Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 16 december 2009

För att förstå behövs en bakgrund.

Av Dream Maddo - 16 december 2009 13:05

Ibland behöver man en historia för att förstå. Ibland vill man inte dela med sig av allt och ibland låter man känslorna ta över och det blir istället så att ingen förstår något. Så blir man frustrerad över att ingen förstår när man egentligen inte berättat hur det är. Känner du igen dig? Alla gör vi så ibland. Därför ska jag berätta om mina olika turer fram och tillbaka till Göteborg och i Göteborg.


Mitt tips är därför att du tar tag i te- eller kaffekoppen, laddar upp med en bulle eller kaka. För detta är en rätt maffig berättelse. Är du beredd? Då kör vi!


Hösten 2002 flyttade jag till Göteborg för första gången. Jag hade kommit in på skolan (Burgårdens utbildningscentrum - gymnasiet) jag hade sökt. Egentligen hade jag ingenstans att bo men tänkte att det får lösa sig. Min dåvarande pojkvän bodde i Göteborg och hos honom fick jag bo tillfälligt. Detta var i Kaverös. 

 

Jag hittade ett rum tids nog och flyttade in hos en familj på Hisingen. Där bodde jag resten av mitt första år i gymnasiet. Jag tror jag flyttade i oktober för jag vill dra mig till minnes att jag firade min födelsedag där.

 

Under sommaren får man inget CSN och därmed ingen inkomst (vi hade tillägg för studier på annan ort) så jag fick gott och väl flytta hem under sommaren. Bodde mestadels hos mamma under dessa somrar.

 

Hösten 2003 hade jag, ännu en gång, inget boende och fick tillfälligt bo hos en kompis mamma i Masthugget. Där bodde jag tills jag flyttade till Partille. I Partille delade jag lägenhet men även där var det problem om jag inte kunde betala sommarhyran. Lyckligtvis hittade jag ett boende på Hisingen innan sommaren där jag kunde ha mina saker under sommaren och återkomma till hösten. Där bor jag några veckor innan jag flyttar upp till Stockholm under sommaren. Jag bor då mestadels hos mamma men även hos pappa.

 

Tyvärr gick det inte så smärtfritt som vi hade tänkt oss. Under sommaren ringer de och ändrar sig. Jag får söka boende - igen. Jag får tag i ett rum i Högsbohöjd. Ett område jag alltid älskat. Bra hyra också. Så skaffar jag pojkvän och är mestadels där så jag tycker att mitt rum känns överflödigt. Jag flyttar till en kompis pojkvän i Angered och bor i hans vardagsrum. Detta tyckte jag lät bra eftersom jag ändå sällan var hemma. Men det tog slut och jag fick faktiskt bo i vardagsrummet, hos två rökare och som gärna såg på tv sent på natten. Rekomenderas ej.

 

Jag flyttade till Stockholm efter studenten. Det säkra före det osäkra. Bodde till en början hos mamma, det gick inge bra och blev utslängd av hennes man (med resultatet att jag hade en mamma som ringde och grät för att jag skulle komma tillbaka, en annan historia helt enkelt). Bodde hos pappa ett tag men kände att jag behövde stå på egna ben. Därför flyttade jag inneboende i januari 2006. Tjejen jag bodde med var min mammas kompis dotter. Det gick bra. Men jag kände att jag inte ville bo kvar i Stockholm och sa därför upp mig från jobb och bostad för att flytta ner till Göteborg permanent.

 

Mitt flyttlass gick till Nina och där bodde jag en månad innan jag flyttade inneboende i Bergsjön. Jag trivdes varken i området (det handlar inte om fördommar, jag är uppvuxen i ett invandrartätt område och bor själv i ett just nu) eller med henne jag bodde med så när min pojkvän flyttade ner och bodde i andrahand hos min gamla lärares son frågade vi om det var okej att jag kom med. Det var det och vi blev sambos.

 

Några månader senare fick jag veta att han spelmissbrukade och jag kände att jag inte litade på honom. Vi fick en lägenhet i samma veva men jag valde att inte skriva honom på lägenheten utan att stå på den själv. Så kom jag till min lägenhet i mars 2007.


Hann du med? Kortfattat: Jag har bott på sju "fasta" ställen i Göteborg under mina studier (gymnasiet), räknar man med att jag i princip bodde hos min pojkvän sista året blir det åtta. Sen har jag fått flytta varje sommar vilket blir elva (om vi räknar med pojkvännen) ställen. Sen bodde jag hos pappa och inneboende i Sthlm. Tretton. Därefter har jag flyttat fyra gånger. 17 blev det - sen 2002. Detta är alltså min 18:e flytt sen 2002. Då har jag inte räknat med att jag bott hos pappa under somrarna eftersom detta inte krävde något flyttlass.


Genom denna berättelse som är kraftigt nerkortad vill jag ändå säga att jag vet en del om hur det är att flytta. Förut har jag mestadels flyttat för att kunna gå kvar i skolan. Nu flyttar jag för att jag vill. Jag trivs inte att bo själv. Det är svårt för mig att lita på min egen vilja ibland och då blir jag rädd. Jag är livrädd för denna flytt samtidigt som jag ser fram emot det. Min rädsla visar sig genom oro för datum, kartonger, bilar... you name it! Jag vet att det egentligen är min rädsla och jag vet att det kommer lösa sig likaså vet jag att jag vill. Men det skrämmer mig, det tänker jag inte ljuga om.



"Ju mer du vågar veckla ut dig, desto mer utvecklas du."

Christian Olsson (2008, s. 118)

 
 
marica

marica

16 december 2009 15:00

Jag hoppas att du ska finna trygghet i den här lgh tillsammans med din vän! Det är du värd! Jag tänker på dig, kram!

http://maricaaberg.blogg.se

 
Ingen bild

Martin

16 december 2009 15:02

Jag förstår verkligen att det är skrämmande, samtidigt som det positiva ju överväger

 
Maddo

Maddo

16 december 2009 15:06

Martin: Ja det är klart det överväger men ibland blir jag bara så förbannat rädd.

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

16 december 2009 15:13

Oj, jag trodde jag flyttat mycket...
Vissa trivs med det och ibland är det tyvärr bara fråga om otur för andra :(
Hoppas att du kan hitta en fast punkt nu, börja "bygga bo" ..om det är det du vill ?
*kramar om*

http://www.missvivis.se

 
Anna

Anna

21 december 2009 22:21

Vilken historia du kan berätta för barnbarnen sen! Vilket äventyr, även om det inte alltid var positivt. Du verkar ändå ha kommit stark ur denna livserfarenhet, hoppas du tar åt dej av det! Önskar dej lycka till i ditt nya boende, som jag ju läst om längre fram i bloggen. Håller på dej!! Kram

http://gandalph.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards