Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 11 juli 2011

ordning och reda.

Av Dream Maddo - 11 juli 2011 22:55

Jag har valt att flytta till Stockholm för att jag vill vara nära Olof. Nackdelen med mitt val är att jag måste vara ifrån mina vänner. Nina och hennes familj är på besök i Stockholm med sin danska sida av familjen. Idag passade jag på att träffa dem. Skönt att få träffa de man saknar. De pratade om att komma hit för att hälsa på mig. Och det tycker jag låter som en bra idé. Jag hoppas det blir verklighet. Det finns några underbara människor som faktiskt redan sett till att ta sig tid. Underbara kollegan M är ett exempel. Hon har bestämt datum och hennes pojkvän har tagit ledigt för att de ska kunna komma. Om jag längtar? No shit! Sen har vi ju Pernilla, nu är det ju så att hon flyttar till Stockholm men jag uppskattar att få en kompis och att hon också säger att det är skönt att känna någon i samma stad. Tyvärr brukar det ju bli så att man inte ses lika mycket när man bor i samma stad på det sättet. Men vi hoppas. Sen hoppas jag att Nina och hennes syster Linda kommer upp snart! Jag insåg just att sängplatser kan bli lite tokigt för extraplatser finns i Göteborg! Men vi löser sånt!


Idag har jag gjort fint på balkongen. Ska försöka ta lite kort och lägga upp för jag inser att ni inte får överflöd av bilder direkt. Vi köpte nya balkonglådor eftersom de förra var lagade med silvertejp, inte allt för hållbart i längden. Nu hoppas jag att blommorna inte torkar ut och att de överlever. Sen har jag en balja som jag fick som tips att göra hål i. En skruvmejsel är ett bra verktyg! Sen planterade jag en tomatbuske, timjan, gräslök och rosmarin. Riktigt fint om du frågar mig! Nu ska jag se om jag kan hitta en söt blomma att ha på bordet eller om det ska bli någon form av ljusanordning. Jag tycker det är roligt när det blir fint och ordning.


På toaletten händer det också saker. Olof har en hängväxt som växer och växer där inne. Till den har vi köpt en duschstång som växten hänger ner längst med. En hylla har satts upp på väggen där fotbad och annat mojs hamnar. Sen har vi en liten hylla som står bredvid handfatet numera. Där finns tops, bommullsrondeller, laddare till rakapparater och eltandborste samt toapapper. Det är skönt att ha en toarulle lätt tillgänglig när påbörjad rulle tar slut! På den hyllan har jag nu satt lite krokar till dassbok och handduk (hyllan tog platsen för handduk, haha).


Ja, det är de små sakerna som gör stor skillnad. I källaren har jag rensat ur två kartonger. Visserligen blev det två-tre små skokartonger utöver de kartonger som är kvar men jag tycker ändå det är bra gjort. Imorgon kanske jag orkar lite mer. Annars får jag ta det en annan dag.


Har jag nämnt att vi är hundvakt? KK har en hund som vi passar. Han tar Tessan i helgen när vi åker bort. Skönt att känna att man börjar få lite kontaktnät i Stockholm. I början var det svårt att vänja sig vid två hundar. Jag tycker det är jobbigt med kopplen. De trasslar ihop sig och är långa. Annars tycker jag det är rätt skönt med två hundar. Det känns inte som om det är lika illa om man lämnar hunden en liten stund extra någon dag ibland då. Men just koppelbiten. Sen att Tessan inte tycker om att gå med andra hundar men ändå uppskattar att ha dem där... Hon är inte som alla andra. Hon är annorlunda när man har en till hund. I morse skulle jag cykla med hundarna. Det är en pärs i sig att cykla med lånehunden, han är rätt intensiv och kräver korrigering i början. Tessan å andra sidan sackar efter och tycker att det är bra att ligga 5-10 meter bakom. Ska jag ha en långlina till henne då eller? Suck. Men tillslut så gick det bra. Tessan fick vara lös. Tacka gudarna för att harar och rådjur höll sig borta samt att hon hade pejl på mig, bollen och... "lånehunden" som han fick heta. De har varit trötta hela dagen tack vare 50 minuters springande. Tack och lov får man väl säga?


Ägg, köttbullar, köttfärslimpa, kalender och korta leggins. Tur att vi har gemensamt matkonto så att mina pengar kanske räcker. Jag vet inte riktigt men större utgifter har gjorts från mitt konto och pengar rullar inte in förrän i slutet av månaden. Åh, så jag längtar!


Oj, så rörigt inlägget blev. Och långt. Och tog tid också! Cykla. Plantera. Ordna. Vänner. Olof är på Gotland och jobbar. Jag saknar honom lite men ändå är det skönt att vara utan honom också...

 
 
Vivi

Vivi

12 juli 2011 10:39

Ibland är det enklare att faktiskt komma iordning när "kararna" är borta :)
Jag tänker faktiskt ofta bäst när jag är själv hemma och jag blir t.o.m effektivare.
Kul att det börjar bli lite ordning, det är så rolgit när man ser skillnaden :)

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

14 juli 2011 11:39

Jo, kanske det..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards