Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 12 november 2010

Inga fler bakslag!

Av Dream Maddo - 12 november 2010 12:59

Jag blir så glad av att ni bloggisar bryr er och värnar om mitt välmående. Jag är så glad att det finns de som kommer hit (trots att jag bara skrivit tråkiga saker den sista tiden) för att skriva en peppande kommentar. Det betyder massor.


Jag har i princip bestämmt mig för att avvakta med lärarutbildningen. Som det ser ut just nu så är det inte vad jag vill. Jag överväger ett annat väldigt kvinnodominerat yrke och ska nog söka utbildningen till våren. Sen har jag fått otroligt bra referenser från min nuvarande arbetsgivare, där jag jobbar som vikarie. Det kännt otroligt peppande! Så roligt. Jag pratade med dem idag och då sa hon att hon gärna VILLE sätta mig på arbetspass. Och därför hade hon undvarat några pass till mig trots att hon inte fick tag i mig igår. Känns det bra att höra? Jo, det gör det faktiskt. Det känns som om jag gör ett bra jobb då.


Idag har vi haft ett webb-baserat seminarium. Annars läser jag med nöd och näppe det nödvändigaste i böckerna. Mellan böckerna funderar jag på vad jag vill med livet. Vart ska jag få pengarna från om jag hoppar av? Klarar jag mig på vikariejobben eller borde jag söka skola? Kan jag satsa på att söka tjänster? Vad är det för tjänster jag vill söka? Vad vill jag arbeta med? Det hör lite ihop med den frågeställning som hör till studierna. Jag gillar mer och mer arbetet med funktionshindrade och känner att det ger mig något att få vara med dem. Självklart med undantag. På jobbet har jag också fått nya bekanta. Träffat gamla skolkamrater och även Mr. R som numera är mitt ex. men han kan få heta Mr. R fortfarande för jag är inget fan av att byta namn på folk.


Vad händer mer? Jo på bostadsfronten händer det saker. Jag ska byta rum. Jag vet att jag skrytit om mitt rosa rum och jag tycker mycket om den färgen men jag älskar tapeten i gamla arbetsrummet. Så dit flyttar jag nästa helg. Och varför nu detta? Det kan väl inte ha med tapeten att göra? Nej, inte bara. Vi ska få en inneboende. Spännande, spännande!


Annars då? Jag funderar mycket på vad jag vill få ut av livet. Chattar med pojkar och flirtar lite på skolan. Såsmåning om tror jag att en av pojkarna kommer bli intressant att träffa. Just nu lutar det åt en pojke, förra veckan var det en annan och veckan innan dess samma som denna vecka. Ja, ni förstår att jag velar lite? Men jag tror att jag ska hålla ett öppet sinne och sen får vi se vart det leder.


Mr. R mår inte så bra och jag oroar mig lite för hans fysiska hälsa. Många vänner tycker att jag ska skita i honom och att han behandlat mig dåligt i ett visst anseende. Men jag kan inte rå för det. Jag är människa och jag rår om honom. Jag tycker inte att han är värd att må dåligt för att han gör misstag. Sen är jag kanske besviken på honom för det som hänt men arg? Nej. Ledsen? Ja. Sårad? Ja. Men jag är inte arg. Oj, så vuxet! Vill jag ha tillbaka honom? Nej. Vill jag ha det vi hade tillbaka? Nej. Önskar jag att det hade gått annorlunda? Oj, den var svår men om jag hade önskat något annorlunda så hade jag väl önskat honom tillbaka? och det gör jag inte. Jag är nog tillbaka på banan och den tanken om mitt framtida yrkesval känns som en lättnad. Nu ska jag bolla lite idéer och sen kanske jag börjar en ny utbildning framöver. Vem vet? Inte jag!


Jag hoppas att ni läsare mår bra. SJälvklart finns det mer som händer i livet men detta var en kort summering. Som ni kanske märker känns det som en rätt bra dag idag. Det är inte helt bra, jag vaknade på morgonen med hjärtklappning och ångest kl 6... men det är på rätt väg. Tror jag. Inga fler bakslag nu hoppas jag!


  

 
 
sara

sara

12 november 2010 14:08

Åh gud.. hur kan det kännas så bra att läsa att någon verkar ha hamnat lite mer på fötterna igen och är så otroligt klok? Blev verkligen glad över din uppdatering idag. Fattar att det är veligt med både jobb, studier och pojkar. Det blir nog bra ändå, hur som helst!
Tack för din lite gladare uppdatering, kul med jobbet där ;-)
Kramar!

http://smuppra.blogg.se

 
Ingen bild

Martin

12 november 2010 16:24

Detta låter bra:)Du sa en gång att du bara gör sånt du verkligen tror på och då blir det bra, till slut även om det ska gå genom en del velande.

Dream Maddo

20 november 2010 08:45

Din kommentar fick mig att tänka till och jag tror nog jag behövde få den för att bestämma mig helt och hållet. Nu har jag bestämt mig för att skippa VFU för jag ska jobba en dag, på rättegång en dag och jobbar natten en natt. På så sätt missar jag för mycket för att få godkänt så jag får ta igen den OM jag nu skulle fortsätta lärarprogrammet någon gång.. men CSN behövs nog ändå.. :S Känns tråkigt men så är det..

Tack för stöd och peppning!
KRamar

 
marica

marica

12 november 2010 17:07

GUMMAN!

http://maricaaberg.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards