Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 11 december 2013

Rubrik saknas

Av Dream Maddo - 11 december 2013 20:15

Idag var det då dags för ytterligare ett samtal med parrådgivningen. Skäll för att vi inte tar tid till oss själva. Känns som om jag bråkat om det med min sambo sen början och nu börjar jag ledsna också. Så jag blir också delaktig i icke-görandet. Suck. Ibland skulle jag önska semester från allt så jag kunde få energi att börja om. Men kraften kommer nog långsamt om man bara försöker.


Står i ett dilemma. Jag har ju gått ner närmare 20 kg sen i somras och vill få en fastare kropp. Men energin som är minimal ska räcka till så mycket och egentligen behöver jag nog mest skriva av mig för att få grepp om tankarna så de blir lite mer strukturerade och riktiga. Det flyger förbi massa "just ja!" och "visst fan!" i huvudet och det känns som om man aldrig lyckas. Om man sätter små delmål och bockar av dem...borde det inte bli enklare då?


För mig är träningen viktigare än kosten. Man säger att vi lever längre med rätt kost OCH träning. Jag är ärligt talat inte ute efter att leva längre, jag är ute efter att leva mina dagar bra. Jag vill däremot ha en fast kropp och tror mer på träning än på kost. Kost för mig är energi in och ut. Inte mer än så. Inte att man ska äta ditt och dutt. Jag tycker man ska testa och testa och testa. Därmed inte sagt att man inte ska tillåtas ogilla saker. Men smaklökarna funkar faktiskt så att man kan påverka dem i många fall. MEN räkna kalorier och må skit är inte min grej. OCh att räkna kalorier är för många väldigt ångestladdat. Vad är en normal portion? När jag upplevde att jag åt för mycket valde jag att äta på mindre tallrikar. Ja, våra tallrikar har blivit större! Så varför inte ta en mindre tallrik? Vi äter med ögat. Lura hjärnan! Sen då? Vart vill jag komma? Jag vill komma till att jag vill bena ut mina tankar. För min skull.


Så...

Träning - Kost

Familj - Träning

Jobb - Träning

Jobb - Familj

Mobil - Dator

Dator - Familj

Familj - Mobil

Jobb - Kost


Jag har bara bollat i huvudet. Och utifrån mina tankar och spontana svar så upplever jag att;

Min familj är viktigast.

Träning är vitkigt.

Kost och Dator är prioriterat, men inte högst.


Tid. Det är något jag önskar man kunde styra över mer. Jag minns hur man satt och sa att man inte hade så mycket tid när man fick första jobbet. Nu jobbar jag och har barn. Det innebär för mig en timme längre morgonrutiner. En timme längre eftermiddagsrutiner (INNAN jag nått fram till hemdörren). Det betyder att jag har två timmar mindre tid till saker. För mig tar det en halvtimme till gymmet från hemdörren. Sen ska man byta om och sånt...man vill väl vara där en kvart innan ca. 45 minuter innan träningen behöver jag åka hemifrån alltså. En timmes träning och sedan dusch, ombyte och hemgång. Säg 50 minuter då duschen ska räknas in förutom ombyten... Plötsligt var det inte bara en timmes träning utan hela kalaset gick på två timmar och 35 minuter. Prioriteringar. Jag har därför valt att ge min sambo en omgång träning med Paolo Roberto i födelsedagspresent. Träna med kroppen som verktyg. Tillsammans. Det borde ge mer tid. Söker dock en bok som han skrev om Parträning. Den verkar inte produceras längre men jag vill ha den! Helst innan söndag... Ger upp. Nu ska jag försöka få pejl på livet igen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se