Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 8 november 2009

Är det fel för dig om det är fel för mig?

Av Dream Maddo - 8 november 2009 18:57

Det är svårt för mig att se saker ur andras perspektiv. Jag försöker verkligen. Men jag förstår inte. Kanske har jag för mycket insyn från mig själv. Jag syftar självklart på festen. Det som sårar mig mest är det outtalade. Hur beter man sig på en fest? Alla har vi olika normer och värderingar om detta. Vilka normer och värderingar lägger vi i ordet fest egentligen? Är det en stund då man får göra det man vanligtvis inte får? En stund att fylla på tanken och bli dyngraka eller vad är egentligen en fest?


Jag ska erkänna första missen. Det kom för många. Det var alldeles för många. Några av de som kom var dyngraka redan från början. Andra missen var att jag tillät folk ta med sig allt för många egna vänner. Utan större koppling till mig. Kopplingen till mig blir väl rätt relevant på en födelsedagsfest. Därefter gjorde jag lekar som tydligen inte uppskattades, jag accepterade inte att folk hade treligt utan ville ha lite rörelse (lekar) samt väntade för länge med lekarna. Två och en halv timme efter att festen hade startat, en timme efter senaste personens ankomst hade vi hunnit med att: ha försnacket (lära känna varandra, ca 1 timme), paketöppning, tårta och påbörjat en av lekarna som spårade ur, jag hade hunnit bli arg, ledsen, besviken och sårad. Jag känner att det inte är mycket med två och en halv timme. Men jag tror det är fel tänkt av mig. Borde helt enkelt delat upp folk i lag så fort de kom innanför dörren, skickat ut dem att leka tills alla hade kommit. SEN skulle jag startat lekarna och EFTER det skulle jag ha låtit folk lära känna varandra.


Mötet med min kusin slutade med tårar. Inte framför kusinen. Förra kusinen jag träffade slutade också i tårar. Inte framför henne heller. Det var inte samma typ av tårar. På något sätt såg jag framför mig hur jag välkomnnades in i den nya släkten. Jag kände mig glad över att ha en ny släkt. En ny sund släkt. Det fick mig att må bra. Mina vänner sa att jag kändes mer harmonisk. Men nu är jag rädd över att mitt intryck av den andra kusinen och mitt agerande på festen tolkas utifrån andras ögon. Jag är rädd över att bli missförstådd och jag är rädd att... jag inte får någon mer chans.


Jag är livrädd. Det är inte bara ekonomiskt jag är rädd för just nu. Jag är rädd över att jag förstör för min släkt. Jag är rädd över att vara en jobbig eftersläntare. Att jag kanske inte är lika önskad i min nya släkt som de är önskade i mitt liv. Tänk om jag är det svarta fåret? Jokern? Den felande länken? Jag känner mig så otroligt ledsen och ensam.


Den sista gästen gick nyligen. Det är skönt, skrämmande, läskigt och tomt utan gäster. Gästerna ger mig tid att slippa tänka en stund. Bara få ägna mig åt dem. Att de ska få det bra. Men nu måste jag rå om mig själv och jag vet inte om jag är redo för det. Jag orkar inte med mig själv. Jag vill inte ha med mig att göra just nu. Känner mig ful...fel...bara fel, fel, fel.

 
 
marica

marica

8 november 2009 20:56

Gumman då! Jag tror att du tänker alldeles för mycket på alla andra! Tänk på dig själv!! Önskar jag kude få krama om dig! KRAM

http://maricaaberg.blogg.se

 
sara

sara

8 november 2009 21:15

Öhm alltså. Jag kanske är tråkig men jag tycker inte om att komma och fira någons, som jag inte känner, födelsedag. Troligen skulle jag inte ta med en massa till min kompis födelsedagsfest om de inte känner kompisen. Möjligen en men då ska det vara någon speciell anledning (hon kom på besök från långväga håll den helgen, tex).
Inte heller att komma full till fester, eller bli aspackad på plats heller. Jag skulle inte hoppa i någons säng. Har inte hoppat i någon annan säng än min egen sedan jag var max 10 år.
Jag skulle hakat på lekar även om de kom för sent, värden har ju ansträngt sig och då kan jag också göra det.

Å andra sidan stämmer alla dina efterkloka resonemang. Men det är ju lätt att vara efterklok och nu vet både du och jag hur man ska göra för att undvika dessa bekymmer.

Var din kusin på festen? Du kan ju tala med dem och säga något i stil med att "ni måste absolut säga till om ni tycker att det blir för mycket". Jag hoppas att du bara inbillar dig och är inne på negativa tankar tillfälligt.

Du har en award hos mig. Du ska skriva 10 saker om dig själv.
Kramar

http://smuppra.blogg.se

 
Vivi

Vivi

9 november 2009 10:08

Oj oj ...vilken fest!
Eftersom du är så underbart ärlig och berättar om allt kommer jag också med lite synpunter...
Ja du överreagerade, man måste faktiskt låta folk hämta sina saker MEN varför kunde inte en av vännerna bara motat bort folk och hämtat sakerna så du slapp möta alla jobbiga männsikor.
Jag tycker det låter som om folk verkligen, som du säger, betett sig fruktansvärt respektlöst! DU är värdinna och det var DIN fest för att DU fyllde år, då ska man gladeliga vara med på lekar och annat du annordnar, visst vill man ordna en tröja som det spillt på kan jag iof förstå det, då kunde hon ju varit utanför leken.
Summan av kardemumman är väl att folk betedde sig illa och jag förstår varför det brast för dig, det är iten alsl konstigt, tycker det är tråkigt att du inte verkade få stöd av ngn vän som kunde tagit över och motat bort folk!
Ush ... hoppas du må lite bättre idag och även om du kanske hade en lite stark reaktion så hade du ju rätt i att folk betedde sig illa!

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Phuong

9 november 2009 10:20

När jag sa att "Du kanske skulle haft tipspromenaden tidigare" var inte för att vara otacksam över att du hade angsträngt och planerat det, utan jag sa det för att du kanske skulle tänkt på det nästa gång, eftersom det tydligen inte gick så bra som du hade tänkt dig och man hörde hur irriterad du var. Men egentligen handlar det inte om exakta timmar, att du inte tyckte att 2,5h var för länge för dig. Ibland handlar det om att checka och känna in stämningen. Har alla väldigt kul och pratar med varandra, kanske man inte ska avbryta för att ta på sig kläderna och gå ut. Visst jag var med på noterna och var såklart med också, men man ska väl inte behöva gå helt tysta och gå igenom alla frågor utan att få prata med andra eller skratta och ha kul! Jag hade hur kul som helst med andra men du kom och skällde på oss för att vi hade stannat upp för en stund för att prata med andra. Har man planerat och ansträngt sig för en lek får man komma ihåg att det ska vara en lek också, och när det inte går som du vill så förstår jag inte varför du ska bli irriterad. Då får du nog ställa frågan till dig själv...om leken var för gästernas skull eller för din egen skull?

 
Maddo

Maddo

9 november 2009 10:27

Phuong: Detta är en kommentar du skriver för att du vill ha den respons jag inte gav dig i mailet du skrev. Därför får du inte heller den responsen idag.

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Phuong

9 november 2009 11:46

Och när får jag responsen då?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards