Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 4 december 2013

Rubrik saknas

Av Dream Maddo - 4 december 2013 20:25

Det blir som det blir med antalet inlägg. Hur ofta osv. Nu börjar vi komma i julstämmning. Sambon och jag har som vanligt olika syn på hur julkänslan ska utryckas. Jag är uppvuxen med fördelning av uppgifter, hög musik och smådansa och sjunga med. Det är mys tycker jag. Musiken ska vara så man måste prata högre med varandra. Sambon tycker inte om julmusik. Tycker att man ska slopa julklapparna och att det viktiga är hans mammas hemmagjorda kalvsylta. Jag är nog mer för traditionell jul. Inte galet traditionell men... Jag vill att alla ska vara delaktiga. Vi ska dela upp sysslorna. Vi ska fira jul hos oss i år. Det känns. Vi kanske ska prata känslor först.


Jag har börjat känna att jag får en positivare känsla nu än innan. Jag har min medicin för ångest och sömn. Ibland glömmer jag den dock. Är värdelös på det där med mediciner... Komma ihåg liksom. Gah. Jag ser iallafall fram emot julen och det var ett tag sen sist. Jag önskar nästan lite att jag skulle få någon "riktig" diagnos. Jo, depression är riktig men luddig. En diagnos där det finns mer...gör såhär! Man ska inte önska sig såna sjukdomar men är det värt att bli 100 år om man inte kan njuta av de åren? Eller är det bättre att leva kort och njuta? Det låter kanske löjligt och dumt. Det är inte alls meningen att ta bort det jobbiga från sjukdomar. Nä, jag avslutar där.


Julen. Vi ska vara hos oss. Tända brasan. Ha massor av hemmagjord mat och bakningen...ja, ni vet. Det är mysigt att se dottern bli glad över julstjärnan varje morgon. Se hur glad man kan bli över en sån sak. Det påminner mig om hur jag brukade känna varje gång min julstjärna sattes upp. Den där mjuka härliga känslan i magen. Den är svag nu. Igen. Jag har satsat på pyntet och klapparna. Vi gjorde så förra gången att vi köpte korgar till de där som har allt... Svärmor var en av dem. Hon sa i oktober att vi kunde ta den gamla korgen och fylla på. Uppskattad? Jag tror det :) Vi kör hårt på att inte ge onödigheter. Det är svårt att inte bli för snål eller så... men tänka behov. Ja, vi får se.


Sambon fyller år snart också och jag är dom i huvudet på vad jag ska köpa. Vi har kollat lite på något gemensamt. Men vi kan inte komma överrens riktigt. Dammsugaren är död också.


Nu blev jag distraherad...  to be continued!

 
 
Bibbi

Bibbi

5 december 2013 21:32

Beundrar dig Maddo som orkar med era olikheter som är så gigantiska. Du är en kvinnlig krigare i mina ögon. Jag önskar er all lycka och jag hoppas din sambo börjar inse vilken liten diamant du är.

Kramizar från Bibbi

http://www.bibsan.se

Dream Maddo

17 december 2013 21:20

Tack fina du!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se