Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2014

PKU och återbesök

Av Dream Maddo - 12 oktober 2014 08:19

Igår var det återbesök och pku. Pku är ett test för att utesluta sjukdom. Då alla på BB var så bra pålästa om mig genom journalen tog jag lite för givet att denna bm skulle vara det också. Återbesöket görs nämligen på BB.

Men denna bm hade jobbat "för länge" och gjorde kontrollen på mycket rutin och lite hjärta.

Vägde bebis som gått ner 55 g, tydligen jättebra och "tyder på att amningen fungerar" mitt problem har aldrig varit mjölk utan snarare ont och överproduktion.. Jag är glad att jag ringt om hjälp istället för att vänta med frågor..!

Så säger bm "du kan lägga barnet till bröstet" varpå hon går ut från rummet (för att hämta något?) och lämnar dörren öppen. Kvar står jag. Osäker och obekväm.

Hon misslyckas med blodtagningen och tillkallar en kollega. In kommer kollegan och bm från första kontrollen. Ni vet hon den klämkäcka? Amningen avslutas och sockerlösning tas fram.
Den klämkäcka skjutsar ut den andra. Hon försöker sticka men vi har ett svårt barn att sticka... Nästa personal tillkallas och det visar sig vara hon som jag pratat med i telefon flera gånger om amninge. Nu pratar vi stick i huvudet...misslyckas.... Andra stället funkar det, efter hot om att ringa neo..!

En timme..

Jag frågade första BM om när man kan börja komplettera med ersättning för att få sambon delaktig. "vid sex månader!" var hennes svar...förlåt att jag vill ha ett jämställt föräldraskap liksom... Hade detta varit vid första hade jag nog brutit ihop och gett upp..

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se