Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 23 november 2011

Aktiv idag!

Av Dream Maddo - 23 november 2011 10:33

Idag har jag återlämnat maskinen vi hyrde för gårdagens renovering hos svärmor. Jag har också satt upp julbelysningen på balkongen. Nu är jag helt slut. Detta är mer än jag gjort de senaste dagarna. Kanske vänder livet nu? Det finns planer på att handla inför pepparkaksbak. Den deg jag tänker sätta ska dra i 1-2 veckor innan den bakas ut men min ska ju bakas ut i helgen? Det löser sig! Oftast är det himla massa deg så det kanske blir en del som står kvar till om två veckor. Sätter jag degen idag tycker jag att den borde dragit sig någorlunda till lördag.


Huvudvärken var ett faktum när jag vaknade. Olof var så söt att han cyklade till jobbet idag för att jag skulle ha bilen (för att lämna tillbaka maskinen från igår). Vi löser det lite olika då jag ska ha bilen, oftast åker jag till hans jobb och hämtar den men maskinen skulle tillbaka innan nio och jag ansåg mig inte vara människa när klockan ringde fem i morse... Olof har börjat jobba tidigt för att kunna samla på sig lite komp (flex-tid).


Jag kan sammanfatta lite av vad som händer också. Jag är glad om jag går ut med Tessan innan 11 numera. Jag mår alltså inte bra. Olof hjälper mig med 1-2 promenader (beror på om jag orkar en eller två promenader/dag), han ger Tessan mat, han hjälper mig med matlagning och planering av mat, städning och dyligt. Vad gör jag när han jobbar då? Sitter i soffan. Ja, mer än så klarar jag inte. Sen gråter jag. Nu tycker vännerna att jag är kort och jag förstå dem, men jag orkar inte. Jag orkar inte ens mot Olof. Och om du har något fint förslag om att söka hjälp eller något som "kanske hjälper" så kan jag säga detta med en gång: JAG ÄR INTE INTRESSERAD. Kommentarer om vad jag kan göra istället eller att jag ska söka hjälp sårar mer än de hjälper för tillfället och jag skulle önska att ni respekterar detta.


Era kommentarer svarar jag inte på för att jag inte orkar. Det tar på krafterna att hålla skenet uppe i vissa lägen. Här vill jag inte behöva det. Bloggen är MIN egen plats för att ventilera mig. Vill du ventilera vad du tycker så får du skriva i din blogg, har du ingen så får du skaffa en blogg eller ventilera någon annan stans. Hårda ord men det är respektlöst att inte respektera min önskan också.

 
 
Hanna

Hanna

23 november 2011 21:41

Du får känna precis hur du vill.
Det enda jag kritiserar är att folk ger taskiga kommentarer som innebär att du faktiskt behöver försvara dig! Det tycker jag inte att du skall behöva göra! Synd att dina vänner inte kan förstå hur du mår men jag förstår dig faktiskt väldigt bra.
I våras gick jag nämligen in i en liten depression (kan man ens säga liten depression?) Någonstans mellan hösten och våren så slutade jag vara nedstämd och blev deprimerad. Nu går jag på antidepressiva och efter nästan ett år så börjar jag till slut att känna igen mig själv och mitt sätt att se på livet. Börjar till slut att tro att jag kan leva någon gång snart. Till slut. så. kanske. kanske. jag kan orka andas igen. kanske. kanske. kan jag orka le utan att det skär i bröstet.
Så jag förstår hur du mår. Fast det gjorde inte mina vänner. Fick en utskällning av en vän när jag berättade att jag fått antidepressiva "att läkare ger ut de till vem som helst bara sådär!" Förlåt... men jag är inte vem som helst, jag behövde(behöver?) mina antidepressiva för att orka duscha vissa dagar!
Känt mig förbisedd och oförstådd av mina vänner, så kan förstå att det tär när dina vänner säger att du är kort i tonen eller så. Det är ju de som skall förstå? Hoppas verkligen att du blir bättre, och jag vet att du sa att du inte ville ha några tips på vad du kunde göra, och jag vet att det som funkar för mig inte nödvändigtvis funkar för dig, men prata med din läkare om det inte blir bättre så du får antidepressiva. Det är faktiskt inte så hemskt som det låter.
Ha det bra

http://hannastankar.bloggplatsen.se

Dream Maddo

4 december 2011 18:18

Tack för svar!

Såna saker är ingenting jag har lust att skriva om i bloggen. Jag har gått på antidepressiva förut och har väl inte de bästa erfarenheterna av dem, tyvärr.

 
Ingen bild

Teija

29 november 2011 17:56

Tänker på dig♥
Skickar många kramar genom cyberrymden!

Dream Maddo

4 december 2011 18:16

Tack fina du! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Skapa flashcards