Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 29 december 2012

Äntligen.

Av Dream Maddo - 29 december 2012 11:01

Scilla har under en tid inte sovit som hon brukar. Sen kom farmor på besök och julen kom och det hände massor så det har inte riktigt blivit bra. Hon har alltså bestämmt sig för att sova tre gånger på dagen istället för två och vakna en gång på natten samt vakna tidigare och somna senare. Igår sov hon två gånger på dagen och somnade tidigt på kvällen (höll henne lugnt vaken under kvällen) och dra på trissor, ungen sov hela natten! Kanske är vi tillbaka till att sova hela nätter igen?!


Många påstår att man faktiskt får stå ut med att barnen vaknar nattetid. Men har man en unge som sovit hela nätter i ett halvår med några undantag (feber, tänder, förkylning) så ÄR det jobbigt att vakna nattetid. Tycker att folk har lite väl mycket åsikter ibland. Klart det är jobbigt att ha barn, även om man älskar dem så in i helvete mycket. För självklart älskar jag min dotter!


En sak jag upptäckt sen jag fick barn är att man får höra att "sånt får man räkna med när man har barn" och "...förstagångsföräldrar" och dyligt. Men även att man inte är värd att bjudas med. Plötsligt är man oattraktiv. Och får man väl ett samtal är det för att de vill träffa ens barn! En enda fest har jag blivit bjuden på. Inga middagar eller shoppingrundor. Inga promenader. Utan jag måste fråga. Alltid detta jag. Nu har jag slutat fråga. Jag känner mig ensam. Det gör jag. Men när jag aldrig träffade folk trots att jag kämpade då kände jag mig värdelös och ensam är bra mycket bättre än värdelös.


Jag har även sagt till Olof att jag inte har någon lust att åka till våra långväga vänner eftersom det sällan kommer långväga besök till oss. Lägger hellre de pengarna på en resa. Delvis är han väl med på noterna. Men jag förstår honom inte alltid. Hans svar kan vara spekulerande eller definitiva men de låter likadant? En kurs i parkommunikation skulle sitta bra, då slipper jag tappa humöret för att vi kanske kan hitta ett sätt som passar oss båda?


Men nu ska jag försöka njuta av lugnet. Lugnet som blir när bebisen sover. Bebis? Ungen bär ju tamitusan strl 80 i kläder och det är sista bebisstorleken så nu är det väl ändå gränsfall? För mig har hon varit barn länge iof.

 
 
Sussi

Sussi

30 december 2012 21:38

Vad kul att du jobbar. Många av mina vänner som har barn brukar säga att dom längtar till sina jobb där dom får ta det lugnt ;)
Man måste vara ifrån varandra för att sakna varandra med..

Hur firar ni nyår?

Gott Nytt År
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se