Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 1 mars 2013

Insikt.

Av Dream Maddo - 1 mars 2013 12:42

USCH OCH TVI OCH BLÄ FÖR FOLK SOM INTE KAN SVARA PÅ EN SÅ ENKEL FRÅGA SOM; VILL DU TA EN PROMENAD NÅGON DAG? Hur jävla svårt kan det vara att ha en rak och tydlig kommunikation? Fattar folk inte att det gör ondare att bli ignorerad än att få ett nej?! Jag har väldigt lätt för att bli arg numera. Stressen över jobbet och pengar och allt som hör till livet. Vi försöker komma upp, vi har mål såklart men det är tungt just nu. Räkningar betalades och vips. 183 kr kvar! Livet kändes tungt eftersom jag fick en extra stor lön denna månad iom. ökad tjänstegrad. Vi hann bara betala räkningarna liksom...


Behöver påminna mig själv om detta;

Jobba inte inom vården. Liten inkomst. Ingen tacksamhet osv osv...

Jag är en bra mamma med sunda värderingar.

Jag är en bra person som kan ta mig vart jag vill (så länge det inte kostar pengar!)

Jag är en bra kompis, har bara inte träffat rätt kompisar ännu.

Jag har en perfekt kropp, det är de som gjort kläderna som inte insett hur de ska göra kläderna ännu!


Vi skämtade om två av våra boenden och vem som var sexigast häromdagen. Jag ryser vid tanken på att kalla någon av dem sexig men jag insåg att hellre en stor person än en tanig. Så varför ska jag försöka uppnå något sjukt ideal? Och vad vill jag att min dotter ska tycka om sin kropp? Dags att börja acceptera sin kropp som den är. De första tre åren sägs vara de viktigaste i ett barns liv. Jag har 2 år och 1 månad på mig att påverka min dotters viktigaste år.


Detta med ideal är en fråga i sig och jag kan verkligen förundras hur folk kan orka leva efter dessa ideal när det innebär en sådan ångest över att varje vecka misslyckas. Stora mål är bra, mitt stora mål är att må lika bra som förut men jag måste bena ut det. I vården pratar man om visioner och delmål. Min vision är att alltid må bra. Mitt första delmål är att försöka få ut något positivt av varje dag. Inte fokusera på det negativa längre. Idag har jag haft ritkig egentid med gamla klassiker skrönande ur högtalarna på HÖG volym. Snart ska jag jobba. Jag borde typ ta ett bad eller något. För att spä på egentiden.


 
 
Ingen bild

Ida

4 mars 2013 11:10

Då får jag verkligen be om ursäkt! Läste igen och visst kunde det tolkas annorlunda. Inte alltid lätt med skriven text. Läst in att du fick ångest av att läsa min blogg och förstod då inte varför du läste. Men ser att jag la in mellan raderna, som uppenbarligen var fel. Så förlåt!

 
Sussi

Sussi

5 mars 2013 21:00

Vården är inte direkt kända för att betala ut höga löner, vilket är hur fel som helst. Det är ju inom vården det viktigaste jobbet utförs. Där borde det tänkas om! Vad trist att behöva gå på knäna när det gäller ekonomin. Det där som bara den på psyket, humöret och orken! Ibland önskar man bara att man kan skita och betala räkningarna och göra något skoj för pengarna istället. Men det är ju rätt så trevligt att ha tak över huvudet..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

14 mars 2013 16:44

Vad spännande med en flytt. Närmare hit säger du. Någonstans mittemellan kanske? Stora planer.. Är det nytt jobb som lockar.. Nyfiken i en strut ;)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se