Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 20 december 2009

Tankar kring flytt, lägenhet och möblering. Och lite träningsvärk.

Av Dream Maddo - 20 december 2009 22:22

Det märks att julen närmar sig med stormsteg. Tidigare hade folk all tid i världen, nu är det stress, stress och åter stress. Inhandla julklappar i sista sekunden och planera resor och firande. Själv sitter jag i lugn och ro och avnjuter ett glas vin. Nej, det gör jag inte för jag minns knappt när jag drack alkohol sist. Jag sitter och försöker mig på att finna nya läsvärda bloggar.


Eftersom väntan inte är min grej har jag målat om väggen i vardagsrummet idag. Nina hjälpte mig med första lagret efter julfirandet och andra lagret körde jag på själv. Från att jag bestämt mig för färg till att det var målat tog det... ett dygn! Nu är jag lite nykär i min lägenhet. Tidigare har det bara varit skönt att få nytt ställe. Jag har trivts rätt bra med flyttandet även om det varit pyssligt. Nu känns det mest bara konstigt. Jag hade börjat acceptera läget att bo själv i denna grymt dåligt planerade lägenheten när Katarina frågade om vi skulle söka tillsammans. Sagt och gjort. Så fick vi lägenhet efter bara några månader. Nu ska vi flytta. Otroligt.


När man rensar ut så mycket gammalt som jag gör nu blir man lite nykär i det man sparar. Jag har kommit att bli nykär i mitt vardagsrum. Det är liksom mysigt. Visserligen brukar jag alltid gilla vardagsrummet närmare jul. Jag tycker att jag är duktig på att få till en mysfaktor i lägenheten. På sommaren är det svårt att få till mysfaktorn med så mycket fönster som släpper in ljus. Nej, inga persienner här inte. Rullgardiner har jag kostat på mig till sovrummet dock!


Jag tror det är sunt att börja tänka positivt om lyan. Det sägs ju att man ska lämna med huvudet högt och leendet på läpparna. Okej, det sista la jag till själv men mest för att jag tror det stämmer! I motsats till de flesta andra kommer jag högst troligt fira jul genom att packa ner mina julsaker och andra prylar. Jag tänker att jag borde vara färdigpackad samma dag som jag flyttar. Förhoppningsvis får vi massor av hjälp. Det skulle vara skönt.


Förresten är en garderob tömd! Katarina ska komma förbi på tisdag och kolla igenom mina prylar. Om hon vill ha något av det, annars tänker jag slänga det. Föreningen kanske ville ha böckerna som blev kvar. Då skänker jag dem till fängelser i Göteborg. Det känns bra. Jag tror att man ska förtjäna ett straff men också att man ska få möjlighet att känna att folk tror på dem när de kommer ut. Om jag skänker böcker tror jag att jag visar att jag tror på dem. Det känns toppen. Sen får andra säga vad de vill om personer i fängelser, detta är min åsikt.


Imorgon bär det troligtvis av till Bauhaus (http://bauhaus.se) igen för att köpa kartonger. De var billiga där. Nina och Linda ska ändå dit och köpa gran, eftersom den är billigast där, så jag smiter med dem. Så är det träning på förmiddagen som gäller. För er som kommit såhär långt i texten kan jag bjuda er på en rolighet: Jag har förbannad träningsvärk! Jag har ont i både armar och lår men jag skrattar åt det så det tillåter jag dig att göra också. Hihi.


På tal om träning. Jag stod i spegeln idag och beundrade mitt resultat. Vissa dagar känns det bara som om ingenting händer och sen kommer en dag då det känns som om allt hänt under en natt! Det är häftigt. Jo, idag tittade jag på armarna och dra på trissor när jag insåg att gäddhänget i princip är borta! Snacka om att jag kommer sova gott inatt med denna vetskap. Jag är nog rätt nöjd. Men sen har det blivit en och annan kaka, bulle, fika och julbord så magen ser ut som en ballong. Det blir så när jag äter mycket mjöl och lite protein samt dricker för lite vatten.


Nej, detta inlägg innefattar ingen bild men en film! Visserligen är det inte riktigt såhär min lägenhet ser ut eftersom jag älskar att möblera om har det nog möblerats om ett tiotal gånger sen filmen spelades in. Lägenheten och väggarna är däremot samma! 




Ny lägenhet.

 
 
Zandra

Zandra

20 december 2009 23:02

Jag tycker nog att det bästa med att flytta (förutom att man får ett nytt hem) är att då blir man tvungen att gå igenom allt, rensa och slänga.

Min helg har varit kanon! Har sett Betnér och varit på IKEA vad mer kan behövas för en lyckad helg? ;)

http://drak.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

21 december 2009 07:54

Du kanske kan skänka sakerna till myrornas eller röda korset! Har hört att dom till och med kommer och hämtar om man vill det..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

21 december 2009 08:57

Förstår att det är mycket känslor med en flytt, det kommer gå bra ska du se, men det är klart att du kommer sakna din nuvarande lägenhet lite ändå.
Ohh vad roligt med en film, nu är jobbets dator si så där med filmer, har t.ex inget ljud så jag får kolla när jag koemr hem *nyfiken* :)

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Martin

21 december 2009 10:25

Ingen stress utan bara ett glas vin eller liknande haha:)
Iaf, nu börjar det ju arta sig rejält med lägenheten både den gamla och den nya, låter det som! Det kommer att kännas skitkonstigt för dig att lämna denna lägenheten..men det är värt det såklart!
Träningsvärk är lite lite roligt:P Grattis till resultatet!

 
Ingen bild

Martin

21 december 2009 10:26

Ingen stress utan bara ett glas vin eller liknande haha:)
Iaf, nu börjar det ju arta sig rejält med lägenheten både den gamla och den nya, låter det som! Det kommer att kännas skitkonstigt för dig att lämna denna lägenheten..men det är värt det såklart!
Träningsvärk är lite lite roligt:P Grattis till resultatet!
Ha en underbar dag!kram

 
Teija

Teija

21 december 2009 12:28

Vad hemtrevligt och mysigt du har det! Tack för att du visar, det var verkligen roligt att få se!

Kul med gäddahänget! Du är så duktig. Borde nog göra detsamma med mitt häng, hahaha både här och där:-D

Skönt att du kan ta det lugnt med julstöket... det verkar som du mår bra?

Skickar dig goa kramen♥

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Maddo

Maddo

21 december 2009 16:16

Martin: Men jag drack ju inget vin! ;)
Haha, man kan nog se olika på träningsvärk. Jag bara garvar. :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

21 december 2009 17:18

Garva är väl det bästa man kan göra :P haha

 
Maddo

Maddo

21 december 2009 17:25

Martin: Ja, annars får man inget skoj liv!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Anna

Anna

21 december 2009 21:59

Det är så kul att få följa dej när du håller på med allt, och ändå lyckas sitta i lugn och ro, utan ett glas vin, :) och bara ta det med ro! Träningsvärk är ju en skön värk ändå ju!!!

http://gandalph.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards