Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 14 april 2010

Jag tänker tillbaka och ser framsteg.

Av Dream Maddo - 14 april 2010 09:34

Dagarna bara försvinner. Det går så fort ibland att man inte riktigt hinner med. Det är mycket funderingar som går runt i mitt huvud men när jag satte mig nu för att skriva ner så tog det stopp. Det är en underbart blå himmel idag. Fåglarna kvittrar och Tessan gick underbart på morgonpromenaden. Trots att vi såg en hare. Fantastiskt!


Jag tänker tillbaka lite på tiden som varit. För tre månader sedan (och en vecka, närmare bestämt den 7:e januari) kom det hit en tös. En orolig och otroligt stissig tös på dåvarande sju år. Hon skulle fylla åtta i april. Det var en Tessan. Första promenaden var hon ute och gick med oss (mig och Katarina). Andra dagen var hon ordentligt orolig. Hon hade ögonen överallt, gick i zick zack och skällde på hundar bakom. Jag fick brotta ner henne för att ens ha koll på henne. Det faktum att kopplet som medföljde (ett stryp) inte lyssnades till alls gjorde mig mentalt trött redan efter några dagar. Till  råga på allt bodde jag och Tessan själva i början. Hon var väldigt orolig och skällde på folk som gick förbi lägenheten under natten (och på dagarna). Efter ett tips från Zandra stängde jag köksdörren under natten och Tessan fick ha två rum att sova i under natten, mitt rum och köket.


Tiden gick och jag fäste oss allt mer vid Tessan. Vi försökte oss på olika sätt vad gällde maten, ska den vara framme? Ges vid ett tillfälle eller två? Fasta eller rörliga tider? Tills vi hittade det som kändes rätt. Två gånger om dagen, fasta tider. Jag kan erkänna att mitt behov av dygnsrytm har påverkat detta också. Lugn och trygg matte föder lugn och trygg hund är mitt motto i detta läge.


Oj vad snabbt saker och ting gick nu. Från att ha en hund som gick ut på promenad med mig till att jag gick ut med hunden. Det var en övergång. Många gånger fullt utmattande. Det har varit många dagar med frustration och på gränsen till tårar. Jag har planerat dagarna utifrån Tessans motionsbehov. Grupparbeten i skolan påverkas eftersom jag inte kan vara ifrån hela dagar. Förut kunde jag sitta på skolan i 9 timmar, inga problem. Nu ska hunden ut och inte ska hon vara ensam mer än fem timmar enligt rekomendationerna (vilket vi aldrig överstigit kan jag tillägga!).


Vissa dagar har jag känt att det är ett omöjligt arbete med Tessan. Jag har tyckt om henne men hennes beteende har inte varit roligt och jag har funderat på om det verkligen var ett så klokt beslut att skaffa hund. I de tillfällena har jag tänkt på vad som skulle ske om jag inte skulle behålla henne. Kravet från gamla ägaren var att hon skulle tillbaka till dem om vi inte ville eller kunde behålla henne. Dit hade jag bestämt mig för att hon aldrig skulle igen. Det var min kraft och  motivation under de jobbiga dagarna.


Idag kan jag ha Tessan lös på promenaderna. Hennes bästa kommando är "stanna" men även "sitt" och "ligg" är kommandon hon klarar finfint. "Vacker tass" och "titta" är bara bonus. Hon vet i regel om hur långt kopplet är och drar mer sällan. Strypkopplet är utbytt till ett halvstryp och kombineras med ett retriverhalsband. Hon är med mig och cyklar, vilket tröttar ut henne för två dagar framöver. Hon kan åka tåg, buss och spårvagn utan problem. Bil har aldrig varit något problem. Det var länge sen hon hoppade upp i soffan och allt mer sällan hon försöker sig på fotöljen.


Visst har vi gjort framsteg, men varje dag är en påminnelse om vägen vi färdats. Den har inte varit enkel. Den är fortfarande inte enkel. Men valet är enkelt: Tessan ska vara här. Hon är min älskade hund. Min första hund och bara tanken på att vara utan henne gör ont i mitt hjärta. Det är väl ändå bevis på att hon ska vara kvar här?


     

Klickbara bilder från måndagens besök vid havet.

 
 
Vivi

Vivi

14 april 2010 11:01

Vad fint skrivet !!!
Förstår att det är frustrerande, jag har haft samma sak med katterna även om de är mindre djur och på det sättet mindre krångel, men jag förstår ändå vad du menar!
Du ska verkligen ta till dig det du har skrivit för mellan raderna kan man läsa om en engagerad, varm , envis kämpande kärleksfull matte!
Var stolt över de stora förändringar du har gjort!

Sv: Ha ha...kan tänka mig att du gör egen juice, du har säkert redan (elelr planer på att sakffa) en sådana där råsaftscentrifug ;P

http://www.missvivis.se

 
Vivi

Vivi

14 april 2010 14:09

ullared is the shit... *fniss fniss fniss*
OJ! Är du redan på sidan 74 ! Då måste du nog gilla den lite ;) du får se detta läsandet som livs studier! Jag ska faktiskt snart läsa om den, det var säkert över ett år sedan jag läste den nu :)
Hur blidde det med örhängena ?
Lite osäker på om de passade eller inte.

Kram

http://www.missvivis.se

 
Pem

Pem

14 april 2010 14:51

De e inte alla som tar till en vuxen hund, tänk att de finns så många vuxna hundar som skulle behöva ett nytt hem å ändå så väljs de oftast då valpar istället. Du verkar ju ha fått kanonfin "pli" på henne å hon verkar ju trivas med de så då e de la klart att de du gör e rätt!
Så grattis till er båda!!!

http://pem26.myshowroom.se

 
Pem

Pem

14 april 2010 15:48

Sv: jag tror inte de ska vara några problem å ha såsen över glassen så testa du, har inte testat de själv. Hojta gärna te om hur de var om du testar!

http://pem26.myshowroom.se

 
Bibbi

Bibbi

14 april 2010 18:30

Hej Maddo

Åhhh vad du beskriver fint hur det är att ha ett husdjur. Vet du... Det är precis likadant att ha barn :-) Ena sekunden vill man kasta dem i väggen för att i nästa sekund tänka "Hur skulle jag kunna leva utan dem"

Vad härligt att ni har så varmt. Här har varit kanonvarmt i solen idag men bara runt 12 i skuggan så det är långt kvar till sommar.

Jag gillar dig för du är trogen och en kämpe.

Bamsekramar från Bibbi, Sally och Tessan

http://hundkakor.bloggagratis.se

 
sara

sara

14 april 2010 19:10

Ja visst har det utvecklats massor åt rätt håll! :-D

http://smuppra.blogg.se

 
Bibbi

Bibbi

14 april 2010 19:30

Hej igen Maddo.

Det är klart att det räcker med att vara på jobbet under arbetstid. Du har ju en bästis hemma att vara med. Jobbarkompisarna träffar du ju ändå :-)

Tror du inte att den elaka tjejen kom precis när vi skulle gå in nu ikväll. Hon är så korkad så hon tror det är hennes hund jag skäller på. Hon fattar inte att det är hennes dåliga energi jag inte tål. Snacka om korkad hundägare.

Nä,nu ska jag blogga lite medans matte ids sitta vid datorn.

Nospussar på er och MYS ikväll. Tessan hälsar. Och så klart... matte också

http://hundkakor.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

14 april 2010 21:26

jag som har följt din blogg sedan du fick hem henne är mäkta imponerad av hur bra det har gått, och går, för er!!! Klappa dej själv på axeln och ge er credit för att ni har det så otroligt bra tillsammans nu. Förhoppningsvis har ni ju många år kvar tillsammans ju! *kramar*

http://kavril.bloggplatsen.se.

 
Sussi

Sussi

15 april 2010 07:29

Även om det är mycket jobb att få en lugn och harmonisk hund som lyssnar och lyder, oftast i alla fall, tar på krafterna men det är helt klart värt det i slutändan. Den kärleken man känner när man tittar på sin hund är obeskrivbar!
När man väl tagit ledarrollen brukar det gå mycket lättare..

Visst är det trist när dom inte kunde höja lönen lite för jobbet verkade vara rätt så kul.

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Bibbi

Bibbi

15 april 2010 09:05

God Morgon Maddo. Visst är det en härlig känsla att längta hem :-)

Vad gäller grannen så verkar det bara eskalera. I morse klockan sex for hon ut efter mig med sin hund. Hennes hund är SUPERFIN och verkar inte bry sig om vad matte gör.

Anklagelserna och otidigheterna bara haglade ur hennes mun. Typ att jag går hemma och lever på hennes skattepengar. Att jag borde gå hem och fixa till mitt utseende innan jag visade mig ute mm. mm. mm. Hon till och med attackerade min lilla Tessan genom att våldklappa henne.

Jag åkte ner och pratade med hyresvärden och bad om råd. Jag vill inte anmäla henne men jag behöver professionell hjälp med hur jag ska hantera situationen.

Nu ska jag försöka koppla bort henne ur mitt sinne för att få en dag med sinnesro.

Kram på dig min fina vän

http://hundkakor.bloggagratis.se

 
Sally

Sally

16 april 2010 09:49

Voff....

Kikar in för att kolla hur ni tjejer har det. Kanonas gissar jag eftersom det var bloggfritt igår.

Fortsätt trivas. Nospussar på er

http://hundkakor.bloggagratis.se

 
Teija

Teija

16 april 2010 12:29

Så roligt att läsa att det går så bra och att du mår så bra av din vovve:D Heja er!
Här sitter jag och skall snart ut och fixa med bilen, jag gör allt för att slippa. Satte färg i håret - du skulle se mig. Eller inte, ähum... Bara det inte ringer på dörren haha
Hoppas att du får en go helg, kramelikramisar♥

http://varannandag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards