senaste åren:


2001 - Firade i Göteborg med min dåvarande pojkvän. Villa, vovve, snö, öppen spis och kärlek. ♥

2002 - Firade med familjen. Slutade med att jag skar mig och fick en ångestattack.

2003 - Firade med min dåvarande pojkvän i Halmstad. Mysigt och med mycket kärlek. ♥

2004 - Firade med min dåvarande pojkvän utanför Lerum.

2005 - Firade själv. I lugn och ro. Gick ut på kvällen. Första gången jag gått ut själv.

2006 - Göteborg med Nina och hennes familj. Hade flera erbjudanden men valde detta. Förslagen var: åka till Stockholm och fira med min dåvarande sambo, med C, min gamla lärare eller min familj.

2007 - Firade med C och hennes familj på en av Göteborgs öar.

2008 - Åkte upp till min dåvarande dejt i norrland för att fira jul med snö och kärlek. Gick in i väggen.

 

Detta år har jag inte bestämt mig för hur jag ska fira. Nina och C säger att jag "självklart" är bjuden hos dem. Men jag känner mig ivägen och tror att jag kan behöva en jul som 2005. Inget firande för min del alltså. Så ser det ut just nu. Men jag kanske hinner ändra mig, skaffa partner eller nåt sånt. Det kan ju gå fort. Om inte annat ser jag faktiskt fram emot att få rå om mig själv. Sitta på msn, dansa dansmatta, ta en promenad. Glömma bort att äta och bara.. vara. Se Kalles julafton också! Det är väl kl. 14:00 i år igen va? Hihi. Hur firar du/ni?


  

 
 
Vivi

Vivi

26 november 2009 12:55

Nej och jag tror faktiskt alla har ngt de INTE kan tänka sig jobba med :)

Jag tror det är viktigt försöka tänka på sig själv på julen, det är så många måsten och så mycket stress. Vissa firar ju med familj för att julen SKA firas med familjen oavsett vad det kostar :(
Tycker du ahr en bra plan, ta det lugnt och känn efter vad DU är sugen på. Jag har firat både nyår och midsommar själv i badkaret med bubbel för att jag inte orkat hysterin.
Julen firas med familjen, men jag är välsignad med en underbar familj som jag mår bra av !

kram

http://www.missvivis.se

 
marica

marica

26 november 2009 14:21

Vill du fira själv då?
Du är välkommen hit om du vill göra något du aldrig gjort :) Fira i fina Hjo men tre grabbar som river upp alla klappar och vill ha mer mer mer... ;)
Vi ska vara hemma i år! På dagen kommer min sambos familj hit (mor, 2 bröder, 6 barn, fruarna). På kvällen kommer min mamma, pappa, 2 bröder, farmor och Ida hit :)
Julen 2006 gör jag heller aldrig om, Filip var 13 dagar och jag åkte gråtandes från det stället vi firade då... Ett år har vi oxå varit hemma själva, det är ganska skönt men vill ju att barnen ska få känna jul jul jul på ett trevligt sätt, inte med en ledsen mamma... så numera är vi hemma på kvällen i alla fall!
KRAM gumman!

http://maricaaberg.blogg.se

 
marica

marica

26 november 2009 14:21

Fint kort! Snygging där!

http://maricaaberg.blogg.se

 
sara

sara

26 november 2009 14:25

sv: anledningen till att jag kände (känner) så var pga operationen där det tillstött komplikationer som gör att jag har större problem i vardagen än jag hade innan operationen. Komplikationer som läkarna aldrig nämnt att de kunde inträffa öht, så känner mig rätt lurad.

http://smuppra.blogg.se

 
sara

sara

26 november 2009 14:41

men är det ingen som har anmärkt på att kalle är klockan 15?! Den är alltid klockan tre!

Trist med dina jular men förstår om du inte vill fira med din familj. Om du vill fira själv får du det, men jag tror inte du behöver känna sig i vägen om du firar med någon av sina vänner.
Förra julen hade vi min brorsas kompis på julaftonen, för han är gift med en amerikanska men pappren var inte klara så han fick inte åka till usa, hans familj hade andra planer och han hade liksom inga. Så självklart fick han fira med oss, det var jättekul med en till person.

Superfin bild på dig förresten :-)

http://smuppra.blogg.se

 
Vivi

Vivi

26 november 2009 14:50

Ja ...men samtidigt tror jag man inte ska förutsätta att folk inte vill ha en på besök över jul egentligen, många som säger att man är välkommen menar det nog verkligen. Sedan får de ju förstå om man väljer att vara ensamm iaf :)

Glömde förresten berömma dig för kortet, vilken snygg hårfärg du hade !!!

http://www.missvivis.se

 
sara

sara

26 november 2009 15:03

jag vet inte vad som är 14 för då gör jag andra saker men klockan 15 är kalle iaf :-P stående tradition.
Nja, vi har ingen egen telefon men vi lånar en av deras så hela huset har samma telefon. Fast jag brukar säga att jag inte har någon hemtelefon, för vi har den främst för att kunna ringa varandra på interntelefon. Lite komplicerat. :-p
Hm, nej man vill väl inte ha påfrestande människor men om du får höra att du är det och vet att man inte vill ha det på julen, så kanske du kan tänka på att inte ta för mycket plats osv när du är där. Fast, då kanske du känner att du inte kan vara dig själv, hm...

http://smuppra.blogg.se

 
Ingen bild

Katarina

26 november 2009 20:47

Du är välkommen hos oss också!! :)

 
Maddo

Maddo

27 november 2009 01:00

Katarina: Tack gumman!

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards