Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 29 maj 2014

Babynest, delbart.

Av Dream Maddo - 29 maj 2014 20:05

Ja, det är ju så mode med babynest så jag tänkte försöka mig på att göra ett själv. Googlade lite och finns ju oändliga mönster men de är rätt lika varandra ändå! Jag valde ett med skumgummimadrass, känns mer stadigt.


Detta använde jag;

  • Mönstrat tyg (Jag köpte mycket så det kan finnas detaljer med annat i samma tyg så hade 1,5m. Räcker nog med 1m men beror på hur mönstret är också, mitt behövde jag ha på längden)
  • Enfärgat tyg (Samma där; jag hade 1,5m men det räcker nog gott och väl med 40-50 cm om bredden på tyget är 1,5 som standard är!)
  • Plattvadd (Jag behövde 2,5m)
  • 2st dragkedjor i matchande färg (Jag gjorde mitt nest ganska långt så jag tog 2*80cm)
  • Snedslå/kantband (1pkt var fem meter, räckte gott och väl!)
  • Snöre (Såldes också i pkt om 5m)
  • "Stopp" (för tråden, frivilligt)
  • Skumgummi
  • Tråd

Jag började med att kolla upp måtten i blivande liggvagnen, tänkte kunna ha nestet i den också! Standardmått räknade jag till; Madrass: 60*30, Korv: 105*30. Jag gjorde min korv 42 cm och fållade inte utan zickzackade bara kanten (hade nog gjort den smalare med facit i hand). Då mitt tyg hade mönstret på längden klippte jag av dem i rätt längd i slutet. Jag zickzackade alla kanter. Sydde ihop korvdelarna så att mönstret blev "rätt" på båda sidorna. Satte kantband för att jag tyckte det passade bättre.


  


Därefter klippte jag till madrassen.
Jag nålade nu fast dragkedjorna på det tyg som skulle vara till bottenplattan och sydde på den.


  


Sydde därefter ihop större delen av styckena och satte i madrassen. Ny sydde jag ihop den delen som var kvar.


 


Nu nålade och sydde jag på kanalen mitt på det som skulle bli korv, jag hade mönstrat tyg med rand som visade mig att jag låg rätt till hela tiden.


 


Dags att trä in snöret! Efter en del googlande insåg jag att detta var enklast innan fyllningen och ännu enklare om den ändå är rak!


 


Nu var det dags att sy ihop korven! Jag nålade fast andra änden av dragkedjan och sydde ihop sidorna, jag ögonmåttade vart slutet skulle vara så jag slapp sy "för långt".


 


Testade nu att sätta ihop dragkedjorna. Då såg nestet ut såhär;


 


Jag mätte vart jag ville att korvarna skulle sluta. Klippte, zickzackade och fållade därefter sydde jag ett kantband nära nära kanten. Jag rullade plattvadden och stoppade in den (enkelt som tusan när korven var rak!), satte tråd genom ändarna, knöt så kort jag kunde och brände slutligen kanterna.


 


Jag satte stoppet på snörerna till själva nestet och brände kanterna där också.


 


Nu är nestet klart och det tog inte alls lång tid. Nu syr jag en del själv så det kan ju bero på det. Och ni kunniga vet att jag inte använt bommulstyg på mönstertyget. Ajabaja! Men ibland får man chansa i livet. Dottern sov på mage så vi hoppas att lilla vem inte dör av detta! ;) Här är mitt färdiga nest;


 


Nestet blev snabbt stulet och min gamla nalle blev nedbäddad. Blir nog till att sy ett eget nest till dottern. Enligt BF har jag 140 dagar på mig. Det är nog lugnt!


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Träna glosor med Ovido