Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2014

home again.

Av Dream Maddo - 10 oktober 2014 21:44

Onsdag den 1:a oktober.

På onsdagen ilar det och småhugger och jag som fått order om att åka in omgående vid minsta känning åker in. Blir undersökt av en klämkäck underbar BM som gör en hinnsvepning och därefter CTG. Förutom att bebis vart stressad så hände inte mycket...
2 cm öppen, mjuk tapp som är lite kvar på.. BM trodde mer på 6:e (mitt "önskedatum") än 9:e (sambons gissning).


Måndag den 6:e oktober

Känner att det inte händer något alls och är på väg att lägga mig. Plötsligt låter det klick som om en stor bubbla spricker. Skyndar mig upp och ut rinner vatten. Sambon är på väg ut på nattis med hunden och jag får berätta att mitt vatten nog gick. Handdukstestet visar snabbt att så är fallet. Åker in.

CTG visar INGET. Here we go again... Blöjan är inte tillräckligt blöt för att konstatera vattenavgång så läkare tillkallas. Väl i gynstolen rinner det mer vatten. Konstateras vattenavgång samt görs kompletterande ultraljud. Lite fostervatten. Definitivt vattenavgång! Phew!

En BM ytterligare måste konstatera att huvudet ligger rätt (är huvudet rörligt får man inte åka hem!), hon konstaterar att huvudet är ruckbart?! Sen v 33-34 har det sagts att det är djupt fixerat?! AV FYRA OLIKA BM! Så även första BM idag?! Men ruckbart är ff "bra". Hem och sov. Invänta värkar!
Åker hem. Besviken över min kropp.


Tisdag 7:e oktober

Inga känningar alls. Känner mig lurad av min egen kropp.

Lämnar på förskolan och går hem för att sova. Sambon som jobbar nära hemmet kommer hem vid lunch, vi äter ihop. Jag hämtar från förskolan och går hem. Äter mellanmål och får plötsligt en liten känning. Kontaktar sambon som undrar om det är regelbundna värkar. Nej nej, det är lugnt tre känningar (knappt ont) på 20 minuter...

Ringer och förvarnar barnvakten. Klockan är 15:22. Vill inte bli hemskickad igen så avvaktar. Sambon slutar fyra. 16:07 ringer jag barnvakten som åker från jobbet och direkt till oss. Sambon kommer hem.
Ringer förlossningen 16:09. Välkommen in säger dem.

Plötsligt är det tätare mellan värkarna, var 5-7:e minut men fortfarande inte allt för ont.
Packar övernattningsväska till barnet och värkarna kommer tätare. Var 3-5 minut. Börjar bli nojjig, vill verkligen hinna in! Det börjar göra ont och jag går undan från vårt barn. Barnvakten kommer och sambon hämtar bilen och vi går hemifrån. Mitt i rusningstrafiken i Stockholm - mardröm!

Kommer knappt ut, det gör riktigt ont nu. Gråter. Får hjälp att gå. Kör utan bälte, det gör för ont att knäppa, kan inte sitta. Sambon kör som en galning, zigzag i rusningen. Jag ser klockan och inser att värkarna är täta nu. Varannan minut!

Kommer fram 17:32 och får hjälp ut, sambon parkerar bilen och jag sitter på golvet i värkar på sjukhuset. Sambon hjälper mig upp och vi åker hissen upp till förlossningen. Lyckligtvis står det personal där som är på väg att gå in. De hinner inte. Jag ber om lustgas omgående. Jag har ont! Skrivs in 17:50.

Undersökning av mig. CTG... 4 cm öppen. Det gör ont. Ber om epidural och säger att de nog inte kommer hinna. Jodå, han är redan här på avdelningen så han kommer hinna! Sambon förstår att jag har ondare än ont. Bor i min bubbla med lustgasen. Hinner knappt släppa den förrän nästa värk kommer. Personal kommer för att sätta en nål i handen inför epidural. Två misslyckade försök. Tredje gången gillt. Narkosläkaren är på plats. Jag får ligga på sidan och kuta rygg. Tvätt och tydligen ett stick mer hinner han inte. Känner något som "tränger ner". Skriker "huvudet" och nu klipps trosorna tror jag. Minns inte hur de kom av iaf... "Vi måste känna efter", är det huvudet så får jag inte epidural.

...

Nästa värk krystar du! De vill ha upp mig ståendes över sängen, jag trivdes så sist också. Upp, krystvärk, tryck. Lustgas, lustgas. Håret hänger i ansiktet och stör mig i lustgasen! Ber om att det ska bort! Finns inte tid att leta, får någons privata tofs. De försöker få upp min page. Luggen! Väser jag. Den är liksom i masken, obehagligt. Får bort håret och nu säger de åt mig att trycka igen. Det gör ont men kroppen minns... Så kommer bebis ut. 18:41. 9 dagar före BF.
Jag mår bra. Sprack inget. En bristning som inte behöver sys. Eftervärkar har jag. Ont i ryggen samt ont första gången jag kissade.
fet textfet textfet textfet textfet textfet text

 
ANNONS
 
ida

ida

11 oktober 2014 07:16

Grattis till bebis!!!
Här har det också kommit bebis. Den 8:e :)

http://www.blavinge.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se