Jag helt enkelt.

Alla inlägg under januari 2011

Av Dream Maddo - 24 januari 2011 18:40

Kanske är det dags att börja videoblogga när man ändå kan ladda upp videos på bloggen? Nej, jag har hört att det är ute att videoblogga. För er som inte förstod: Jag är ironisk!


Idag vaknade jag och kände att det skulle bli en bra dag. Sa godmorgon till Tessan och i samma veva kom ett konstigt ljud. Jag lyssnade noga men det var tyst då. Sa något till Tessan och då kom ljudet igen. Tillslut insåg jag att det var min röst! Ofan. Och vad hade jag inplanerat? Bara saker som kräver röst. Bra Maddo...


Morgonpromenad med Tessan. Jag vill inte påstå att det är lätt när rösten inte ens klarar av att säga "Tessan, kom hit"... Nej, vänta! Jag fick inte ens ut "Tessan!"... Passade på att gå in till vår hyresvärd för att ställa lite frågor (ja, smartare saker har jag gjort!), bland annat om en toalett vi skulle fått innan 11:e december... De kommer imorgon, då borde jag kunna prata. Pfft!


Iväg till kuratorn där jag hade ett givande samtal. Kuratorn å andra sidan tyckte nog jag var dum som kom dit. När jag sa "hej" frågade hon om jag verkligen skulle orka detta. Jovisst sa jag och fortsatte förklara att det låter mer än det känns! Efter 45minuter sa hon att jag borde ha talförbud så jag  misstänker att jag låter typ...förjävlig? Självklart  måste jag ju berätta detta för någon! Så jag ringer till Söt för att berätta om att jag har talförbud... Säger det en del om hur mycket jag pratar? Resten skickar jag SMS till och svaren jag fick var alla i stil med: "Hon känner inte Maddo va?", "Haha!" och "Då säger jag såhär: Håll käften! :P" vilka underbara vänner man har va?


Iväg till apoteket för att inhandla Zyx (det ska tydligen vara bra grejjor). Och sen åkte jag till min nya skola för att få inloggning och information. Fick veta att jag nog ska kunna validera och kanske redan på onsdag. Så på onsdag måste jag ha röst!


Sen handlade jag och ni ska veta hur otrevlig man känner sig när man inte kan säga ett ljud till han i kassan... Jag är sån som alltid säger hej till kassören/-skan och sen tackar för kvittot och önskar personen en bra dag. Kändes konstigt att inte göra det, är så mycket trevligare att säga något! 


Sen tog jag mig hem. Insåg att msn är bra saker. På så sätt slipper man prata men pratar ändå. Plötsigt inser jag att jag måste ringa ett samtal. Ett viktigt samtal också. Så ringde telefonen om toaletten...


I det stora hela är det så att jag har ont efter jag pratat. Värst är det efter jag hostat (då det i regel låter bra men skär så in i helvete i halsen). Sen är det jobbigt att det är tjockt slem som man bara vill hosta upp och...ni förstår den onda spiralen va? Tjockt slem -> Hosta -> Ont -> Tjockt slem -> Hosta....


Videoblogg var det ja! Ni anar inte hur mycket jag plågar mig för er va? Och hur mycket tid jag har framför datorn nu? Host, aj, host... Efter att ha pratat vill jag alltid hosta också. Så jag har verkligen ont efter mitt videoförsök. Men jag har rätt till att gnälla idag! 

Av Dream Maddo - 24 januari 2011 14:06

Jag vet inte riktigt hur jag klarat dagen med alla sysslor som egentligen innebär en jädra massa snack eftersom jag inte bör prata. Det gör ont att hosta och det är jobbigt i övrigt för det är tjockt slem som ligger i halsen (som jag vill hosta upp - AJ!). Blev rekommenderad att inte prata, eller som det uttrycktes: Talförbud! Anyway, det blir nog bra! Lite promenad med Tessis och lugn och ro så.. hoppas jag att rösten är tillbaka på onsdag! Senast, helst innan...

Av Dream Maddo - 23 januari 2011 16:19

 

Tågresan upp med Tessis i knät. Myspys.

 

Liten Filiph

 

1-årsjubileum

 

   

Filiph

 

    

Promenad med Tessis i Umeå.

 

    

Trött Tessis.  


 

Norrlänningar kan inte räkna! 


 

    

Tessis med Doris från tåget.


 

Doris sov gärna på Tessis säng på tåget.     

Av Dream Maddo - 23 januari 2011 15:50

Jag va rätt kaxig i förra veckan.. Påstod att jag sällan blir sjuk men tji fick jag. Upp till Umeå for jag och en dag senare hade jag ont i halsen. Det blev bättre under torsdagen och fredagen men natten till lördag va jobbig. Plus att jag inte orkade öppna vädringsfönstret så jag kunde svalkas. Ja, i rummet var det över 25grader vilket inte är att föredra i ett sovrum! Anyway så har jag gulligt ont i halsen nu. Min röst känner jag inte igen. Rossla är nog det mest beskrivande ordet för min röst numera. BLÄ, jag har inte tid och ork att bli sjuk!


Lite bilder från min tripp kommer upp inom kort! De är fixade och ska upp bara!

Av Dream Maddo - 19 januari 2011 08:28

Jag TYCKTE att mina bröst va stora... Men ni ska se Sandras mjölkfyllda! Snacka om fylliga bröst! Sen är de tydligen inte så underbara att ha alla gånger för de spänner och så...men ändå! På bilden nedanför så har jag ju minimini, särskilt jämfört med min Sandy!

Av Dream Maddo - 18 januari 2011 21:16

Efter ca 17 timmars tågresa är jag aningen mör. Nej förresten! 17 timmars resa. Första delresan gick bra. Till Stockholm. Sen gick det inte så bra längre. Ett godståg hade spårat ur så fick vi åka till Ånge och därifrån ta buss till Långsele, fortsätta med tåg innan vi kom till Vännäs där vi fick gå av för att åka buss till Umeå då tåget skulle köra ikapp tid. Jag har fullt överseende för att det är förseningar och jag tycker informationen varit helt okej. Förstår inte vad folk klagar på men de tycker nog om att klaga.


Nu har jag spenderat dagen med underbara Sandra och vi har passat på att fira vår ettårsdag  med en gråtande Filiph, en sovande Filiph, ätande Filiph... Javisst ja! Med varandra också! Vi tog en kort promenad och har pratat massor. Nu ligger vi döda på soffan och jag funderar på att dra mig till Sandras mamma där vi (jag och Tessan) ska sova inatt.


Bjuder på en liten bild på mig, Filiph och Tessan. Myspys.


  

Av Dream Maddo - 14 januari 2011 20:38


Jag kan inte annat än le åt Tessans bollmani. I regel har hon inga bollar inomhus men hon lyckades få tag i utebollen och den rullade under soffan när hon lekte! Stackars tös, hon har legat i en halvtimme och försökt få ut bollen. Inte hjälper det om man petar med tassen under soffan... ligga på sidan funkar inte heller. Den går inte att ta från någon av sidorna på soffan och skuttar inte fram om man gnäller på den. Tessan är inte tillräckligt stark för att flytta på soffan och inte fan kommer matte till undsättning om hon tittar på matte med supersöta hundögon samtidigt som hon gnäller och skäller. Jag undrar hur hon tänker?


 

Av Dream Maddo - 14 januari 2011 15:45

För ett tag sen blev jag påmind om att det var tio år sen jag slutade högstadiet. Jag har längtat men också bävat för den dagen detta skulle ske. Först och främst börjar man fundera på vad man gjort de senaste tio åren. Sen skulle jag vilja visa att jag kommit någon vart. Men vart har jag kommit? Egentligen har jag kommit långt. Jag har rett ut jobbiga saker i mitt liv, flyttade ett år efter nian slutade. Jag har åkt till irland, varit på öland, åkt på spa, haft egen lägenhet, delat lägenhet, haft inneboende och så vidare... Jag har pluggat, jobbat och pluggat och jobbat men jag har inget fast jobb. Jag har gått upp och ner i vikt. Testat olika dieter och hittat min egen kost. Jag har haft kanin, marsvin, tama möss och hund. Jag har hunnit en hel del när jag börjar räkna upp vad jag gjort. Men kommer jag känna och utstråla det när jag kommer dit? Ska man gå dit? Är det verkligen så bra? Jag står i valet och kvalet. Hade någon frågat mig om en återträff för gymnasiet hade jag inte tvekat en sekund. Nu tvekar jag. Hur kommer jag må efteråt? Och varför skulle jag gå?

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se