Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 13 november 2011

Riktiga vänner och energitjuvar.

Av Dream Maddo - 13 november 2011 18:48

Idag är det söndag. En vecka har gått. Hur kan tiden gå så fort? För en vecka sen fyllde jag år ju? Magen börjar puta allt mer men jag är alldeles för trött för att ladda in bilderna i kameran. Försöker ta bilder på magen och idag sa Olof att jag nog kommer få en sån där rund gravidmage, igår gav han mig den fina komplimangen "älskling, vad stor du har blivit!" Ja, man tackar..?


Dagen har inte bjudit på mycket mer än städning och en snabb promenad med Tessan. Middagen var hemmagjord pizza och min innehöll en kryddig salami (lösvikt, då får man smaka först ju), färsk tomat, rödlök och champinjoner. Självklart ost och tomatsås! Namnam. Men jag är helt slut måste jag erkänna.


Helgen har varit en sån där bra helg då vi haft tid för varandra. Jag är lite mer av den effektiva sorten än Olof så ibland kan jag tycka att det går lite väl långsamt. Tills vi går ut på promenader, då kan jag erkänna att jag inte kan gå lika snabbt längre utan att det värker i magen och vart är Olof då? Jo, en meter framför!


Det blev inget besök alls av Olofs kompis som kom ner. Han valde att festa med andra kompisar och därefter åka till nyköping, se på bio och återigen ett nyköpingbesök (för att se på hockey, söndagens besök var redan bestämt). Själv skulle jag bli jättebesviken på  mina vänner om de gjorde så men jag kan inte klaga på andras vänner känner jag...


Olofs mamma hade åkt till Åland i helgen och jag beställde lakritspipor, namnam! Hon kom över med dem idag, två lådor! Wiiiee! Sen har jag kommit på en sak. Det är ren och skär avundsjuka ska jag erkänna. Fina blogg-Sussi (se länkar) är ju alltid på tjejkvällar med sina väninnor. De är troget hos varandra, jag tror det är en gång i månaden? Men det jag är avundsjuk är inte på deras trisslotter eller spel utan på att de tar sig tid för varandra. Det är mer än många av mina vänner och det gör mig ledsen. Om man är i Stockholm så borde man väl ha tid med en fika? Om jag kommer till Göteborg och säger till att jag kommer så borde man väl ha tid? Vänta nu...ta sig tid! Självklart finns det tillfällen då man inte kan ta sig tid, dödsfall, möten osv. Men jag känner hur vännerkretsen succesivt krymper faktiskt. Det är hittils bara en kompis (med sambo) som tagit sig tid att komma upp över en helg. Nästa helg kommer Nina och henne vet jag ju att jag har. Vi har bott 50 mil från varandra tidigare. Om jag åker till Umeå så vet jag att Sandra stryker det hon tänkt göra för att kunna ses. Hon vet också att jag skulle göra samma sak (när hon åkte förbi sthlm hade jag dessvärre uppkörning, ett sånt där icke-avbokbart tillfälle om ni frågar mig). Men hur får man vänner som är som de där underbara vännerna? Vänner som tar sig tid och råd. Nina väljer ett snabbare (och dyrare) tåg på fredagen för att 1. komma upp snabbare pga. hunden som aldrig åkt tåg förut och 2. kunna spendera kvällen ihop. Jag ser självklart fram emot att ses och umgås även om lägenheten knappt ens är gjord för två personer. Nina ska flytta i månadsskiftet, hennes syster ska föda i slutet av månaden, hennes syster fyller år i slutet av månaden, det är julpynt (allvarliga grejjer om man frågar Nina), hon håller på att ta körkort och hon kanske inte har så mycket pengar för tillfället men hon tar sig tid för mig. För hon tycker att jag är hennes vän och att jag är värd det. Och jag tycker att jag är värd det. Vi tog ledigt en dag tidigare inför Göteborgsresan för att hinna träffa Nina, även om hon skulle till Danmark. Det var värt de pengarna. Om jag har pengar köper jag gärna det mina vänner inte har råd med för tillfället. Mitt ultimatum är att jag ska ha råd att leva, spara och att jag vet att jag får samma sak tillbaka. Kickan hade en tuff månad en gång, då köpte jag upp halloumiförrådet och bacom samt rotfrukter, så åt vi en middag ihop och hon hade för ytterligare en middag hemma. Om jag haft taskigt med pengar så har Kickan tagit med sig fika på våra utflykter. Jag önskar att mina vänner bodde närmare så att det inte alltid blev så långt till varandra. Oavsett vilket så blir ju Umeå och Göteborg ett himla avstånd!


Vissa vänner har man ju bara då och då.. lite när det passar och de är självklart bra men för många har en tendens att kännas som energitjuvar. Därför har jag slutat höra av mig till många men det känns tomt ibland, speciellt när man inte har något att göra.


Sen finns ju vänenrna som hör av sig men inte alltid har tid, pengar, möjlighet att ses. För lång tid utan att ses kan också kännas som om det tar energi.


Jag är ett samtal bort. Och jag önskar såna där underbara vänner som Sussi och hennes tjejkompisar. Såna som bestämmet en dag och tid och sen håller sig till den. Jag är trött på avbokningar. Trött på folk som säger att de ska ta sig tid och ta sig råd men aldrig gör det. Folk som kan vara i samma stad men "inte ha tid" och sen "har de inte råd" att komma till mig. Tid och pengar är något man tar sig. Man kan ju visa att man finns på andra sätt också. Bläää! Nej, jag är avundsjuk. Jag lägger min själ i vännerna och vissa bara trampar på mig. Energitjuvar lär alltid finnas så jag får sålla och lära mig leva med de tomma platserna, för det är mindre energi än energitjuvar.


Nu  måste Tessis gå ut. Hon har knappt varit ute idag. Så många knop har vi gjort idag.

//Tröttisen

 
 
Coquina

Coquina

13 november 2011 22:33

Håller med dig fullständigt i din text och förstår precis hur du menar, grattis till graviditeten också =) Nu kan du vinna en matkasse från mathem.se på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

http://coquina.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards