Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 22 maj 2010

Från övervikt till normalvikt.

Av Dream Maddo - 22 maj 2010 08:31

Jag är så trött nu att hälften skulle räcka. Igår fick jag höra av två personer att jag är duktig/stark som klarar av min detox. Jag får också frågor om hur jag klarar det. Så det tänkte jag berätta lite om:


Om du träffar mig någon gång kommer du inse att jag har en vilja av stål. Har jag bestämt mig så har jag bestämt mig. Och om jag då bestämt mig så slutför jag det jag påbörjat. Det svåra är att säga "jag vill gå ner i vikt" för det är dömt att förlora. Vad är det enda man tänker på om man ska gå ner i vikt? Mat. All denna jädrans mat som finns överallt!!!


Under min första detox var jag säker på att jag skulle avlida. Jag var inte beredd på vad jag hade gett mig in på. Jag äger en citatbok från Sanna Ehdin (2008) som jag brukade ha på köksbordet i gamla lägenheten. Varje gång en vän kom förbi bläddrade vi i den, slog upp en sida och sa att denna ska jag tänka på idag/under en vecka. Det var enkla och bra saker att tänka på. Saker som får självkänslan att stärkas - om du lyckas. En liten sak kan du ha i åtanke! Så kom en dag då jag slog upp sidan med detox. Såhär stod det:


Detoxa
"Underlätta kroppens avgiftning genom att då och då göra utrensningar. Fasta på frukt- och grönsaksjuice eller ät endast grönsaker en hel vecka. Ta gärna ett absorberande och renande örtpulver samtidigt för att underlätta reningen. Gör till en vana att röra på dig ofta, drick mycket vatten och bada bastu."
Sanna Ehdin, 2008


Det citatet var början på min nya livsstil. Med detta i åtanke vill jag påminna er om att det är ytterst lite yttre påverkan som behövs för förändring: den största förändringen sker inom dig!


Viljan och motivationen är A och O i en sån här grej. Jag har googlat på detox och insett hur många olika varianter det finns av just detox. Det finns långa och korta varianter, de som tillåter mer protein och de som tillåter mindre protein. Juicebaserade och de då man äter.


Åter till min första detox, under den detoxen åt jag. Jag åt havregrynsgröt med äpple och banan till frukost. Någon soppa till middag och en helvetes massa frukt och grönsaker. Andra detoxen innebar mer mat, den kändes inte lika detoxig. Många sallader och linfröshot osv. Båda mina detox-veckor och hur jag gick från övervikt till normalvikt (enligt BMI) kan du läsa om här:



Numera kan jag inte följa BMI-kurvan, jag tränar och då är BMI inte en korrekt mätmetod. Alla ni som vill gå ner i vikt: Tänk på att muskler faktiskt väger mer än fett! Det är inte bara en klycha. En sak till: Det handlar om din livsstil, är du inte beredd att ändra kan du glömma att ha ett varaktigt resultat!


Det blev ett långt inlägg nu men jag hoppas att du uppskattat att få följa med på min detox-tripp. Jag hade tänkt att berätta kort om detta och sen skriva vad jag ätit men det blir nog för långt, det får bli två inlägg!

 
 
Sussi

Sussi

23 maj 2010 13:34

Som jag sa när vi träffades så är jag VÄLDIGT imponerad av att du klarar din detox. Jag är en svag människa och faller dit på maten hela tiden..
Jag tycker det är nyttigt och bra att läsa dina inlägg för dom är alltid inspirerande..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

24 maj 2010 23:24

Jag känner igen mej i väldigt mycket av det du säger. Man måste se på hur man känner sej, och inte stirra sej blind på vågen. Jag har ju gått ner lite nu ett tag, men måste passa mej lite med tanke på min ätstörning, det kan så lätt gå överstyr med mej. :)

http://kavril.bloggplatsen.se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards