Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 15 november 2011

Vad kan man förvänta sig?

Av Dream Maddo - 15 november 2011 15:29

Igår var det mammagrupp. BM jag går hos sa att man där kan träffa andra mammor som bor nära och dela erfarenheter. Jag skulle säga att det var en föreläsning. "Har alla varit på ultraljud ännu?", en deltagare svarar då nej "visst är det underbart att se dem för första gången?"... Jag har ju gjort två ultraljud och ska göra ett tredje på torsdag? Nästa träff är först mot vecka 30 om jag inte minns helt fel. Det är inte ens samma grupp. Jag hade höga förväntningar på mötet igår och var jätteledsen efter mötet. Jag gråter ju för minsta lilla numera så det är väl en sak. Men jag ville inte prata med Olof i telefon efter mötet. Jag skulle hämta upp honom och jag tyckte att jag bara kunde hämta upp honom och sen kunde vi åka hem, äta och han kunde dra på hockey. Det blev en spelkväll hemma istället. Det slutade med huvudvärk och illamående. Troligtvis för att jag grät så mycket när jag berättade om mötet för Olof. Olof var ju med när BM beskrev mötet och det var inte alls så det var upplagt. Fick kommentaren att det är mest information på de där träffarna. Om träffarna inte är till för att dela erfarenheter och upplevelser så är jag nog inte så intresserad av att gå på träffarna. Då försöker jag hellre träffa folk som är intresserade av att få ut annat av att ses. Jag trodde man skulle kunna träffa folk som man pratade med om graviditet, erfarenheter, känslor, olikheter, likheter. Jag tillhör ju inte standarden så för mig var mötet inte särskilt givande. Ryggproblem - gå på rygginfo. Men rygginfo är till för folk som inte är överrörliga. Det går inte att säga till en överrörlig att det ska kännas på ett ställe eller sätt för det kan hända att muskeln redan är så pass utsträckt att det nästan är illa. Jag känner inte om jag strechar sätesmuskeln på det klassiska sättet (sitta på golvet med benen rakt fram, ta ena benet över det andra och dra knät mot bröstet) som exempel. Jag känner inte allt sånt i ryggen. Enda gången jag känner i ryggen är när jag felbelastat under en period, då får jag sjukt ont. Så fort jag fågade om något så avbröt föreläsaren (hon var egentligen barnmorska men inte i mina ögon) mig och sa ibland att "ja, det är ju ovanligt. Vanligast är att..." Men där sitter en deltagare och känner att inget hon säger är ju för mig?! Ingen kontakt fick vi med varandra och när föreläsaren var klar med det hon skulle säga så sa hon att vi kunde sitta kvar i rummet och prata så länge vi ville, så gick hon. Om hon inte gjort något för att vi ska prata med varandra så lär vi väl inte göra det då?! Jag packade ihop mitt och gick. Besviken. Ledsen. Sårad. Irriterad. Fortfarande ensam. Jag förstår varför folk inte går på träffarna efter första barnet. All info och lite därtill går att hitta på 1177.se. Informationsträff skulle jag kalla det för, inte tjejträff eller mammagrupp som de kallade mötet. Bullshit. Jag hade inte gått om jag visste att det bara var information! Jag passar inte in i någon standardmall.


Fina Sofie meddelade mig om FöräldraLiv (FL) där man kunde träffa folk så nu hoppas jag på FL så att jag kan träffa folk och bolla med folk om graviditet, barnmorskor, ultraljud, känslor, skräck, glädje och hur resten av livet påverkas.

 
ANNONS
 
Sussi

Sussi

15 november 2011 20:21

Vilken tråkig start du har fått på din "roliga tid". Hoppas verkligen FL blir mycket bättre. Det ska ju inte kännas trist att gå!

Vi gav oss fanders på att vi inte skulle tappa kontakten så vi startade en klubb. Det är det dom här tjejkvällarna är egentligen. Vi kallar oss B2 och vi har faktiskt ett litet möte på kvällen med.

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Dream Maddo

16 november 2011 14:12

Jag håller tummarna för detta nu!

 
Sofie

Sofie

15 november 2011 20:52

Förstår att du blev besviken... Hade jag med blivit. Kram

http://Mammasofie.blogg.se

Dream Maddo

16 november 2011 13:58

Kramar!

 
Vivi

Vivi

16 november 2011 09:58

Ush vad tråkigt att du får så många negativa upplevelser! :(
Kanske fungerar det med nätet? Som jag förståt finns det en hel uppsjö av sidor och du kanske kan se om du kan få lite bra feedback därifrån ? Det finsn säkert fler som känner som du , kanske tillochmed i Sthlm så att man kan starta en egen grupp ?
Kram

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

16 november 2011 13:58

Uhm, jag skrev ju om det?

 
Vivi

Vivi

16 november 2011 14:03

Kanske jag istället har en jättevanlig stlk så att alla är slut här hemma istället ;P
Jo jag läste hela, men visst inte att Föräldrarliv var en nätsida, kan ju inte sånt.

http://www.bloggagratis.missvivis.se

 
Vivi

Vivi

17 november 2011 10:12

Tack för tipsen Maddo! Ska kolla upp det :)

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

18 november 2011 10:56

Lycka till! Jag gjorde ju min själv. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se