Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 6 januari 2010

Spöken som måste komma ut.

Av Dream Maddo - 6 januari 2010 01:08

Ibland hatar jag att gå och lägga mig. Något så enkelt som att sova kan vara så skrämmande men ändå så lockande. Jag vet att jag kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden men jag är rädd för att vakna av drömmarna. Jag har sovit rätt bra den senaste veckan men min skräck inför sovmomentet kvarstår. Jag hatar att gå och lägga mig. Glömt hur man lyssnar på sin kropp ibland.


Det är mycket som händer just nu och det påverkar säkert hur jag mår och tänker. Imorgon ska jag ta mig tid att ringa extrajobbet. Idag blir det ju egentligen. Jag ska även hjälpa Pernilla lite med hennes studier. Katarina kommer hit imorgon eftermiddag också, hon pratar om att flytta in snart. Jag håller tummarna och hoppas. På tal om att ringa jobb så är det jobbet jag fick strax innan jul. Som pedagog i hemmet. Detta ska jag eventuellt kombinera med studier, fysiken och ledsagarjobbet jag har. Galet säger många och jag är beredd att hålla med. Finns det något jag kan välja bort frågar vissa. Men jag vet inte om jag vill välja bort något.


Just nu bor jag mycket mer centralt än tidigare vilket minimerar min resväg till och från jobben. Det betyder att min reseväg som tidigare varit studietid kommer minimeras men också att jag får sova längre. Eftersom jag har beställt böckerna till kursen hoppas jag komma iordning lagom tills skolan börjar. Enligt schemat ska vi ha rätt mycket hemstudier och det är bra. Det innebär att jag faktiskt kan jobba. Och om jag tar jobbet som pedagog i hemmet innebär det att barnet kommer sova en del mitt på dagen - studietid. Jag är inte orolig att kombinera studier och det nya jobbet. Fysiken är inte tal om att välja bort eftersom jag inte mår bra om jag inte får träna! Tre pass i veckan blir det under våren. För att jag vill och har åtagit mig det. Sen ledsagarjobbet. Det vill jag inte välja bort eftersom det nya jobbet är tidsbegränsat betyder det att jag skulle välja bort min säkerhet att ha ett extrajobb med lön framöver. Ingen bra idé. Det jobbet är däremot lättare att dra ner på.


Jag har redan planerat att söndagarna ska vara heliga. Så körde jag första terminen i skolan och det gick bra. Jag tror att detta ska gå bra. Men ibland oroar jag mig ändå. Oj, det blev långt detta inlägg. Men så skönt det var att få ur sig all oro. Det känns som om jag fick klarhet i det nu.


Min telefon fungerar nu. Lycka är det. Det har varit problem med efter lite hjälp så visade det sig vara ett mycket enkelt problem. Det är löst nu. Skönt. Liksom min oro. Dags för sägen. Kanske läsa lite? Skönlitteratur är bra och det lär inte bli allt för mycket av den varan under våren... Det kanske ni förstod? Det är svårt att hitta den där balansen i livet. Jakten på mig själv får fortsätta under våren. Med skola och jobb... och jobb... och... ja, ni förstår!



Bild från en av mina första modellsessioner

 
 
Ingen bild

Martin

6 januari 2010 09:36

Det är en väldig massa att tänka på och jobba med, om någon ska klara det är det du! och det löser sig alltid på något sätt som du själv brukar säga:)

 
sara

sara

6 januari 2010 13:22

Skönt att ösa ur dig, hoppas du kom till ro och inte behövde vakna under natten!
Oj, mycket du tagit på dig till våren men jag förstår varför det är svårt att välja bort något också. Du får ju iaf testa och se om det funkar och gör det inte det får du skära ner på sakerna då. Nu får du göra ditt bästa att pussla ihop allting istället.
Hoppas hon flyttar in snart så du slipper vara ensam i lägenheten om nätterna...

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

6 januari 2010 14:26

Ibland är det lätt att ta på sig lite för mycket! Men det är bra grejer du dragit på dig ;-)
Jobb och studier är ett nödvändigt ont och träning så viktigt för kroppen! Känner jag dig rätt så hittar du en bra balans för att få allt att fungera. Så mycket har jag läst mig till om dig ;-)

Ha en riktigt bra dag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

6 januari 2010 15:20

Martin: Tack, det känns bra med stöd. Ja, jag tror att jag kommer klara det men det känns aningen tungt ibland. Välja bort saker som får mig att må bra känns dumt också. Det är ju inte långsiktigt så det borde gå!

http://blogg.dreammaddo.se

 
A

A

6 januari 2010 18:01

Oj! Verkar bli körigt till våren... Glöm inte att tänka på dej själv emellanåt, och då inte bara på söndagar... ;) Kram

http://kavril.bloggproffs.se

 
marica

marica

6 januari 2010 20:07

Låter som du har en plan i alla fall!
Ibland önskar jag att dygnet hade lite mer timmar... Ett tag går det ju att köra på i 120 men man orkar inte hur länge som helst, har jag förstått ;) På måndag ska jag må bra, då börjar skolan igen!!
Kram!

http://maricaaberg.blogg.se

 
Vivi

Vivi

6 januari 2010 21:10

Jag hade en sommar som jag jobbade 150 % kunde jobba till 03 sova två timmar för att sedan gå till mitt andra jobb som började 07. Jag ahr även haft perioder då jag haft upp till tre olika jobb samtidigt, det går ....ett tag. Det gäller bara att du hela tiden känner efter för när du blir för stressad för små saker och ångesten kommer på kvällarna är det dags att sluta :)
Tror du kommer klara det bara du känner av dig själv ! ;)

http://www.missvivis.se

 
Zandra

Zandra

6 januari 2010 21:23

Full rulle! Men det kan också vara kul :)
Ett tag pluggade jag isländska, dansade och klättrade två dagar i vecken. Samtidigt som jag jobbade heltid.
Det funkade, och jag tyckte det var roligt. Är det bara under en viss period är det inga problem. Men jag hade nog inte orkat leva så hela livet.

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards