Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 28 januari 2011

Dags att damma av?

Av Dream Maddo - 28 januari 2011 09:49

Jag vet att jag har kommentarer att svara på. Jag vet. Jag vet att jag har annat att göra än sitta vid datorn. Jag vet. Jag vet också att man fokuserar på vad man vill här i livet. Jag vet. Jag vet att jag har makten att bestämma över hur jag uppfattar och upplever mina dagar. Jag vet. Men om jag nu känner att uppdraget är för stort? Att jag inte hanterar mina dagar. Mina känslor. Att jag känner kaos, även om jag vill reda ut det. Om jag känner att det blir kaos så snabbt igen när jag försöker reda ut mitt kaos? Om jag inser att självförtroende har jag, jag kan ta för mig, jag flyttar om jag vill och allt vad självförtroende tillhör...men självkänslan är i botten? Om jag inser det...har jag då insett grunden till mitt kaos? Vart börjar jag? För jag kan inte göra allt samtidigt? Och hur får jag förändringen att bli långsiktig? Hur lär jag mig att må bra? Att se det som är bra? Jag lever på gamla meriter. På den tiden jag både vågade och ville ha det enkelt i livet. Någonstans blev livet kompicerat. Men att bli sjuk, inte kunna prata och få en jobbig uppstart i skolan har knäckt mig. Det hade aldrig knäckt mig innan. Aldrig. Men nu gör det faktiskt det. Knäcker mig. Jag vill bara ligga ner och gråta. Men mest av allt vill jag finna tillbaka till det som gjorde mig glad.


Jag vill ha vänner över på besök igen, dricka te och snacka skit. Se en onödig film eller spela ett spel. Jag vill komma över till vännerna för att göra samma sak. Spela spel, prata skit, dricka te och bara vara.


Det är inte pengar och saker jag vill ha när jag önskar. Jag vill ha mina vänner. Inte det där planerade livet jag haft emellanåt när vännerna avlöser varandra. Nej, jag vill ha sådär som det var när jag bodde själv. Folk kom över och det gjorde ingenting att någon annan redan var där. Vi hade trevligt ändå. För mina vänner har alltid fungerat ihop. Även om de inte valt att umgås privat så har de alltid kunnat umgås hos mig. De har skrattat. Pratat. Och bjudit på sig själva.


Nu längtar jag efter att bli frisk, men tills dess önskar jag något som känns meningsfullt. Jag läser en bok "Mia Törnblom - Så dumt!" och det är verkligen skönt. Det är att släppa omgivningen. Jag borde läsa mer. Böcker har jag ju alltid tyckt om. Skolan förstörde det lite. Inte skolan i sig. Utan tvånget att läsa. Jag älskar att läsa. Fly in en stund i mina drömmar, tankar och allt som hör till. När blev jag så kräsen om vad jag läser? Bara jag läser är det väl bra egentligen? Dags att damma av bibliotekskortet?

 
 
Zandra

Zandra

28 januari 2011 15:08

Ja jag litar på att du klarar att ta hand om dig själv ;) Och känna själv vad som är bäst för dig. Hoppas du blir frisk snart! då ska du se att det känns bättre.
Men vad jobbigt det där med CSN :/ Man har ju inte direkt någon buffert som student.

Försök att bara ta hand om dig själv tills du blir frisk. Sen tycker jag du ska åka hem till dina vänner, vänner är alltid bra för välmåendet! Eller bjuda hem dem till dig? Ibland måste man själv ta initiativet för att något ska bli av.

http://drak.bloggagratis.se

 
Zandra

Zandra

28 januari 2011 15:21

Vad tråkigt att det blev inställt :/ du kanske har någon annan vän som kan komma över istället? Någon annan som också känner sig lite ensam och i behov av sällskap :)

Vad bra, då klarar du dig i alla fall!
Jag la undan lite från min sista lön jag fick, och har kunnat spara lite julklappspengar, men utöver det finns det ingen möjlighet för mig att spara. Med två hyror och fasligt mycket tågpendlande går jag så gott som alltid plus minus 0 innan "löning".
Och jag lägger hellre pengarna på att kunna åka hem till min sambo på helgerna än att lägga undan dem. Så det är helt självvalt :)

http://drak.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

28 januari 2011 17:41

Det är ju en bra början att vara medveten om vad man gör för "fel". Du klarar detta min vän!! Du är stark!! Du är bäst!! Kram <3

http://kavril.bloggplatsen.se

Dream Maddo

31 januari 2011 11:59

Du är ett sådant bra stöd!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se