Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 24 november 2009

RECEPT: Mat som gör sig själv.

Av Dream Maddo - 24 november 2009 21:48

Det är skönt med mat som inte kräver så mycket av mig som person. Tidigare har jag skrivit snabba och enkla recept (Hälsa, kost och mattips!). Nu kommer två recept som tar lite längre tid men som ändå inte kräver mycket av dig. Ena receptet är inte smakat ännu utan håller på och tillagar just nu. Men jag tror det blir gott.


Vardagslyx - Kycklingfile.

Du behöver:

  • Kycklingfile
  • Potatis
  • Rödbetor (färska)

Övrigt: Salt, rapsolja


Skär potatis och rödbetor i tärningar eller "pommes-form". Lägg i en ugnsform med olja. In i ugnen på 200° i 15 min. Rör om. Lägg på kycklingfilen ovanpå rödbetorna och potatisen. In i ugnen igen i 20 minuter. Klart att servera!


Vardagslyx med falukorv!

Du behöver:

  • Falukorv
  • Vitlök
  • 2 charlottenlökar
  • Råris
  • Grönsaker - ex. blomkål och broccoli

Övrigt: Olja eller smör att steka i, buljongtärning.


Sätt på riset och koka det enligt anvisningarna. Skär falukorv i tärningar. Hetta upp en panna och stek korven så den får lite färg. Hacka charlotten- och vitlöken. Blanda ner löken med korven. Stek en stund. Häll i vatten (ex. 4 port = ½ l vatten) och lägg i buljong. När riset börjar närma sig klart: Lägg i grönsakerna (behöver sällan kokas särskilt länge). Du kommer få hälla av lite av buljongen för att röra ihop med riset. Riktigt hur mycket vet jag inte än. Hihi. Buljongen kan du använda till soppa vid annan matlagning!


Utvärdering: Maten var god, jag gillar "såsig" mat så jag hällde inte bort någon buljong! Det blir  himla mycket råris när man kokar. Jag gjorde fyra portioner men det blev fem Maddo-portioner, eller inte ens Maddo-portioner. Det var gigantiska portioner! Hihi

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se