Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 9 maj 2013

Tvåbarnsmorsa.

Av Dream Maddo - 9 maj 2013 12:26

Ja, precis som det låter är jag tvåbarnsmorsa sen kvart i sju idag. Svettigt värre. Tur att den andra filurens mamma kommer om någon timme sisådär och avlöser mig... :) Kvart i sju var det bara gå upp och ta emot en liten pojke som är en vecka yngre än min. Men hur sjuttsingen kan två barn bli så olika?! Min tös har börjat försöka springa (det gör ont kan jag lova) hon skriker "jaja" "aaaah" "dah" och liknande så ingen missar henne, när man skojar med henne ler och skrattar hon högt. Hon vägde 12 kg på ettårskollen. Den här lillpojken då... han går med stöd på rangliga ben, är tystare än en mus men kan självklart låta. Han säger "hej" och snålar så in i norden med sitt leende. Han äter mer än min skrutta men ändå väger han ynka 8-9kg (minns inte vilket det var..). Han har andra saker som kompenserar min dotters enorma energi och sociala beteende. Han är klipsk. Förstår massor. Man kan säga att man ska byta blöja och han förstår! Min dotter förstår visst också "kom, ska vi byta blöja" men hon greppar bara "kom" sen vet hon inte vad resten innebär typ. Men hon börjar. Jag säger "ska vi borsta tänderna?" och hon säger "aaaah" (sådär tandläkar-aaah) och pekar på tänderna. Så visst börjar hon förstå mer och mer. Tack och lov. För det minimerar skrik och trots! :)


Kvart i sjuk satte jag och killen igång dagenmed grötkok. Fem-tio över sju vaknade min skrutta av pojkens skrik. Lämnas av mamma under en mamma-period uppskattades inte. Speciellt inte på fastande mage! Gröt och knäckebröd och livet var bra. Sen lekte barnen lite, vi klädde på oss för att gå ut och aldrig har vi väl varit så nöjda med att sätta oss i vagnen som när det satt någon annan där! Jag pratar såklart om min dotter.

Vi har ju köpt oss en cykelvagn, babyjogger POD, som är tvåsitsig. Grymt bra om man ex. är barnvakt! :P

Pojken somnade en stund och vi handlade välling i affären. Sen väckte jag pojken så att han skulle kunna somna vid lunch igen. Han hade dock gått upp tidigt så han behövde nog en liten powernap. De fick lite torkad frukt och vi gick till en av förskolorna utanför oss. Det är ju röd dag och då kan man ju passa på och leka ute på förskolegården. Vattenpölar, hundleksaker, broar och sand var roligt idag. Två nöjda barn hade jag i vagnen (nåja, min dotter var inte nöjd att behöva avsluta sin lek..) men vi kom in, klädde av oss och jag gjorde mat. Drog ut lite på det så att maten inte blev "för tidig"... Strax innan elva satte vi igång och kvart över var vi klara... Lagom! Då hade de fått stekt ris med linser, grönsaker och kryddor. Självklart extra fett och lite soltorkade tomater och en skvätt mjölk för att det inte skulle bli torrt. Kanske är det vad som kallas typ risotto? Skitsamma. Gott luktade det och barnen åt.

Sen nattning... vår resesägn är hos svärmor eftersom vi ska flytta och således kunde minimera saker hos oss och resesängen har vi ju bara när vi åker iväg vilket oftast är dit... jo, men idag då?! Klokt...suck. Fick tillslut ta tösen i famnen (hon somnade själv igår ju!!) och vagga henne till sömns medan pojken lekte i hennes spjällsäng och när hon väl sov hade han lagt sig till rätta i hennes säng för att sova?! Suck... fick flytta på honom (försök det med en lättväckt tös i famnen!) och lagt ner henne och lyft upp honom och sen snabbt till vårt sovrum (så långt bort som möjligt) för att söva en skrikande pojke. Tillslut somnade han. Klockan var då fem över halv tolv. Men tjugo i var det riktig sömn och han kunde flyttas till en madrass i vardagsrumet med gravidkudde som skydd.


Det är ett hallellujamoment när man lyckats så bra kan jag säga. Egentiden känns grym. Rutiner är verkligen viktigt för barnen märker när man känner sig trygg och eftersom jag och dottern har dessa rutiner sen innan var det bara för honom att följa med liksom..! Jag gjorde en abort i vintras för jag kände att det var för tätt med två barn så snabbt efter varandra. Även om dagen gått bra idag så känns det som rätt beslut. Det är tungt att ha två barn... men om den ena hade varit ett barn som inte kan ta sig fram, inte kan förstå på samma sätt som dessa två... då blir det för mycket. Nej, jag väntar tills tösen kan förstå mer och orken finns!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se